Veiledning for å kjøpe et nytt nettbrett

veiledning for å kjøpe et nytt nettbrett for å finne ut hvilke som er på tilbud, hvilket som er best å kjøpe og når

Nettbrett er enheter halvveis mellom bærbare datamaskiner og smarttelefoner, men med den betydelige fordelen av å være superlette og komfortable for å ha Internett og hovedapplikasjonene alltid tilgjengelig.

iPad er nesten det obligatoriske valget som nettbrett og faktisk er det fortsatt det mest solgte nettbrettet. I dag har imidlertid utvalget utvidet seg kraftig og det er mulig å kjøpe, i tillegg til iPad, ulike Android-nettbrett og konvertible datamaskiner med operativsystemet Windows 11.

Nytten av nettbrettet er helt subjektivt: for noen kan et nettbrett også erstatte allbruksdatamaskinenmens det for andre bare er bra for underholdning, spill og surfing på Internett.

I den følgende guiden vil vi presentere dem for deg ting du bør vite før du kjøper et nytt nettbrettslik at du vet på forhånd hva du skal få, hvilke funksjoner du skal se etter og hvor mye du skal bruke.

LES OGSÅ -> Gammelt Android-nettbrett: hvordan oppdaterer du

1) Hvilket nettbrett du skal kjøpe

Hovedfaktoren når du velger et nytt nettbrett er operativsystemet.
Dette valget må ikke påvirkes av smarttelefonen du eier; det er sant at enheter med samme system snakker med hverandre og integreres lettere, men det er ikke nødvendigvis et behov for å være tro mot en bestemt plattform. Hvert operativsystem har sine fordeler og ulemper.

iPad

iPad er den mest populære og var det første virkelig vellykkede nettbrettet i historien; det er derfor den mest modne enheten av alle, den med flest applikasjoner i butikken som er optimalisert for skjermen. Det er flere apper som er optimalisert for iPad-nettbrett enn de som er optimalisert for Android-nettbrett.

iPaden er enkel å bruke, har utmerket maskinvare, fungerer bra og beholder verdien selv etter et år eller to, noe som gjør den gjensalgsbar. Det svake punktet med iPad er kostnadene: sammenlignet med Android-nettbrett koster det mye mer.

iPader er tilgjengelige i tre versjoner: iPad Mini, iPad og iPad Pro Hvis vi sikter på en iPad er det verdt å kjøpe den brukt og den forrige versjonen sammenlignet med den på salg (siden forskjellene er få). Et annet poeng mot det er de høyere kostnadene for apper sammenlignet med Androiden faktor som ikke må undervurderes hvis vi ønsker å laste ned mange apper, med tanke på at selv de mest nyttige kan betales eller kreve kjøp i appen for å dra nytte av alle funksjonene.

I en annen artikkel listet vi opp beste gratis apper for iPad

Android-nettbrett

Googles operativsystem som dominerer smarttelefonmarkedet har fortsatt noen svakheter på nettbrettfronten. Siden Android er et gratis operativsystem som kan brukes av enhver produsentså det er så mange Android-nettbrett, av forskjellige merker og formater.

Det finnes også nettbrett med avtakbart og gjenmonterbart tastatur som forvandles til bærbare datamaskiner eller de som integreres med smarttelefonen for å bli en enkelt enhet.

Android-operativsystemet er utrolig fleksibelt og hvis du liker ideen om få nettbrettet til å se ut som en bærbar datamaskinda fungerer det betydelig bedre enn iPadOS.

Android kan brukes med mus, tastatur, eksterne skrivebordsapplikasjoner, etc. Husk likevel Android-nettbrett er ikke alle like og at det finnes modeller som har utdatert maskinvare og Android-versjoner så gamle at de er veldig trege fra første start.

Det er viktig å lese anmeldelser før du kjøper et Android-nettbrett: som nevnt før, men for Android er det tusenvis av apper, de som er optimalisert for nettbrettskjermer er svært få i forhold til størrelsen på butikken. Det er ikke dermed sagt at de ikke fungerer, bare at de kan yte dårlig på 10-tommers nettbrett med store skjermer.

I en annen artikkel så vi sammen de 20 beste appene for Android-nettbrett.

Windows 11 konvertibler

Windows 11-nettbrett er nyere enn Android-nettbrett og iPads og er vanligvis det nettbrett som kan konverteres til bærbare datamaskiner med tillegg av et tastatur.

