Windows 11 Personaliseringsinnstillinger

Veiledning til tilpasningsinnstillinger for Windows 11 og Windows 10 for å endre utseendet til systemet for ethvert behov og smak

På Windows 11 har vi forskjellige tilpasningsalternativer tilgjengelig uten å måtte installere noe tredjepartsprogram: bare gå gjennom innstillingene og noen menyene for å gjøre Windows 11 virkelig unikt, aktivere eller deaktivere det vi trenger og kan bruke på PC-arbeidsstasjonen vår.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du bruker Windows 11 tilpasningsalternativer; For å få tilgang til alle oppføringer anbefales det å logge på med en Microsoft-konto, f aktiver Windows så snart som mulig.

LES OGSÅ -> Beste gratis apper for å tilpasse Windows 11

1) Bakgrunnsbilde

For å endre skrivebordsbakgrunnen, trykk på høyre museknapp på et hvilket som helst tomt sted på skrivebordet, klikk på Tilpassvelger vi menyen Bakgrunn og velg typen bakgrunn som skal brukes i delen Tilpass bakgrunnenvelge fra et av bildene som følger med Windows, velge et personlig bilde eller en rotasjon av bilder.

Om dette emnet kan vi lese veiledningen ovenfor hvordan du endrer Windows-bakgrunnen og tilpasser skrivebordet ditt.

2) Vindu og systemfarger

På Windows 11 kan vi tilpasse bruken av mørk modus (eller mørk modus), bruke den på alle vinduer, på hele systemet eller ved å lage en hybrid kombinasjon mellom svart og hvitt.

For å endre fargen på vinduene og systemet, trykk VINN+I på tastaturet, la oss gå til menyen Tilpasningtrykker vi på Fargerla oss utvide delen Velg modus og vi velger mellom Klar Og Mørk.

Alternativt kan vi velge egendefinert modus og angi standard Windows-modus (for eksempel Mørk) og standardmodus for apper (for eksempel Klar).

Hvis vi derimot ønsket å bruke andre farger på Windows, kan vi velge den foretrukne fargen i det samme vinduet som ble sett akkurat nå, og ta oss til delen Hovedfargevelge Håndbok og velge din favorittfarge.

For mer informasjon kan vi lese artiklene om hvordan endre farger i Windows 10 og 11 kom igjen hvordan du har mørk modus på Windows 10 og 11.

3) Skjermlåsskjerm

Til og med Windows 11-låseskjermen kan tilpasses etter våre behov og smak.

For å fortsette trykker vi VINN+Ila oss gå på banen Tilpasning -> Låseskjermog vi bruker stemmer Tilpass låseskjermenLåseskjermstatus Vis bakgrunnsbildet for låseskjermen på påloggingsskjermenved å bruke rullegardinmenyene for å velge Microsoft-bilder, personlige bilder eller en lysbildefremvisning.

På samme skjerm kan vi endre skjermtidsavbrudd og justere gamle Windows-skjermsparere, som også vist i veiledningene om hvordan tilpasse låseskjermen i Windows 10 og 11 og hvordan du bruker ai beste gratis skjermsparere for Windows 10 og 11 PC-er.

4) Windows-temaer

For brukere som ønsker å få mest mulig ut av Windows endre Windows-temaet direkteved å bruke estetiske endringer på bakgrunnen, fargen, standard systemlyder og musepekeren i ett slag.

For å velge et nytt tema for PC-en vår trykker vi VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen Tilpasning -> Temaerla oss utvide Aktuelt tema og velg et av standard Windows-temaer; for å velge et nytt tema kan vi trykke på Bla gjennom temaer og velge favoritten blant de som er tilstede i Microsoft Store.

Ingenting stopper oss fra å lage vårt eget tema ved å kombinere elementer fra forskjellige temaer: for å gjøre det, er alt vi trenger å gjøre å trykke på toppen av elementet for å konfigurere (bakgrunn, farge, standard systemlyder og musepeker) og velge den foretrukne element .

For mer informasjon kan vi lese artiklene om hvordan du tilpasser utseendet og temaet til Windows 11 og på beste Windows 11 mørke temaer for å hvile øynene.

5) Startmeny

Start-menyen har blitt grundig endret i Windows 11, og vi kan tilpasse den fra topp til bunn, velge hvilke apper som skal vises raskt og om de skal vises de mest brukte eller nylig åpnede filene og appene.

For å endre posisjonen trykker vi VINN+I på tastaturet åpner vi banen Tilpasning -> Start og velg stilen på de forankrede elementene (øverst), velg mellom Misligholde, Andre forankrede elementer eller Andre anbefalte varer.

I samme vindu kan vi velge om vi skal vise nylig lagt til apper, om vi skal vise de mest brukte appene, om vi skal vise nylig åpnede elementer og filer og velge hvilke systemmapper som skal vises.

6) Oppgavelinje

Oppgavelinjen er kanskje det minste tilpassbare elementet, men vi kan fortsatt bruke våre preferanser.

For å fortsette, høyreklikk på oppgavelinjen og trykk på Innstillinger for oppgavelinje og vi bruker elementene som finnes til å skjule eller endre søkefeltet, administrere aktivitetsvisningen, aktivere eller deaktivere widgets, aktivere eller deaktivere chatten og velge om du vil vise pennmenyen, den virtuelle tastaturknappen og den virtuelle berøringsplaten.

