Utmerket sammensatt PC for 800 Euro med høy ytelse

Index
  1. 1) Foreløpig informasjon
  2. 2) Intel og NVIDIA PC-konfigurasjon
  3. 3) AMD PC-konfigurasjon (CPU og GPU)
  4. 4) PC-konfigurasjon uten skjermkort
    1. Konklusjoner

Kjøpsråd: spesialmontert stasjonær datamaskin fra 800 euro ved å kjøpe de beste komponentene som er tilgjengelige i dag

Trenger vi en ny PC, men ønsker å montere den selv, uten at vi nødvendigvis trenger å kjøpe en ferdigmontert (som uunngåelig vil ha noen komponenter som er for billige)? Da har du kommet til rett guide: her viser vi deg hva du bør kjøpe for å ha en utmerket PC med høy ytelse hjemme med en maksimal kostnad på €800.

Denne datamaskinen må være kraftig nok til å kunne kjøre alle typer programmer uten problemer, også de mest krevende (som Photoshop, CAD-programmer og administrasjonsprogrammer), slik at den kan brukes til universitetsstudier eller som arbeids-PC for hjemmet. PC-en på €800 vil ikke engang forakte noen videospillgitt at vi kommer til å plassere et godt dedikert grafikkort, men forvent ikke maksimal oppløsning og maksimale detaljer på alle spill.

Monteringen er egentlig veldig enkel og vi kan utføre den selv uten problemer, gitt at det i de fleste tilfeller er tilstrekkelig å bevæpne oss med en

LES OGSÅ: Bygg deg en perfekt PC for å kjøpe på Amazon

1) Foreløpig informasjon

For veiledningen tar vi ikke hensyn til de eksterne delene av datamaskinen, dvs. tastatur, mus, Windows-lisens og skjerm som vi tar for gitt at du allerede har. Hvis vi mangler Windows-lisensen, kan vi alltid kjøpe den til en lav pris, som vist i vår guide om hvordan kjøp Windows 10 og 11, Pro og Home-lisensen.

For å bygge den perfekte PC-en vil vi vise deg tre konfigurasjoner: en med Intel-prosessor og NVIDIA-grafikkort, en med både AMD-prosessor og grafikkort og den siste for å lage en kraftig kontor-PC uten et dedikert grafikkort, slik at vi uavhengig kan velge det som passer best til våre behov.

Vi kan selvsagt også "mikse" noen komponenter (skjermkort, RAM-minner, SSD etc.), men vi legger spesielt merke til CPUer og hovedkort, som må være kompatible med hverandre; i denne forbindelse inviterer vi deg til å lese vår guide til Forskjeller mellom AMD-prosessorer og Intel Core CPUer.

Husk at på grunn av prisøkningen på grunn av brikkekrisen, kan ikke deler som skjermkort legges til PC-en uten å heve utgiftsgrensen, og i denne veiledningen er vi tvunget til å nøye oss med skjermkort på lavere nivå for ikke å øke den totale kostnaden er for mye.

2) Intel og NVIDIA PC-konfigurasjon

Hvis vi vil ha en PC med en ny generasjon Intel-prosessor, må vi begynne med CPU Intel Core i3 12100Futstyrt med 4 fysiske kjerner, 8 logiske kjerner, minimumsfrekvens 3,30 GHz, maksimal turbofrekvens 4,30 GHz, 12 MB Intel Smart Cache, støtte for DDR4 og DDR5 RAM og støtte for FCLGA1700-kontakten.

Denne utmerkede prosessoren vil yte sitt beste når den kombineres med hovedkortet MSI PRO H610M-G DDR4, 16 GB Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAMen M.2 NVMe SSD WD Blue SN570 1TB og til slutt en strømforsyning EVGA 600 BR, 80+ BRONSE 600W.

Til disse essensielle komponentene må vi legge til en Moderne PC-deksel i midten av tårnet og NVIDIA-skjermkortet Asus Tuf Gaming Geforce Gtx 1650 4 GB GDDR6.

Med en kostnad på €752 vi kan lage en kraftig PC med en nyeste generasjon Intel CPU, et hovedkort med støtte for alle de nyeste teknologiene, 16 GB DDR4 RAM, en veldig kraftig strømforsyning, en M.2 NVMe SSD og en NVIDIA video med automatisk overklokking og 4 GB videominne, slik at du kan starte et hvilket som helst 3D-program og spille praktisk talt alle spill (justere innstillingene til middels nivå).

