Veiledning til avanserte Windows-systeminnstillinger

Veiledning til innstillinger for Windows-systemegenskaper og hva de ulike avanserte alternativene betyr

Panelet til system egenskaper det er en av de viktigste delene av Windows, tilstede siden de første utgavene. Selv om systemegenskaper er en av hoveddelene av Windows-systemet og også en av de mest komplekse og delikate, er det best å lære hvordan du bruker det best for å effektivt administrere alle aspekter av datamaskiner.

La oss se sammen hvordan administrere avanserte systeminnstillinger på Windows 11 og Windows 10prøver å analysere hva som tilbys oss i hver fane.

For å unngå forvirring med andre innstillingspaneler eller med kontrollpanelet foreslår vi at du åpner høyremenyen umiddelbart ved å åpne Start-menyen og skrive PC-informasjonåpne det angitte menyelementet og til slutt klikke på Avanserte systeminnstillinger.

LES OGSÅ -> Innstillingsveiledning for Windows 11

1) Avansert

Den første menyen vi vil se dukke opp er Avanserehvor vi finner tre nøkler Innstillinger og en knapp Miljøvariabel.

Seksjonen Opptreden lar deg åpne et vindu der du kan justere Windows visuelle effekterhvor du skal justere datamaskinens virtuelle minne og om du skal planlegge prosessoraktivitet for bakgrunnsprogrammer eller tjenester.

Seksjonen Brukerprofiler i stedet viser den alle brukerprofilene som er aktive på datamaskinen vår, med mulighet for å endre kontotype, slette profiler som vi ikke lenger bruker eller flytte dem til andre datamaskiner.

Seksjonen Oppstart og gjenoppretting i stedet lar den deg regulere oppstarten av Windows, velge hvilket system du vil starte (i tilfelle dobbel støvel), velge tidspunkt for systemvalgvinduet og hvordan systemfeil skal håndteres (detaljene vil bli lagret i en dedikert fil og i systemhendelseslogg).

Knappen Miljøvariabler viser alle mapper, filer, stier og snarveier for nøyaktig systemveier, som også kan brukes fra ledeteksten og PowerShell; hvis vi ikke vet hva er miljøvariabler bedre å ikke røre noe for å unngå å ende opp med et skadet system.

2) Maskinvare

En annen fane som vi kan åpne i de avanserte innstillingene er Maskinvareder det bare er to seksjoner: Enhetsadministrasjon Og Innstillinger for enhetsinstallasjon.

Ved å trykke på knappen Enhetsadministrasjon det er mulig å åpne skjermen med samme navn der alle maskinvarekomponentene til datamaskinen er til stede; denne skjermen kan også aktiveres ved å høyreklikke på Start-menyen.

Trykk i stedet på knappen Innstillinger for enhetsinstallasjon vi kan velge om Last ned apper og egendefinerte ikoner automatisk av enhetsprodusenter; som standard kan vi forlate Jamen i tilfelle problemer kan vi alltid sette på Nei uten å kompromittere funksjonen til noen komponent.

3) Datamaskinnavn

Et veldig nyttig kort er det definitivt Datamaskinnavnhvor vi kan tilordne et unikt navn til datamaskinen (ved å bruke feltet Datamaskinbeskrivelse) eller endre nettverks-IDen eller arbeidsgruppen som PC-en er tilordnet til.

I de fleste tilfeller vil det være nok å bare gi et enkelt navn, for å kunne gjenkjenne PC-en når den er koblet til et LAN med andre datamaskiner; hvis vi derimot er på et bedrifts-LAN eller trenger å endre arbeidsgruppe, anbefaler vi at du leser vår guide på hvordan du endrer navnet på datamaskinen kom igjen hvordan løse tilkoblingsproblemer mellom PC og fildeling på LAN.

4) Systembeskyttelse

I fanen Systembeskyttelse vi kan administrere gjenoppretting av systemkonfigurasjonet veldig viktig verktøy når PC-en din fungerer, fryser ved oppstart eller ikke vil fungere skikkelig.

Ved å trykke på knappen Konfigurer vi kan aktivere systembeskyttelse og velge hvor mye minne som skal tildeles funksjonen. Trykker i stedet Skape vi vil umiddelbart opprette et nytt gjenopprettingspunkt, men bare hvis vi allerede hadde aktivert funksjonen.

Fra samme skjerm kan vi også trykke på Systemgjenopprettingfor å se eventuelle gjenopprettingspunkter som allerede er opprettet.

Om samme tema kan vi lese guiden vår om hvordan lage et gjenopprettingspunkt i Windows 10 og 11.

5) Fjerntilkobling

Den siste fanen tilgjengelig i de avanserte innstillingene er Ekstern tilkoblingveldig nyttig for å sette opp støttetilkoblinger for PC-en og for å justere funksjoner for eksternt skrivebord (ved hjelp av RDP-protokoll).

I vinduet kan vi la elementet være aktivt Tillat fjernhjelp-tilkoblinger til datamaskinen og bruk knappen Avansere for å justere maksimal tilkoblingstid og lage invitasjoner som kun er kompatible med de nyeste versjonene av Windows.

I seksjonen Fjernstyrt skrivebord (dvs. den som gir RDP) kan vi aktivere Tillat eksterne tilkoblinger til datamaskinen bare hvis vi faktisk bruker funksjonen eksternt skrivebord; Vi minner deg om at Eksternt skrivebord-delen kun er til stede på Windows 11 Pro og Windows 10 Pro.

For å lære mer om hvordan eksterne skrivebordstilkoblinger fungerer, kan vi lese guidene våre på hvordan bruke eksternt skrivebord på Windows 11 kom igjen hvordan gi rask hjelp til en venns PC med Windows 10 og 11.

Konklusjoner

Avanserte systeminnstillinger på Windows tilbyr en rekke alternativer beregnet på PC-administrasjon og Windows-sikkerhet. Rådet er å huske posisjonen til hver enkelt funksjon godt, gitt det noen av elementene og funksjonene som finnes i de forskjellige skjermbildene, har ikke et tilsvarende element i de andre innstillingspanelene (bare tenk på systemgjenoppretting, miljøvariabler og personsøkingsfilbehandling).

For å lære mer kan vi lese guidene våre på Slik tilbakestiller du Windows 10 og 11-innstillingene til standardverdier kom igjen hvordan du bruker "Computer Management" administrasjonsverktøy i Windows.

Index
  1. 1) Avansert
  2. 2) Maskinvare
  3. 3) Datamaskinnavn
  4. 4) Systembeskyttelse
  5. 5) Fjerntilkobling
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up