Med et Windows 11-nettbrett som tastaturet kan kobles til, så kan du også bruke vanlige stasjonære PC-programmer uten problemer. Et konvertibelt Windows 11-nettbrett koster mye mer enn noe annet nettbrett, men det kan effektivt erstatte alle bærbare datamaskiner og er perfekt for forretningsbrukere som trenger programmer Microsoft Office.

På appsiden er ikke Microsoft-butikken like rik som for Android og iOS, men tilstedeværelsen av støtte for .exe-programmer øker kompatibiliteten, slik at vi kan installere et hvilket som helst PC-program vi kjenner.

De beste konvertible nettbrettene med Windows 11 er Surface Proprodusert av Microsoft selv som imidlertid kostet uforholdsmessig mye (over €1000), derfor forbeholdt de som jobber med et konvertibelt nettbrett av denne typen (som fortsatt er av god kvalitet).

2) Andre funksjoner på nettbrett

Før du fortsetter med selve kjøpet anbefaler vi deg å ta en titt på følgende parametere, for å kunne velge det beste nettbrettet for våre behov:

 • Skjerm størrelse: angående størrelsen på nettbrettet avhenger mye av personlig smak; det er hoveddelen av markedet 10 tommers nettbrett, men vi kan finne mindre nettbrett (8 tommer) og større nettbrett (13 tommer). Hvis du tenker på nettbrettet for å lese bøker og surfe på internett, så er selv de små fine; for ethvert annet formål er det alltid best å ta et nettbrett på minst 10 tommer, spesielt hvis vi trenger et nettbrett for å studere eller jobbe. Den beste måten å finne ut hvilken størrelse du foretrekker, er å gå til en butikk og prøve dem.
 • Vekt: Før du kjøper sjekker vi ikke bare skjermstørrelsen, men også vekten på enheten. Den ideelle vekten er under 600 gramslik at du kan holde den i hånden uten for store problemer.
 • Tilkobling: på markedet finnes det modeller med Wi-Fi-tilkobling og modeller med integrert LTE- eller 5G-modul, slik at vi kan koble til Internett utenfor hjemmet ved hjelp av mobildatanettverket. Valget er viktig siden sluttprisen på nettbrettet også endres.
 • Trommer: batteriet er alltid veldig stort på nettbrett og lar deg nå 6-7 timer med konstant bruk i alle scenarier. Om mulig velger vi kun nettbrettmodeller med en batterikapasitet på minst 7000 mAh.
 • Berøringspenne: Mange brukere foretrekker å bruke en pekepenn for å jobbe eller tegne på nettbrettet. Rådene vi kan gi deg er å kun bruke pekepenner som er sertifisert for bruk på det valgte nettbrettet, og velge (om mulig) modeller av samme merke som nettbrettet.

Dette er de eneste funksjonene som dagens brukere vurderer på nettbrett og som bør tas i betraktning før de kjøper.

3) Kjøpeguide

I Android- og Windows-verdenen er det noen kriterier du bør vurdere hvis du vil unngå søppel. Les anmeldelser fra pålitelige nettsteder, sjekk hvilken Android-versjon som er installert og om den kan oppgraderes og vær oppmerksom på maskinvarekvaliteten til delene hvis du velger et konvertibelt nettbrett, som jeg personlig ikke anbefaler.

Lenovo Tab M10

Et godt, økonomisk og funksjonelt nettbrett er Lenovo Tab M10utstyrt med 10,1" Full HD-skjerm, Unisoc T610-prosessor, Wi-Fi-tilkobling, 4GB RAM, 64GB minne, 5000mAh batteri, MicroSD-kortspor og Android-operativsystem.

Samsung Galaxy Tab A8

Hvis vi ser etter et tilgjengelig Samsung-nettbrett, kan vi fokusere på Samsung Galaxy Tab A8et av de beste nettbrettene for forhold mellom kvalitet og pris utstyrt med 10,5 tommers skjerm, octa-core prosessor, 4 GB RAM, 128 GB internminne, bakkamera, frontkamera, ansiktslås, Wi-Fi-tilkobling, lyd Dolby Atmos surround, barnemodus, hurtiglading og Android-operativsystem.

