VRidge: hvordan spille virtual reality-spill uten dyre hodesett

I fjor vi sammenligner HTC Vive med Oculus Rift og vi bestemte at Vive er den åpenbare mesteren mellom de to! Men hvis du ønsker å oppleve Vive selv, men ikke har råd til den dyre prisen, har vi en rimeligere løsning for deg: VRidge.

Denne avanserte teknologien vil gjøre telefonen om til et HTC Vive-hodesett ved å strømme spill til mobilenheten og sende sensordata til PC-en din via WiFi eller en USB-kabel. Det som er enda bedre er at det også støtter deculus eksklusive spill (takket være å gjenopplive ) og noe Steam VR-spill. (Spill uten innebygd VR-støtte vil ikke fungere.) Hvis du er en fan av GearVR By Samsung, kan du også sett den til VRidgeusing SideloadVR.

For å bruke VRidge trenger du følgende:

  • En stasjonær eller bærbar datamaskin som kjører Windows 7, 8/8.1 eller 10. Minimumsspesifikasjonene og anbefalte spesifikasjoner er oppført på VRidge-nettstedet.
  • En Android 5.0+-enhet. Merk: Følgende brikkesett er inkompatible: Kirin 620, Intel og MediaTek Helio X10.
  • VR-headset – Google Cardboard fungerer fint, selv om andre kompatible papphodesett også fungerer.

I motsetning til lignende apper som bare streamer det aktive vinduet og oversetter hoderotasjon til musebevegelser, er VRidge en "full runtime-erstatning med kroker på lavt nivå som fullt ut emulerer SteamVR HMD slik at hvert SteamVR-spill burde." fungere uten noen ekstra konfigurasjon. Du kan også bruke tredjeparts programvare/maskinvare for å utvide funksjonene.

Selv om den ikke vises i sanntid, er VRidges videostrøm bare en ramme eller to bak inngangen, så etterslep er ikke et problem med mindre du er veldig kresen når det gjelder nøyaktighet.

Index
  1. VRidge installasjon og konfigurasjon
  2. Hvordan spille VR-spill
  3. VRidge-konfigurasjon
  4. konklusjon

VRidge installasjon og konfigurasjon

Først av alt må du installere RiftCat-klienten (brukes til å kjøre VRidge) på datamaskinen din. Du kan laste ned installasjonen av Riftcat hjemmeside. Nedlastingen er gratis, men den er bare begrenset til ti minutter spilletid per økt. Du kan oppgradere til fullversjonen for €14,99, som lar deg spille uten tidsbegrensninger.

Etter installasjonen og under den første kjøringen, vil du bli bedt om å koble den til telefonen. Midt på skjermen viser et bilde av telefonen med meldingen "Søker etter tilkobling", som betyr at den søker etter en telefon som skal pares.

For tilkoblingen PC-en din bruker for å koble til mobiltelefonen din, er alternativene WiFi og USB.

På telefonen må du installere appen VRidge 2 fra Google Play. Desktop-programvaren vil begynne å lete etter mobilappen og vil ikke kunne fortsette før den er installert. Når den er installert på mobilenheten din, åpner du den og du vil se tilkoblingsskjermen.

Vær oppmerksom på at datamaskinen og mobilenheten din må være koblet til det samme lokale nettverket for å koble til via WiFi. Selv om dette er den enkleste metoden, er den også den mest ustabile. Hvis du har tilkoblingsproblemer, vil det hjelpe å bytte til en USB-tilkobling.

Når du er koblet til, er du klar til å spille VR-spill.

Hvordan spille VR-spill

Desktop-programvaren er kompatibel med Steam VR, Oculus Rift og GearVR. I dette tilfellet testet vi den med Steam VR siden vi ikke har en Oculus Rift og Gear VR. For å starte SteamVR, sørg først for at Damp er installert på datamaskinen din.

Deretter, i Riftcat-programvaren, klikk på Big Play-knappen og velg "Spill SteamVR".

Hvis du kjører den for første gang, vil dette installere og konfigurere SteamVR Home-appen for deg. Når den er installert, vil den streame den til telefonen din.

Dette er hva du ser på telefonen din.

Selvfølgelig kan du flytte rundt på telefonen og se hvordan miljøet beveger seg. Selvfølgelig er dette ment å spilles med et VR-headset, så sørg for at du har en hendig. (Billig kartong fra Google Cardboard holder.)

Du kan justere strømmekvaliteten ved å dra glidebryteren fra høyre til venstre. Det er også en knapp for å slå lyden på/av.

Når du er ferdig med strømmen, klikker du på "Avslutt strømmen"-knappen på skrivebordsprogramvaren, og den avslutter strømmen.

VRidge-konfigurasjon

I VRidge-innstillingene er det mange alternativer for å konfigurere kvaliteten på spillet. Standard skjermoppløsning er 1920×1080, selv om du kan endre den til en høyere eller lavere oppløsning.

Ved å trykke på "Avanserte innstillinger"-knappen kan du se mange flere innstillinger definert, for eksempel bildefrekvens, bithastighet, skalering av renderer, strømmealternativ, sporingsalternativer, SteamVR-alternativer, etc. Du trenger sannsynligvis ikke å berøre disse innstillingene (siden standarden er god nok), men det er fint å vite at slike innstillinger finnes for deg å tilpasse spillet ditt.

I venstre panel av skrivebordsprogramvaren, i delen "Innstillinger", kan du integrere månelys Y NOLOTrådløs, begge er avanserte verktøy for bedre VR-streaming. Moonlight er en åpen kildekode NVidia Gamestream-klient som lar deg streame spill fra PC-en til telefonen med ultrahøy ytelse, mens NOLO er et 6-DOF-posisjonssporingssystem du kan bruke for å oppnå full VR-evne fra PC-en.

konklusjon

Etter å ha prøvd VRidge er jeg veldig imponert over hvordan det fungerer. Det er lite lag, og kvaliteten er god, for ikke å nevne totalkostnaden er bare $27 (VRidge-app + Google-papp), sammenlignet med et dyrt VR-headset som Vive. Selv den billigste Oculus Go koster $199, noe som gjør VRidge til et av de beste alternativene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up