3) AMD PC-konfigurasjon (CPU og GPU)

For øyeblikket er konfigurasjonen kun basert på AMD-komponenter den beste når det gjelder forhold mellom kvalitet og pris, og presenterer også overlegen ytelse på alle sammenligningsområder sammenlignet med Intel- og NVIDIA-konfigurasjonen.

Utgangspunktet er prosessoren AMD Ryzen 5 5600Xutstyrt med 6 fysiske kjerner, 12 logiske kjerner, minimumsfrekvens 3,7 GHz, maksimal frekvens 4,6 GHz, 32 MB L3-cache, støtte for DDR4-minner, AMD "Zen 3" Core Architecture-teknologi og støtte for AM4-kontakten.

For denne prosessoren kan vi bruke et hovedkort ASUS B450-PLUS PRIMERAM-minner Corsair VENGEANCE LPX 16 GB DDR4 3600det samme M.2 SSD-modul og det samme 600W strømforsyning sett i Intel-konfigurasjonen.

For å konkludere kan vi bruke det samme Moderne PC-deksel i midten av tårnet og bruk skjermkortet XFX SPEEDSTER QICK210 AMD RADEON RX 6500XT SVART.

Med en kostnad på €790 vi vil ha laget en veldig kraftig datamaskin for å jobbe, studere og spille moderne titler ved å bruke 1080p-oppløsning og presse innstillingene opp til middels høye verdier.

4) PC-konfigurasjon uten skjermkort

Hvis vi ønsker å bygge en kontor- eller arbeids-PC uten skjermkort eller vi allerede har skjermkortet (hentet fra den gamle PC-en) kan vi bruke mye mer på prosessor, internminne og RAM.

Den kraftige CPUen å velge erIntel Core i5-12400utstyrt med 6 fysiske kjerner, 12 logiske kjerner, grunnfrekvens 2,50 GHz, maksimal frekvens 4,40 GHz, 18 MB Intel Smart Cache, støtte for DDR4 og DDR5 RAM-minner og integrert UHD Intel 730-grafikk.

For å utnytte kraften til denne prosessoren riktig bruker vi hovedkortet ASUS ROG Strix B660-Istøttet av RAM-minner Kingston FURY Beast DDR5 32GB (2x16GB) 5200MT/s og internminne Crucial P2 1TB 3D NAND M.2.

For å fullføre konfigurasjonen bruker vi en 600W strømforsyning det er en Moderne PC-deksel i midten av tårnet.

Bruker rundt €865 vi vil ha en ekstremt kraftig kontor-PC, med en AMD CPU utstyrt med 6 fysiske kjerner og 12 virtuelle kjerner, 32 GB DD5 RAM-minne, 1 TB M.2 NVMe internminne. Det er vanskelig å få en kraftigere kontor-PC til disse priseneuten å glemme at CPU'en også integrerer en god videobrikke for å kjøre 3D-akselerasjon av de tyngste programmene.

Konklusjoner

Så vi prøvde: Jeg er overbevist om at med delene sett ovenfor eller i alle fall lignende maskinvarekomponenter fra forskjellige merker, kan du få en PC som vil vare i årevis uten å føle byrden av alderdom, egnet ikke bare for arbeid, men også for å spille uten spesielle problemer, spesielt hvis du velger å installere et dedikert skjermkort.
Til tross for krisen og den generelle økningen i prisene er det fortsatt mulig bygge kraftige PC-er ved å bruke nærmere €800i stand til å tilby oss mye kraft i alle situasjoner og med sikkerhet om at den ikke vil eldes umiddelbart, gitt at komponentene som velges bør være tilstrekkelige for de neste 3 årene (om ikke mer).

Hvis vi ønsker å spare enda mer, inviterer vi deg til å lese vår guide til komponenter å kjøpe for å lage en fin PC for 300 Euro.

Hvis vi derimot ikke har noe imot utgifter og ønsker å bygge en veldig kraftig PC ved å bruke mye penger, anbefaler vi at du leser artikkelen vår om Hva er den kraftigste PC-en med den absolutt beste maskinvaren (som du kan kjøpe).

Men hvis vi har problemer med å montere datamaskinen vår, kan vi ta hjelp av trinnene beskrevet i Veiledning for montering av PC og montering av datadeler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up