Vanlige løsninger på Windows 11-feil

Index
  1. 1) Feil med ødelagte eller manglende filer
  2. 2) Windows Image Repair
  3. 3) Fiks Microsoft Store og app-feil
  4. 4) Løs problemer med lyd, nettverkskort og andre enheter
  5. 5) PC-en fortsetter å starte på nytt
  6. 6) Løs problemer med gamle programmer
    1. Konklusjoner

Generelle og mest effektive løsninger for å løse Windows 11-feil hvis PC-en ikke starter, nettverksproblemer, lyd osv.

Mange gjenoppdager dette problemer hver gang de oppdaterer Windows til en ny utgave: det oppstår feil som blokkerer datamaskinen eller forhindrer riktig funksjon av applikasjoner eller tilkoblede enheter.

Selv om det for noen problemer kan være spesifikke løsninger direkte på Google, vil vi i denne artikkelen i stedet snakke om dem Generiske løsninger på Windows 11-feilde som oftest anbefales for å fikse eventuelle feil eller funksjonsfeil i Windows, for å unngå ominstallering.

Til slutt, hvis du etter å ha søkt på Microsoft-forumet ikke finner noe spesifikt og hvis du fortsatt ikke har løst feilen etter å ha brukt forslagene i denne artikkelen, betyr det at det er et maskinvarekompatibilitetsproblem og det er best å gå tilbake til forrige utgave (før oppdateringen) e blokkere versjonsskiftet i minst 2 måneder.

LES OGSÅ: Hvis Windows 10 ikke vil installere, løsninger for oppdateringsfeil

1) Feil med ødelagte eller manglende filer

Denne typen feil var en gang veldig skummel, men i dag er den lett å fikse ved å bruke sfc-kommandoen, som fikser systemfilfeil i Windows ved å bruke sikkerhetskopien av systemfilene som allerede finnes.

For å fortsette, trykk på Start-menyen og søk ledetekstenhøyreklikker vi på applikasjonsnavnet Ledetekstenåpne den som administrator og kjør følgende kommando:

sfc /scannow

Denne kommandoen er automatisk og skanner PC-en din og erstatter skadede systemfiler med gode.

2) Windows Image Repair

Alternativt kan vi reparere Windows-feil ved å bruke DISM-kommandoen, som søker etter nye systemfiler (lagret i Windows-bildet) på Microsoft-servere. For å fortsette, åpne en ledetekst med forhøyede administratorrettigheter og skriv inn følgende kommando:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

Når arbeidet er fullført, starter vi PC-en på nytt, og hvis problemene vedvarer, vi kjører sfc-kommandoen igjen for å gjenopprette skadede eller ødelagte filer.

På DISM kan vi lese våre guider på hvordan reparere Windows-systemfiler med DISM og hvordan du bruker DISM-grensesnitt for å rense og reparere Windows.

3) Fiks Microsoft Store og app-feil

Hvis Microsoft Store integrert i Windows 11 eller appene som er lastet ned fra samme butikk ikke åpnes eller viser en tom hvit skjerm, kan vi prøve å gjenopprette riktig funksjon ved å trykke på Win+I på tastaturet og tar oss langs stien System -> Feilsøking -> Andre feilsøkere og trykk på knappen Løpe ved siden av oppføringene Windows Store-apper Og Programkompatibilitet feilsøking.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan gjenopprette Microsoft Store på Windows 11.

4) Løs problemer med lyd, nettverkskort og andre enheter

Lyd, nettverkskort eller andre enhetsdrivere fungerer kanskje ikke bra etter en Windows 11-oppdatering, dermed forhindrer bruk av lydrelaterte funksjoner, forhindrer surfing på Internett eller bruk av den spesifikke enheten.

For å løse de enkleste problemene vil det være nok å ta oss tilbake på banen Innstillinger -> System -> Feilsøking -> Andre feilsøkere og trykk på knappen Løpe ved siden av oppføringene Internett-tilkoblinger, Lydavspilling, blåtann eller Nettverkskort.

Alternativt kan vi fikse driverproblemene ved å høyreklikke på Start-menyen, klikke på Enhetsadministrasjonfinn lyd- eller nettverksenheten som ikke fungerer, høyreklikk på den og avinstaller driveren ved å trykke Avinstaller enhet, pass på å også avinstallere den lagrede driveren.

På dette tidspunktet kan du starte datamaskinen på nytt om nødvendig eller, etter å ha fjernet den, igjen fra enhetsbehandling, trykk på menyen Handling > Oppdag maskinvareendringer. Hvis driveren ikke fungerer eller det er umulig å finne nye drivere, kan vi bruke gjenopprettingsprogramvare som Driverforsterkerepass på å bruke en fungerende nettverkstilkobling (via Ethernet-kabel).

Fortsatt om maskinvareproblemer kan vi lese artiklene våre om hvordan løse maskinvare- og enhetsinstallasjonsproblemer på Windows og hvordan identifisere ukjente enheter på Windows PC.

5) PC-en fortsetter å starte på nytt

Hvis PC-en kontinuerlig starter på nytt og forhindrer riktig bruk, kan vi bruke i gjenopprettingspunkter fra gjenopprettingsmiljøet eller gjenopprette et systembilde.

Hvis dette ikke løser problemet, kan vi ikke la være å gjenopprette Windows til de opprinnelige innstillingene, som vist i veiledningen ovenfor hvordan tilbakestille Windows 11 uten å miste data.

6) Løs problemer med gamle programmer

Noen gamle eller ikke lenger oppdaterte programmer fungerer kanskje ikke bra med Windows 11. Hvis det ikke er nye oppdateringer for disse programmene, trykk på ikonet deres med høyre museknapp, trykk på menyen Eiendomla oss gå inn på fanen Kompatibilitet og vi velger Windows 7-kompatibilitetsmodus.

Hvis det derimot er Start-menyen eller Edge-nettleseren som ikke fungerer, foreslår vi at du leser våre guider på hvordan gjenopprette Startmeny, Store og apper som ikke fungerer og hvordan gjenopprett Chrome, Firefox, Edge til opprinnelig tilstand.

Konklusjoner

Windows 11 er et spesielt robust system, men det kan by på noen problemer etter en oppdatering, også gitt antall PC-er det kjører på (noen svært gamle eller med utdaterte drivere). Hvis vi umiddelbart oppdager noe galt med Windows 11, følger vi alle trinnene som er beskrevet i veiledningen, for raskt å finne det ideell løsning for de vanligste Windows 11-problemene.

Om samme emne kan vi lese våre innsikter om Slik bruker du Windows feilsøking og på beste gratis verktøy for å reparere Windows 11 og 10.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up