Valg av skjerm basert på bruk, for spill, arbeid eller underholdning

Veiledning for å kjøpe den beste skjermen til datamaskinen din basert på skjermoppløsning, størrelse og bruk av datamaskinen

Enhver stasjonær datamaskin trenger en skjerm for å vise operativsystemet og programmene. Det finnes ulike skjermmodeller på markedet, men mange av dem er spesifikke for visse bruksområder (spill, arbeid eller underholdning), noe som gjør valget vanskelig.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan velg en ny dataskjermmed fokus på de viktigste funksjonene å ta i betraktning og gir deg en indikasjon på de beste skjermene vi kan kjøpe for spill, arbeid og underholdning.

LES OGSÅ: Ny dataskjerm: hvilke funksjoner den skal ha

1) Tekniske egenskaper

Selv om alle skjermene ser like ut, er det noen viktige funksjoner å huske på før du kjøper; Nedenfor har vi samlet alle funksjonene å ta hensyn til.

Skjerm størrelse

Skjermstørrelsen måles i tommer, i diagonal avstand fra nedre venstre hjørne til øvre høyre hjørne av skjermen.
De tilgjengelige størrelsene varierer fra 15 til 30 tommer (selv om superskjermer på over 40 tommer er tilgjengelige), men generelt sett er de vanligste størrelsene for en stasjonær skjerm er mellom 22 og 27 tommer.

Det er ikke feil å sikte på en stor skjerm, men større dimensjoner krever mer plass på skrivebordet og kostnadene øker betraktelig.
Å bruke datamaskinen på en stor skjerm er spesielt nyttig for de som jobber med grafikkprogrammer og de som må holde flere vinduer åpne parallelt, for ikke å snakke om at vi fortsatt må tilpasse ikoner og fonter for å kunne se noe med høyeste oppløsning, som vist i veiledningen om hvordan forstørre PC-skjermen: alle måter.

Proporsjoner

Med forsvinningen av CRT-skjermer er det mest utbredte sideforholdet absolutt 16:9, identisk med det som er synlig på moderne TV-er. Uansett hvilken aktivitet som skal utføres (arbeid, underholdning, spill) standarden er nå 16:9 derfor brukes også programmene bedre.

Nye typer sideforhold begynner også å spre seg på noen eliteskjermer som 21:9 (Ultra Wide) eller til og med 32:9 som dramatisk forstørrer det horisontale rommet samtidig som det vertikale rommet er intakt: de er ideelle for 4K-spill og for de som jobber mye med grafer, tabeller og regneark.

For dette formål inviterer vi deg til å lese vår guide på 21:9 bredskjermer (ultra bred skjerm): hvilke du bør kjøpe.

Vedtak

Oppløsning er antall piksler som vises horisontalt og vertikalt. Høyere oppløsninger betyr skarpere bilder, større klarhet og mer plass på skrivebordet for ikoner og programmer; på den annen side, ved stadig høyere oppløsninger blir teksten mye mindre og vanskeligere å lese (selv med briller!).

Så før du tenker på assosiasjonen "flere piksler = mer kvalitet", er det verdt å tenke på måten du bruker datamaskinen på, om du bruker den til å jobbe med tekstdokumenter eller om den hovedsakelig brukes til å se videoer og bilder.
Minimum oppløsning for alle moderne stasjonære PC-skjermer Det er full HD (1920 x 1080 piksler), men skjermer med 4K Ultra HD-oppløsning (3840 x 2160 piksler) blir stadig mer populære for å få doble detaljer og oppløsning.

For ytterligere forklaringer kan vi lese vår guide til betydningen av skjermoppløsning for TV og skjermer og for bilder.

Oppdateringsfrekvens

Oppdateringsfrekvensen er en veldig viktig funksjon for skjermer som brukes av spillere. Oppdateringsfrekvensen indikerer antall sekvensielle bilder (rammer) som vises i løpet av ett sekund. Standard oppdateringsfrekvens er 60 Hz (60 bilder per sekund), mens de høyeste oppdateringsfrekvensene er 120 Hz eller 144 Hz.

Vi kan lese guiden vår om denne funksjonen forskjeller mellom 60 Hz skjermer og 120 Hz eller 144 Hz skjermer.

