Wi-Fi-påloggingssiden åpnes ikke på Android eller iPhone: hva du skal gjøre

Index
  1. 1) Koble til Wi-Fi-nettverket på nytt
  2. 2) Deaktiver den automatiske Wi-Fi-tilkoblingen
  3. 3) Velg Wi-Fi-nettverket med best dekning
  4. 4) Tilbakestill standard nettleser
  5. 5) Deaktiver VPN-tilkoblinger
    1. Konklusjoner

Offentlig Wi-Fi-påloggingsside åpnes ikke eller er utilgjengelig? La oss se hvordan du løser det på iPhone- og Android-smarttelefoner

Når vi kobler til et offentlig Wi-Fi-nettverk (hotspot) vil vi i de fleste tilfeller bli vist en nettpåloggingsside for å få tilgang til tjenesten, vist direkte i telefonens nettleser. I noen tilfeller vises ikke denne siden eller varslingen knyttet til den er stengt ved en feiltakelse, og gjengir dermed umulig å få tilgang til gratis offentlig Wi-Fi.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du ser på Wi-Fi-påloggingssiden på iPhone og smarttelefon slik at når vi kobler til et hotspot, kan vi koble til Internett uten å bruke mobildatanettverkstrafikk. Det foreslåtte rådet er gyldig for både iPhone og Android-smarttelefoner.

1) Koble til Wi-Fi-nettverket på nytt

Det første du må gjøre er å prøve å koble til det samme Wi-Fi-nettverket igjen, glemme gjeldende tilkobling og prøve å logge på igjen via det samme nettverket.

For å fortsette på iPhone åpner vi appen Innstillingertrykker vi på menyen Wifitrykk på det "i"-formede ikonet ved siden av det offentlige nettverket vi prøver å få tilgang til og trykk til slutt på Fjern dette nettverket.

På Android kan vi fortsette ved å åpne appen Innstillingertar oss inn i menyen Wifived å trykke på pilhodeikonet (ved siden av det tilkoblede nettverket) og til slutt trykke på Slett nettverk, Glem nettverket Og Fjern Wi-Fi.

Når frakoblingen har skjedd, trykk igjen på navnet på det gratis Wi-Fi-nettverket, trykk på varselet som vises og utføre tilgangen som nettverket ber om.

2) Deaktiver den automatiske Wi-Fi-tilkoblingen

Hvis det offentlige Wi-Fi-nettverket er innenfor en kjede eller i en offentlig park, kan det være lurt å slå det av automatisk gjentilkoblingslik at vi fra tid til annen kan velge når vi skal koble til nettverket og unngå å bruke gammel påloggingsinformasjon.

For å deaktivere den automatiske tilkoblingen av Wi-Fi på iPhone, la oss ta veien Innstillinger -> Wi-Fi sett tidligere, trykker vi på det "i"-formede ikonet ved siden av nettverket som vi automatisk er koblet til og deaktiverer bryteren ved siden av elementet Automatisk pålogging.

På Android kan vi deaktivere den automatiske tilkoblingen av Wi-Fi ved å åpne appen Innstillingertar oss inn i menyen Wifiklikker på navnet på nettverket vi er koblet til og deaktiverer bryteren ved siden av elementet Koble til automatisk.

3) Velg Wi-Fi-nettverket med best dekning

Selv offentlige Wi-Fi-nettverk har i økende grad dual band, for å tilby maksimal hastighet når vi er tilkoblet i nærheten av modemet eller ruteren. Men hvis vi er langt fra tilgangspunktet Det er alltid best å koble til 2,4 GHz-nettverketsom gir større dekning (spesielt utendørs) på bekostning av maksimal hastighet.

For å sjekke hvilken type nettverk vi bruker for øyeblikket, åpner vi Wi-Fi-nettverksinformasjonen (som allerede sett i de to foregående kapitlene) og velger et nettverk som eksplisitt bruker 2,4 GHz for tilkoblingen; på Android er denne kontrollen mye enklere enn på iPhone, gitt at i sammendragsarket for Wi-Fi-nettverket er det en indikasjon på nettverksteknologien som er i bruk (i dette spesifikke tilfellet må vi bruke nettverkene WiFi 4 eller IEEE 802.11n).

For å lære mer kan vi lese vår guide til forskjeller mellom 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi-nettverk.

4) Tilbakestill standard nettleser

Når vi kobler til et offentlig Wi-Fi-nettverk, vil det alltid vises en advarsel, og standardnettleseren åpnes for å logge på; hvis vi har endret standard nettleser, kan det hende at påloggingsvinduet ikke vises eller kan være tomt (en hvit nettside). For å løse dette problemet er nok tilbakestill standard nettleser (Google Chrome for Android og Safari for iPhone).

For å tilbakestille standard nettleser på iPhone åpner vi appen Innstillingertrykk ned på tredjeparts nettleserappen installert på telefonen din (for eksempel Google Chrome), la oss trykke på stemmen Standard nettleserapp og la oss sørge for at den er valgt Safari.

For å tilbakestille standardnettleseren på Android-telefoner, åpne appen Innstillingerta oss til menyen App eller Appadministrasjonvelg nettleseren som ble brukt til det punktet og trykk på Slett forhåndsinnstillinger. Nå er det bare å åpne en hvilken som helst nettkobling fra e-poster eller meldinger for å se nettleservalgvinduet vises, slik at du kan gjenopprette Google Chrome (og huske valget ditt for fremtidige linker).

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan endre standardapper på Android.

5) Deaktiver VPN-tilkoblinger

VPN-tilkoblinger kan forstyrre påloggingsvinduet til Wi-Fi-nettverk, og dermed forhindre bruk av den gratis trådløse tjenesten. Selv om VPN anbefales på det sterkeste når vi er koblet til en offentlig hotspot, er det praktisk aktiver den først etter å ha fullført påloggingsprosedyrengitt at VPN-tunnelen kan forstyrre i denne delikate fasen.

For å midlertidig deaktivere VPN-tilkoblinger på iPhone åpner vi appen Innstillinger og vi deaktiverer bryteren ved siden av varen VPN. Hvis VPN-tilkoblingen leveres av en tredjepartsapp, er det best å åpne den aktuelle appen og slå av VPN-en derfra, for å unngå uønskede VPN-tilkoblinger.

For å slå av VPN-tilkoblinger på Android trenger vi bare å åpne appen Innstillingertrykk på menyen VPN og slå av bryteren ved siden av elementet VPN. Også i dette tilfellet er det best å deaktivere VPN-tilkoblingen direkte fra tredjepartsapper (hvis vi har noen installert og aktiv).

Fortsatt om temaet VPN på telefon kan vi lese vår guide til beste VPN-er for Android, iPhone gratis og ubegrenset.

Konklusjoner

Ved å følge de foreslåtte metodene bør vi kunne alltid logge på offentlige Wi-Fi-nettverk (hotspots), viser varselet og påloggingssiden uten problemer. I tilfelle siden ikke vises eller det er umulig å koble til, starter vi telefonen på nytt og, som en siste utvei, gjenoppretter nettverkstilkoblingene, som også vist i vår veiledning om hvordan du gjør det tilbakestill nettverksinnstillingene på Android og iPhone.

For mer informasjon kan vi lese guidene våre Hotspot-app, for bedre administrasjon av internettforbindelsen (Android og iPhone) og hvordan bruk telefonen til å navigere fra PC-en (hotspot).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up