Xiaomi Redmi Pad

I mellommarkedssegmentet kan vi også finne det Xiaomi Redmi Padutstyrt med en 10,61" rammeløs 90Hz-skjerm, MediaTek Helio G99-prosessor, 6 GB RAM, 128 GB internminne, fire høyttalere med Dolby Atmos-støtte, bakkamera, frontkamera, 8000 mAh batteri, hurtiglading, Wi- Fi-tilkobling og Android-operativsystem.

ÆRES Hall 8

Blant de beste Android-nettbrettene vi kan kjøpe er ogsåÆRES Hall 8utstyrt med en 12-tommers 2K Full View-skjerm, Snapdragon 680-prosessor, 6 GB RAM, 128 GB internminne, 8 høyttalere, 7250mAh batteri, 22,5W hurtiglading og Android 12 operativsystem.

Lenovo Tab P11 Pro

I den høye enden av markedet finner vi også et komplett Android-nettbrett som Lenovo Tab P11 Proutstyrt med 11,2" 2,5K-skjerm, MediaTek Kompanio 1300T-prosessor, 8 GB RAM, 256 GB internminne, WiFi + Bluetooth-tilkobling, JBL-høyttaler, bakkamera med blits, hurtiglading og Android-operativsystem.

Apple 2022 iPad 10,9"

Den mest "tilgjengelige" iPaden blant de tilgjengelige modellene erApple 2022 iPad 10,9"som kan skilte med en 10,9" Liquid Retina-skjerm med True Tone, A14 Bionic-prosessor med 6-kjerners CPU og 4-kjerners GPU, 12 MP bakkamera med vidvinkel, 12 MP frontkamera, Wi-Fi 6-tilkobling, opplåsing med Touch ID, USB -C-kontakt og iPadOS-operativsystem.

Microsoft Surface Pro 9

Alle som vil prøve et hybridnettbrett bør sikte på suk med lukkede øyne Microsoft Surface Pro 9utstyrt med en 13-tommers PixelSense-berøringsskjerm, Intel Evo-plattform (CPU, GPU og Intel Wi-Fi-tilkobling), Core i7-prosessor, 16 GB RAM, 256 GB internminne, Iris Xe integrert grafikk, Wi-Fi-tilkobling og system kjører Windows 11.

Apple 2022 iPad Pro 12,9"

Apples flaggskip nettbrettmodell erApple 2022 iPad Pro 12,9"som har en 12,9-tommers Liquid Retina ), LiDAR-skanner for utvidet virkelighet, doble Wi-Fi 6E- og 5G-nettverkstilkoblinger, Face ID-opplåsing, Thunderbolt/USB 4-kontakt og iPadOS-operativsystem.

Konklusjoner

På grunn av den raske oppdateringen av mobile enheter, er det gunstige øyeblikk og øyeblikk som ikke er verdt å kjøpe. Hvert år kommer nye versjoner og modeller av nettbrett på markedet av produsenter som gjør den forrige eldre.

Det er derfor verdt det, hvis du velger å få en iPadfor å informere deg selv når siste versjon kom ut for å forstå om en ny modell er rundt hjørnet og det er bedre å vente på den (også fordi når en ny iPad kommer ut, faller den forrige i pris).

For Android-nettbrett er det viktig å sjekke operativsystemversjonen installert på nettbrettet, som må være det siste mulige. (i skrivende stund Android 12). For Windows 11-nettbrett vi kjøper kun modeller med innebygd tastatur så du kan bruke den som om den var en ultralett bærbar PC, men husk at for enkelte PC-operasjoner kreves det fortsatt kraften til en fast eller bærbar PC verdig navnet, som vi kan lese i veiledningen nedenfor.

For mer informasjon kan vi lese vår guide på fordi nettbrettet ikke kan erstatte PC-en.

Index
 1. 1) Hvilket nettbrett du skal kjøpe
  1. iPad
  2. Android-nettbrett
  3. Windows 11 konvertibler
  4. 2) Andre funksjoner på nettbrett
 2. 3) Kjøpeguide
  1. Lenovo Tab M10
  2. Samsung Galaxy Tab A8
  3. Xiaomi Redmi Pad
  4. ÆRES Hall 8
  5. Lenovo Tab P11 Pro
  6. Apple 2022 iPad 10,9"
  7. Microsoft Surface Pro 9
  8. Apple 2022 iPad Pro 12,9"
  9. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up