Tilkoblinger

En skjerm må kobles til en datamaskin og eventuelt andre enheter, så det er viktig å vite hvor mange porter du kan bruke.

For en standard monitor må vi sjekke at de er tilstede i det minste én HDMI-port og én DVI-portbåde godt støttet av integrerte skjermkort og dedikerte skjermkort.
Hvis vi spiller videospill, må vi fokusere på en skjerm med DisplayPort-port, som nå er stadig mer utbredt og brukt i spillsektoren for å bringe de nye adaptive synkroniseringene i sanntid.

I en annen artikkel har vi laget en komplett Veiledning til datamaskinkabler, porter og kontakter.

Andre parametere

Det vi har vist deg ovenfor er de grunnleggende parameterne du bør sjekke før du velger en ny skjerm: hvis disse egenskapene er til stede, er vi allerede på et godt punkt! Hvis vi ønsker å gå dypere inn i diskusjonen og finne ut hvilken skjerm som virkelig passer for oss, må vi også undersøke følgende tilleggsfunksjoner:

 • Kontrastforhold: Den beskriver forskjellen mellom den lyseste hvite og mørkeste sorten som LCD-skjermen kan vise. Høyere kontrastforhold viser mer definerte hvite og svarte farger, og forbedrer dermed fargegjengivelsen til skjermen i ethvert scenario. Det beste native kontrastforholdet som kan oppnås på et moderne LCD-panel er 1000:1. Vi kan heller ikke bruke denne parameteren til å velge mellom to skjermer, gitt at dynamisk kontrast (via programvare) ofte brukes for å oppnå bedre kontrast kunstig.
 • Lysstyrke: LCD-skjermer har et stort bakpanel som gir alt lyset som trengs for pikslene; i de nyeste modellene består bakgrunnsbelysningspanelet av lysdioder, som bruker mye mindre og lar deg oppnå et godt resultat når det gjelder lysstyrke. Lysstyrken måles i candela per kvadratmeter (cd/m2); en verdi på minst 300 cd/m2, dvs. større lysstyrke, og er ideell for å se filmer eller spille spill på datamaskinen. For kontorarbeid og internettsurfing er et forhold på 200 - 250 cd/m2 mer enn greit.
 • Innsynsvinkel: For betraktningsvinkelen til bildet har LCD-teknologien tatt et tydelig skritt tilbake sammenlignet med katodestrålerør, fordi jo lenger vi beveger oss bort fra sentrum jo mer blekner fargene og bildet blir mye hvitere. Denne parameteren er relativ fordi hvis vi bruker skjermen kun med PC-en, vil vi alltid se på den forfra og aldri fra siden (noe som kan skje med en TV). Når det gjelder dette emnet, kan vi nevne forskjellen mellom TN- og IPS-skjermer; TN-teknologien er den mest utbredte og billigste av TFT-skjermer og kjennetegnes av lav visningsvinkel og lavt kontrastforhold. Vi kan også lese veiledningen om innsynsvinkelen Er en buet skjerm eller en flatskjerm bedre?
 • Integrert lyd: Takket være HDMI- og DisplayPort-portene kan PC-lyden bringes over en enkelt kabel sammen med videoen, derfor har mange skjermer integrerte høyttalere. Vårt råd er å aldri stole for mye på dem: høyttalerne som er integrert i skjermene er veldig små og høres sjelden så bra ut at de kan erstatte et lite 2.1 lydsystem (praktisk talt aldri!). Så hvis plassen er begrenset kan vi vurdere en skjerm med integrert lyd, ellers er det alltid bedre å fokusere på separate høyttalere.
 • Adaptiv synkronisering: Noen moderne skjermer, spesielt de som er designet for spill, har en spesiell brikke som er i stand til å synkronisere oppdateringsfrekvensen til bildene som vises helt automatisk, uten å måtte endre noen parametere i spillet eller i programmet som bruker det. Disse teknologiene er kjent som NVIDIA G-Sync Og AMD FreeSync og de må også støttes av skjermkortet for å fungere skikkelig. Hvis vi ønsker å lære mer, inviterer vi deg til å lese guiden vår Betydning Videospillgrafikk og skjermkortinnstillinger.

