Ugyldig SIM på iPhone og Android: hvordan fikser du det

Index
  1. 1) Sjekk SIM-kortet
  2. 2) Kontroller aktivering av telefonoperatøren
  3. 3) Slå flymodus på og av
  4. 4) Installer telefonoppdateringer
    1. Konklusjoner

Er vårt nye SIM-kort ugyldig når det er satt inn i en iPhone- eller Android-smarttelefon? La oss se hvordan vi løser det.

For å kunne koble til mobildatanettverket er det nødvendig å sette inn operatørens SIM-kort i telefonen og vente noen minutter ved første oppstart; denne ventetiden er nødvendig for at det nye SIM-kortet skal kobles til mobilnettverket som er tildelt av operatøren.

I denne delikate fasen kunne vi se skriften dukke opp Ugyldig SIM-kortsom indikerer problemer med SIM-autentiseringsprosedyren, problemer med SIM-aktivering av operatøren, problemer med det fysiske SIM-kortet eller bare et midlertidig problem.

I den følgende guiden vil vi vise deg hva du skal gjøre når vi mottar en ugyldig SIM-advarsel på iPhone og Androidslik at du kan fremskynde gjenopprettingsprosessen og bruke det nye SIM-kortet (og datatilbudet knyttet til det) uten problemer.

1) Sjekk SIM-kortet

Først sjekker vi at SIM-kortet er satt inn riktig i sporet, ved å bruke SIM-spor 2 for testen om nødvendig (eller SIM-spor 1, hvis vi allerede hadde satt inn SIM-kortet i det andre sporet).

For å fortsette, la oss få noen SIM-uttrekkerefjerner vi brettet fra telefonen og prøver å endre sporet, flytte SIM-kortet eller endre retningen.

Hvis telefonen din er kompatibel med eSIM vi trenger ikke å trekke ut noe fra telefonen: la oss gå til fanen som er reservert for eSIM-er, kansellere det tillagte abonnementet, åpne appen Kamera og skann eSIM QR-koden (levert av operatøren) for å legge til abonnementet på smarttelefonen igjen.

2) Kontroller aktivering av telefonoperatøren

Nye SIM-kort som er kjøpt er ikke umiddelbart operative: det kan ta fra 2 til 24 timer før vi faktisk kan bruke kortet til å koble til mobildatanettverket og surfe på Internett; i løpet av aktiveringsperioden vil SIM-kortet være ugyldig eller inaktivt hvis den er satt inn i en telefon.

Hvis SIM-kortet fortsatt er ugyldig eller ikke aktivt etter 24 timer, er det best å kontakte telefonoperatøren og be om en avklaring om aktiveringsstatusen til SIM-kortet; for dette formålet kan vi også lese vår veiledning om hvordan be om operatørhjelp fra TIM, WindTre, Vodafone, Fastweb.

Alternativt kan vi alltid få tilgang til den personlige siden til den valgte operatøren og prøv å logge på med vår nye konto, for å finne ut hvilket stadium aktiveringen er på. De personlige sidene til de italienske telefonoperatørene er tilgjengelige nedenfor:

Vi logger inn på vår operatørs side, skriver inn nummeret vårt knyttet til SIM-kortet (og det tilhørende tilgangspassordet) og kontrollerer at nummeret er aktivt og at SIM-kortet er aktivt og fungerer.

Fra listen ovenfor kan vi legge merke til mangelen på Very Mobile-operatøren: denne operatøren har ikke en administrasjonswebside, men vi kan administrere den direkte fra den offisielle appen (tilgjengelig for Android og for iPhone).

3) Slå flymodus på og av

Et godt triks for å sjekke om det ugyldige SIM-problemet er relatert til telefonen eller SIM-kortet innebærer å raskt aktivere og deaktivere flymodus, slik at du umiddelbart kan aktivere SIM-kortet på nytt og sjekke at det fungerer som det skal.

På iPhone kan vi aktivere flymodus ved å åpne appen Innstillinger og slå på bryteren på elementet Bruk på fly; på Android-telefoner kan vi i stedet aktivere denne modusen ved å utvide hurtigalternativmenyen (på den øverste linjen) eller ved å gå til appen Innstillingeråpne menyen Tilkobling og deling og aktivere bryteren ved siden av elementet Flymodus.

4) Installer telefonoppdateringer

For nye telefoner kan det være nødvendig å installere de siste oppdateringene for å låse opp SIM-kortet, spesielt hvis vi ønsker å dra nytte av 5Ghvis vi har en merketelefon eller om vi vil dra nytte av eSIM for det valgte tilbudet.

For å oppdatere en iPhone, ta oss bare til appen Innstillingeråpne menyen Generelltrykke på Programvare oppdatering og installer eventuelle oppdateringer som er angitt på skjermen.

På Android-telefoner kan vi fortsette med oppdateringene ved å åpne Innstillinger-appen og ta oss til menyen Info på telefonen (eller alternativt i menyen Systeminformasjon) og trykk på elementet Sjekk oppdateringene; på Xiaomi-telefoner kan vi sjekke de nye versjonene ved å åpne skjermen som nettopp er nevnt og trykke på boksen MIUI-versjonfor å starte søket etter oppdateringer.

I denne forbindelse kan vi lese våre guider om hvordan Se etter oppdateringer på Samsung-, Xiaomi- og Android-telefoner kom igjen hvordan oppdatere en iPhone.

Konklusjoner

Med metodene sett ovenfor kan vi gjenopprette riktig funksjon av et ugyldig SIM-kort rapportert på Android-telefoner og iPhones. Denne feilen er ikke særlig hyppig, men når den skjer kan det gjøre det umulig å bruke telefonen når vi er borte fra hjemmet: hvis SIM-kortet er nytt, er det alltid best å vente litt på den første tilkoblingen og, i tilfelle for lang ventetid, sjekk statusen til SIM-kortet, sjekk aktiveringen av SIM-kortet med vår operatør eller oppdater telefonen for å installere de nyeste versjonene av operativsystemet.

For de som har problemer med de nye 5G SIM-ene inviterer vi deg til å lese våre guider på hvordan koble 5G til telefonen kom igjen hvordan aktiverer du Fastweb 5G.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up