Wi-Fi 5 vs Wi-Fi 6: hva er forskjellene og nettverkshastigheten

Vi vet ikke hvilken Wi-Fi som er best mellom de to teknologiene? La oss oppdage forskjellene mellom Wifi 5- og Wifi 6-nettverk

Wi-Fi 6 er den nyeste trådløse nettverksstandarden og referansepunktet for de som ønsker en stabil og rask tilkobling overalt i huset. Denne teknologien tar det beste fra Wi-Fi 5, og legger til nye funksjoner designet for å redusere ventetiden, øke hastigheten utover grensene og administrere et stort antall samtidige trådløse tilkoblinger.

I den følgende guiden vil vi vise deg i detalj forskjellene mellom Wi-Fi 5 og Wi-Fi 6som også viser deg hvilke som er de beste Wi-Fi 6-modemene og ruterne å fokusere på og hva fremtiden for trådløse tilkoblinger bringer (med Wi-Fi 6E).

1) Wi-Fi 6-funksjoner

Wi-Fi 6 er en trådløs teknologi som kan operere både på 2,4 GHz- og 5 GHz-frekvensene, men bruker mye bredere kanaler og nye overføringsteknologier. Den mest interessante funksjonen til Wi-Fi 6 er OFDMADet Reduserer ventetiden for trådløse signaler betydelig ved å sende pakker til en mengde tilkoblede enheter.

For å gi et praktisk eksempel må vi forestille oss de trådløse bølgene som en lastebil som transporterer data fra modemet til enhetene: med Wi-Fi 5 kan lastebilen bare transportere dataene til en enkelt enhet (derfor vil det være behov for flere lastebiler for hver tilkoblet enhet ), mens med Wi-Fi 6 kan lastebilen transportere data fra flere enheter sammen, redusere latens og optimalisere dataoverføring.

2) Wi-Fi 5 vs Wi-Fi 6: hvem tilbyr bedre dekning?

De WiFi 5 utnytter bare 5 GHz frekvensutmerket for enheter som befinner seg i samme rom som modemet, men uegnet for enheter lenger unna (en enkel vegg er nok til å kutte signalet til det forsvinner helt innen 2 rom).

Wi-Fi 6 bruker både 5 GHz- og 2,4 GHz-frekvensene: dette betyr at enheter i nærheten vil reise med høy hastighet, mens mer fjerntliggende enheter bare vil kunne koble til på 2,4 GHz-frekvensen, og oppnå en god hastighet (høyere enn den gamle Wi-Fi 4, som brukte 2,5-frekvensen GHz, men med mye lavere hastigheter).

For å lære mer kan vi lese vår guide til forskjeller mellom 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi-nettverk.

3) Wi-Fi 5 vs Wi-Fi 6: Hvem tilbyr bedre hastighet?

Fra et hastighetssynspunkt vinner Wi-Fi 6 på alle fronter, gitt at den bruker et større antall overføringskanaler på 5 GHz-frekvensene hastigheter opp til 11 Gbps ved nedlasting og opplastingsammenlignet med gjennomsnittlig 6 Gbps som er oppnåelig med de kraftigste Wi-Fi 5-modemene som finnes.

For enheter lenger unna modemet synker hastigheten dramatiskgitt at kun 2,4 GHz-frekvensen brukes: i dette scenariet vil vi oppnå en gjennomsnittshastighet på 300 Mbps, mer enn tilstrekkelig for hjemmeautomatisering, smarthøyttalere og for datamaskiner med få behov for streaming, spill og P2P .

Wi-Fi 6 egner seg veldig godt til å brukes i en konfigurasjon Mesh Wi-Fi, for å kunne bringe maksimal hastighet til hvert punkt i huset. For mer informasjon kan vi lese vår guide til beste 5GHz WiFi-repeatere.

4) Wi-Fi 6E: den maksimale utviklingen av Wi-Fi 6

Den maksimale utviklingen av Wi-Fi 6 er Wi-Fi 6Een veldig viktig oppgradering som introduserer støtte for ny 6 GHz-frekvenssom slår seg sammen med 5 GHz og 2,4 GHz som allerede støttes av den grunnleggende versjonen av teknologien.

Med denne versjonen vi får 7 ekstra kanaler på 160 MHz (takket være den nye tilgjengelige frekvensen), latens redusert til et minimum og minimal nettverksbelastning for WiFi 6E-klientersom vil kunne utnytte den nye frekvensen uten å lide forstyrrelser.

Økning av overføringsfrekvensen reduserer imidlertid dekningen: faktisk kan den nye frekvensen brukes innen noen få meter fra modemet, og ethvert objekt er nok til å avbryte signalet. Uansett vil vi fortsatt ha dekning garantert av 5 GHz- og 2,4 GHz-frekvensene, mer enn tilstrekkelig for administrasjon av innhold som krever maksimal kapasitet (4K-streaming, online spill og P2P-datautveksling).

5) Beste Wi-Fi 6 og Wi-Fi 6E modemer og rutere

Nå som vi kjenner fordelene med Wi-Fi 6-teknologi, la oss sammen se på de beste modemene og ruterne vi kan kjøpe for å dra nytte av denne teknologien, med utgangspunkt i antakelsen om å ville oppdatere et gammelt modem eller ruter (gitt at telefonoperatører tilbud, innenfor fra nye tilbudutmerkede modemer med innebygd Wi-Fi 6).

Den beste modem eller ruter med Wi-Fi 6 Jeg er:

Hvis vi i stedet ser etter en Wi-Fi 6E ruterkan vi ta en titt på følgende modeller:

Vi kan se andre raske og høyytelsesmodem i vår ai-guide beste ruteren for fiber.

Konklusjoner

Wi-Fi 6 er fremtiden for trådløst og har bare fordeler: Tilbyr god dekning, utrolig hastighet i umiddelbar nærhet, tilbyr svært lav ventetid og er optimalisert for å koble til flere enheter samtidig.

På grunn av den raske spredningen på telefoner og smarthjemenheter, anbefaler vi at du bytter til et Wi-Fi 6- eller Wi-Fi 6E-modem eller ruter så snart som mulig, for å kunne dra nytte av den mest avanserte teknologien (i alle deksel bakoverkompatibel med enheter som kun støtter Wi-Fi 5 eller Wi-Fi 4).

Index
  1. 1) Wi-Fi 6-funksjoner
  2. 2) Wi-Fi 5 vs Wi-Fi 6: hvem tilbyr bedre dekning?
  3. 3) Wi-Fi 5 vs Wi-Fi 6: Hvem tilbyr bedre hastighet?
  4. 4) Wi-Fi 6E: den maksimale utviklingen av Wi-Fi 6
  5. 5) Beste Wi-Fi 6 og Wi-Fi 6E modemer og rutere
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up