Vis og slett Facebook-aktivitetslogg

Slett Facebook-aktivitetsloggen din for å unngå å legge igjen data som kan spore vanene og preferansene dine

Alle som tror at ved å holde seg borte fra Facebook er trygge mot datainnsamling, bør ikke lure seg selv: faktisk foregår Facebooks aktiviteter ikke bare innenfor applikasjonen eller nettsiden, men er også på et hvilket som helst annet nettsted, hvis dette har en interaktiv " Liker"-knappen eller der det er en sporingskode som kun fungerer for å samle inn statistiske data fra besøkende.

I hovedsak, etter å ha logget inn på Facebook, kan hvert nettsted du besøker som har en kobling til Facebook-datainnsamling, vite hvem vi er og hvilke nettsteder vi liker å besøke.

På det tidspunktet vil Facebook kunne vise alle våre nettleserdata for skreddersydd reklame. Etter år med kontroverser om personvern, lar Facebook deg nå det kontrollere dataene som samles inn av Facebook og av nettsteder som har grensesnitt med Facebookblokker denne datainnsamlingen eller slett aktivitetsloggen din.
Å slette Facebook-historikken din kan også være nyttig for å unngå å bli spionert på, hvis noen andre vil finne ut hvem vi liker og hvilke kommentarer vi har skrevet.
La oss se sammen Slik viser og sletter du Facebook-aktivitetslogganalyserer både dataene som samles inn av Facebook og dataene som Facebook utveksler med apper eller eksterne nettsteder, og samler inn informasjon selv når vi ikke er direkte koblet til den sosiale nettverkssiden.

LES OGSÅ: Som Facebook kontrollerer den oss, den kjenner oss og vet hva vi gjør

1) Se og tøm Facebook-aktivitetsloggen

For å se aktivitetsloggen på Facebook åpner vi blått nettsted for sosiale nettverktrykk øverst til høyre på profilbildet, klikk på Innstillinger og personvern og velg til slutt Aktivitetsloggen.

Fra denne siden kan vi kontrollere hver interaksjon som utføres på Facebook-kontoen: fra Likes igjen på sidene til vennene vi har fjernet eller lagt til, lagres alt i Facebook-aktivitetsloggen, og etterlater mye personlig informasjon. Vi kan hjelpe oss selv med filtrene, for å velge perioden vi ønsker å slette, i tillegg til å kunne velge om vi skal slette bare meldingene vi har utvekslet med en bestemt person eller gruppe eller om vi bare skal slette bildene eller videoene lastet opp den siste måneden.

For å slette Facebook-aktivitetsloggen, trykk på siden av elementet eller kategorien hvis innhold vi vil slette, trykk på Alle for å velge alt innholdet i valgvinduet og trykk på Søppel for å flytte innholdet til Facebook-papirkurven.

Alltid på siden i aktivitetsloggen kan vi slette innholdet i søppelbøtta ved å trykke på elementet Kurvtrykke på Alle og til slutt klikke på Slett.

2) Se og slett eksterne Facebook-data

For å se aktiviteten din utenfor Facebook bare åpne siden dedikert til Aktivitet utenfor Facebooken av de vanskeligste sidene å nå og som Facebook hele tiden beveger seg mellom de ulike menyene som tilbys av nettstedet for å unngå å vise hvilken informasjon som når Facebook fra appene og tjenestene vi bruker.

Ved å trykke på feltet Nylige aktiviteter og skrive inn Facebook-passordet vil vi få tilgang til all ekstern informasjon som når Facebook, hvor mange ganger vi har interagert med en bestemt tjeneste eller app og hvilke data Facebook bruker.

I de fleste tilfeller er dette visningsstatistikk som brukes til å tilpasse et nettsteds annonser og vise annonser som kan være av mer interesse for besøkende, basert på deres online aktiviteter. Listen over nettsteder som har tilgang til Facebook-dataene våre kan også lastes ned.

Koble fra ekstern aktivitet

Koble fra fremtidig aktivitet er nøkkelen til slette historikken til nettsteder og apper som har delt våre aktiviteter på Facebook; Det er viktig å merke seg at nettstedet og apphistorikken som Facebook har samlet inn, ikke vil bli slettet, men koblet fra kontoen din. Etter å ha trykket på denne knappen slår vi av bryteren ved siden av elementet Aktivitet utenfor Facebook fremtid for å blokkere eventuell fremtidig datainnsamling.

Etter å ha koblet fra aktivitetene, vil Facebook fortsatt samle inn data på eksterne nettsteder, så listen vil fylles ut igjen dag for dag. Ved å koble fra Facebook-kontoen din kan noen nettsteder be deg om å logge på igjen, spesielt hvis du har logget på logg inn via Facebook-konto. Rådet er å umiddelbart bruke knappen for å koble fra alle aktiviteter, siden det ville være første gang.
Hvis vi ikke vil at Facebook skal bruke tredjepartsdata og knytte dem til kontoen vår og vi ikke er interessert i å logge inn på nettsider via Facebook-konto, så kan du slette hele historikken ved å trykke på Slett forrige aktivitetog dermed sette en stopper for bruken av våre personlige data på Facebook.

Konklusjoner

Facebook-datainnsamling er hovedårsaken Dette sosiale nettverket er gratis: all informasjon om nettstedene vi besøker, appene vi åpner og hva vi gjør på og utenfor Facebook den selges videre for reklameformål, og skaper dermed skreddersydde bannere når vi åpner Facebook (men også Instagram) appene.

Heldigvis kan vi det tøm Facebook-aktivitetsloggen din (dvs. innsamling av informasjon som utveksles innenfor det sosiale nettverket), men også slette den hemmelige aktivitetsloggenhvor det ofte er uventede apper og nettjenester som kommuniserer navigasjonsinformasjon til det sosiale nettverket.

For mer informasjon kan vi også lese våre guider på Personvernhåndtering på Facebook og hvordan slett Facebook-profilen din for alltid og avslutt abonnementet.

Index
  1. 1) Se og tøm Facebook-aktivitetsloggen
  2. 2) Se og slett eksterne Facebook-data
    1. Koble fra ekstern aktivitet
    2. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up