Veiledning til stiler, avsnitt og avsnitt i Word og dokumentforarbeid

Lær tekstformatering i Word, stiler, avsnitt og seksjoner for å kontrollere visningen av det du skriver uten å bli gal

Å jobbe og skrive med Word (eller tilsvarende programmer som LibreOffice Writer eller Google Docs) betyr å håndtere alle problemene og vanskelighetene med tekstformatering.

Det er enkelt å skrive et dokument på datamaskinen, men å formatere teksten eller endre måten den vises på, avsnitt, sideskift, marger osv. kan bli frustrerende hvis du ikke kan det grunnleggende.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan forbedre skriving av dokumenter med Microsoft Word og begrense feil så mye som mulig og uten å bli gal lære hvordan tekstformatering fungerer i Word og hvilke verktøy som er tilgjengelige for å kontrollere det.

LES OGSÅ: Bruk Microsoft Word profesjonelt og raskt med 5 nyttige funksjoner

1) Formateringsnivåer i Microsoft Word

Det første du må finne ut er hvordan Word tolker tekstformatering. Menneskesinnet tror at et dokument består av ord som danner setninger, setninger som danner avsnitt, avsnitt som danner sider, og så videre.

For Word består hvert dokument av tre grunnleggende nivåer:

  • Seksjoner: Hvert Word-dokument har en eller flere seksjoner.
  • Avsnitt: Hver seksjon har ett eller flere avsnitt.
  • Tegn: Hvert avsnitt har ett eller flere tegn.

Med Word lar det deg bruke formatering på et helt dokument eller bestemte sider i et dokument, men i virkeligheten brukes hver regel alltid på ett av disse tre nivåene og derfor ikke på hele dokumentet.

2) Se skjulte karakterer

Lær hvordan du formaterer tekst i Microsoft Word og jobber med stiler du bør alltid holde skjulte tegn synligei hvert fall til du blir god nok til å "se" dem selv om de ikke er synlige for øyet.

Alt vi trenger å gjøre på hovedverktøylinjen er å trykke på den inverterte P-knappen (også kalt Flyfot), for å se ikke-utskrift og skjulte tegn som er symboler på et dokuments struktur.

Papiret vil nå virke skittent med prikker på sidene, og P-ene opp ned på slutten av hver linje som slutter med et punktum. I Word er hver knapp du trykker på på tastaturet et tegn, men bare bokstaver, tall og tegnsetting vises.

Du kan kontrollere nøyaktig hvilke karakterer du ser og skjuler ved å gå til Fil -> Alternativer -> Vis.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan slette prikker og P-symboler i Word.

3) Sjekk seksjonene

Seksjoner kontrollerer hele flyten av dokumentet. Alle Microsoft Word-dokumenter starter med en enkelt seksjon som endres når du legger til noen endringer.

Du setter inn et manuelt seksjonsskift

Du kan opprette en ny seksjon manuelt ved å sette inn et seksjonsskift (på Word-menyen Layout -> Pauser).

Det er to typer seksjonsskift, en som bryter teksten på siden, og den andre som gjør at du fortsetter å skrive på samme side der bruddet er satt inn. I Word er det også oddetall og partall sideskift.

Formateringen av spesifikke sider endres

Husk at Word ikke ser sider, bare seksjoner. Når du endrer formateringen av en bestemt side eller et utvalg av sider, oppretter Word en ny seksjon for den ved automatisk å sette inn et seksjonsskift over og under. Eventuelle formateringsendringer på sidenivå brukes på hele delen.

Seksjoner kan virkelig gjøre deg gal hvis du ikke forstår hvordan du skal håndtere dem og hva de er, spesielt siden du må bruke designvisning for å administrere dem. En typisk nybegynnerfeil er å gå videre til å skrive på en påfølgende side uten å avbryte siden, ved å trykke på Enter flere ganger.

4) Bruk avsnitt

Avsnittet er utvilsomt det viktigste elementet i et Microsoft Word-dokument. Suksess i tekstformatering avhenger av å forstå hvordan det fungerer; avsnittet er en setning som avsluttes med bryting, og deretter bruke . og trykk deretter Enter.

Avsnittstegnet er et viktig og spesielt tegn fordi det forteller oss alt om strukturen i teksten. Ved å se ¶ kan vi unngå feil som å gå til neste side ved å trykke på Enter flere ganger eller miste formatering når du kopierer og limer inn.
For å skrive i Word er det viktig å se disse tegnene og alltid vite hvor en setning slutter.

5) Bruk formateringsstiler

En stil er samlingen av formateringsinformasjon som du kan bruke på en gang på et tekststykke. Stiler er nyttige for å bruke samme formatering gjennom et dokument.

Words Hjem-meny lar deg velge mellom noen forhåndsdefinerte stiler som er av to typer: avsnittsstiler og tegnstiler. Raske stiler er tilgjengelige fra en rullegardinmeny på hovedlinjen.

  • Avsnittsstiler inkludere formatering som brukes på et helt avsnitt (tabeller, linjeavstand, kantlinjer og innrykk), og også tegnformatering (skrifttype, størrelse, farge). Avsnittsstiler er merket med et ¶-tegn.
  • Karakterstiler inneholder kun informasjon om formateringen av valgte tegn i et avsnitt. Tegnstiler inkluderer bare tegnformatering, bokstaver og tall; hvis du bruker en tegnstil i et avsnitt, har den forrang over avsnittsstilen

I Word kan vi redigere eksisterende stiler, men det er best å la dem være der de er og lag din egen hvis du vil ha denne kontrollen. I opprettelsesalternativene til den nye stilen er det best å legge den til hurtigstilmenyen, men ikke aktivere alternativet for automatisk oppdatering.

Hvis vi ønsker å lage våre egne stiler i Word, henviser vi deg til å lese Italiensk guide om Word-stiler.

6) Forbered dokumentet på forhånd

Det er ingenting som er mer frustrerende enn å prøve fikse seksjonsproblemer i Word eller fikse et problem med stiler i et ferdig dokument. Den beste måten å skrive i Word er å gjøre det uten å bekymre deg for formatering og så, når du er ferdig, åpne et nytt dokument, klargjør det riktig og kopier teksten fra det gamle til det nye, lim det inn som uformatert tekst.

I en annen artikkel så vi hvordan lim inn kopiert tekst uten formatering.

Konklusjoner

Bli god i Word det krever mye engasjement og konstant bruk av applikasjonen, men ved å følge rådene ovenfor vil vi bli umiddelbart god nok til å lage profesjonelle dokumenterryddig og sammenhengende for ethvert behov (arbeid og studier), uten å måtte ta kurs.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på Hvordan endre standard sideoppsett i Word kom igjen hvordan skrive formler med Word.

Index
  1. 1) Formateringsnivåer i Microsoft Word
  2. 2) Se skjulte karakterer
  3. 3) Sjekk seksjonene
    1. Du setter inn et manuelt seksjonsskift
    2. Formateringen av spesifikke sider endres
  4. 4) Bruk avsnitt
  5. 5) Bruk formateringsstiler
  6. 6) Forbered dokumentet på forhånd
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up