Disse sekundære funksjonene gir bare mening hvis vi må bruke skjermen for å spille eller jobbe, men hvis vi ser etter en generisk skjerm for underholdning eller generell bruk, kan vi også ignorere den.

2) Beste skjerm for å spille (gaming)

Den beste skjermen for PC-spilling er uten tvil BenQ MOBIUZ EX2710Rutstyrt med en 27-tommers buet skjerm (1000R krumning), 2K-oppløsning, 165 Hz oppdateringsfrekvens, 1ms responstid, HDR 400-støtte, FreeSync Premium Pro-system, decied fjernkontroll og 144 Hz-modus.

Alternativt kan vi også vurdere Samsung Odyssey G3 spillskjermL'MSI Optix AG321CR og HUAWEI MateView GT 34.

3) Beste skjerm for jobb eller hjemmebruk

Er vi på utkikk etter en monitor til kontoret eller en monitor for hjemmebruk kan vi ta en titt på Samsung UHD-skjerm U28R552UQRutstyrt med en 28-tommers skjerm, IPS-panelteknologi, 4K UHD-oppløsning, AMD FreeSync frekvenssynkroniseringssystem, 4 ms responstid, 60 Hz skjermoppdateringsfrekvens, 300 cd/m2 lysstyrke, et kontrastforhold på 1000 :1, 2 HDMI utganger, 1 DisplayPort-utgang og en hodetelefonutgang.

Som gyldige alternativer kan vi også vurdereLG 24ML600S skjermThe Lenovo C24-25-skjerm el'HP PC-skjerm M27FE.

Fagfolk som jobber med tegninger, Photoshop eller videoprogrammer i stedet bør de fokusere på en fargeoptimalisert skjerm som BenQ PD2700U skjermdesignerutstyrt med 27-tommers skjerm, 4K UHD-oppløsning, IPS-panelteknologi, 100 % REC.709 og 100 % sRGB-fargestandardstøtte, støtte for HDR10-teknologi, EyeCare-teknologi, flimmerfritt system, Low Blue Light og rotasjonsfunksjon automatisk.

4) Beste skjerm for underholdning

Hvis vi ønsker å bruke en spesifikk skjerm for underholdning, må vi velge en som er i stand til bli en Smart TV om nødvendig; den beste skjermen med disse funksjonene er Samsung Smart Monitor M5utstyrt med en 32-tommers skjerm, 1920 x 1080 oppløsning (Full HD), Smart TV-system (Amazon Video, Netflix og andre apper), støtte for Airplay-teknologi, Speilstøtte, Wireless Dex-system, integrerte lydhøyttalere, IoT Hub-system , integrert Wi-Fi-tilkobling og HDMI-tilkobling.

Andre gyldige advarsler for underholdning er Samsung Smart Monitor M7 og Samsung Smart Monitor M8begge forbedrede versjoner av modellen sett i begynnelsen av kapittelet.

Konklusjoner

Når vi skal kjøpe en ny skjerm til datamaskinen størrelse, sideforhold og oppløsning må først tas i betraktning; først etterpå må vi verifisere de andre egenskapene og fremfor alt, se på kontrastforhold, lysstyrke og tilgjengelige porter.

For spillentusiaster 144Hz og støtte for de mest populære synkroniseringsteknologiene (G-SYNC og FreeSync) er et must, mens som jobber med skjermer se etter god visningsplass og farger som er så trofaste som mulig. Til slutt finner vi monitorer for underholdning og hjemmemonitorer, egnet for alle bruksområder.

For å finne andre skjermer å kjøpe kan vi også lese Beste PC-skjermer å kjøpe, LED, mellom 100 og 200 Euro.

Index
 1. 1) Tekniske egenskaper
  1. Skjerm størrelse
  2. Proporsjoner
  3. Vedtak
  4. Oppdateringsfrekvens
  5. Tilkoblinger
  6. Andre parametere
 2. 2) Beste skjerm for å spille (gaming)
 3. 3) Beste skjerm for jobb eller hjemmebruk
 4. 4) Beste skjerm for underholdning
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up