For å endre plasseringen av appene og Start-menyen utvider vi menyen Atferd på oppgavelinjen og vi endrer oppføringen i Oppgavelinjejustering; i samme seksjon finner vi også tastene for automatisk å skjule linjen, vise app-merker og vise app som blinker.

På oppgavelinjen kan vi lese guidene våre om hvordan tilpasse oppgavelinjen i Windows 11 og 10 kom igjen hvordan flytte oppgavelinjen til siden i Windows 11 og Windows 10.

7) Rask tilgang i filutforsker

I høyre kolonne i File Explorer-appen kan vi endre rask tilgang til de mest brukte mappene eller favorittmappene, slik at vi alltid har alt for hånden.

For å legge til mapper for rask tilgang, dra dem til ønsket plassering; for å fjerne dem, trykk på dem med høyre knapp og trykk opp Fjern fra hurtigtilgang.

Vi snakket om disse endringene i veiledningen ovenfor alle måter å tilpasse Windows 10- og Windows 11-mapper.

8) Widgets

Widgets er en av de nye funksjonene i Windows 11: den er sammensatt av en spesiell meny tilgjengelig nederst til venstre (med standardinnstillingene på oppgavelinjen) hvor det er widgets som kan konfigureres i henhold til våre behov.

For å legge til eller fjerne widgets, trykk på den angitte menyen og trykk på Legg til widgeter, slik at du kan tilpasse widgeten på vær, trafikkmeldinger, sanntidsnyheter, aksjekurser og sportsnyheter; fra samme meny kan vi trykke på Finn andre widgets for å legge til andre nyttige elementer på skjermen.

Om dette emnet kan vi lese veiledningene om hvordan slå vær og nyheter på eller av i Windows 10- og 11-linjen kom igjen hvordan du bruker Windows skrivebordswidget med informasjon og knapper.

9) Meldingsområde

Varslingsområdet i Windows 11 har endret seg sammenlignet med andre versjoner av Windowssom presenterer faste ikoner (nettverk, volum, batteri, kalender og tid) og den klassiske pilspissen som skjuler alle autostartende apper eller systemapper som er aktivert ved pålogging.

Den eneste tilpasningen vi kan gjøre er å dra ikonene fra det skjulte området, slik at de alltid vises i varslingsområdet; vi kan også utføre omvendt prosess for å skjule ikoner som vi ikke bruker, men som alltid må være aktive (for eksempel antivirusikonet).

I en annen artikkel så vi hvordan tilpasse alternativene for Windows-meldingsområdet.

10) Varslingssenter

På Windows 11 er varslingssenteret tilgjengelig ved å trykke på de faste ikonene i varslingsområdet (Nettverk, volum, batteri), som også viser hurtigfunksjonstastene og eventuelle apper eller varsler som fortsatt er aktive på datamaskinen vår.

Hvis vi mottar varsler fra appen eller fra systemet, vil en numerisk indikator vises nederst til høyre; ved å klikke på den vil vi umiddelbart ha tilgang til varslingssenteret, for å håndtere eventuelle uleste eller ignorerte varsler.

Varslingssenteret kan tilpasses åpne den, trykke på den blyantformede knappen og velge hva du vil legge til og fjerne, ved å bruke de små modifikasjonstastene eller dra ikonene som finnes; etter endringene trykker vi Fullfør for å bekrefte vårt personlige varslingssenter.

11) Multitasking

Windows 11 har knappen Aktivitetsvisningutmerket for å se åpne apper og programmer og også administrere virtuelle skrivebord som kan aktiveres på PC-en.

Denne knappen kan fjernes (som vist i et av de forrige kapitlene) eller brukes riktig ved å lese vår guide på hvordan du bruker virtuelle skrivebord på Windows 11 og 10.

12) Musepeker

På Windows 11 kan du endre fargen og størrelsen på musepekeren. For å gjøre dette, la oss ta turen Innstillinger > Tilgjengelighet og deretter i seksjonen Pekere og pekerevelg en annen farge enn hvit for musepilen.

Under linjen for valg av størrelse er det 4 alternativer for å fargelegge markøren: du kan velge å ha musepilen hvit, svart, som skifter fra svart til hvit automatisk eller farget annerledes. Et tredje alternativ lar deg også øke tykkelsen på markøren.

Konklusjoner

Windows 11 er et system som kan tilpasses som du vil med tanke på farger, stil og oppførsel; mange brukere anser det som "underordnet" i forhold til Windows 10 når det gjelder tilpasning, men som vi har sett i denne guiden, kan vi med de riktige innstillingene gjøre det helt unikt, uten å bruke eksterne programmer.

For å lære mer kan vi lese hvordan fjerne widgets i Windows 11 kom igjen hvordan endre Start-menyen i Windows 11 og gjenopprette den fra Windows 10 eller 7.

Index
 1. 1) Bakgrunnsbilde
 2. 2) Vindu og systemfarger
 3. 3) Skjermlåsskjerm
 4. 4) Windows-temaer
 5. 5) Startmeny
 6. 6) Oppgavelinje
 7. 7) Rask tilgang i filutforsker
 8. 8) Widgets
 9. 9) Meldingsområde
 10. 10) Varslingssenter
 11. 11) Multitasking
 12. 12) Musepeker
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up