Windows 11 vil ikke koble til Wi-Fi: hvordan fikser

Har Windows 11 noen tilkoblingsproblemer med Wi-Fi-nettverk? Er ikke hjemmenettverket vårt synlig? La oss se sammen hvordan vi løser det.

Har Windows 11-datamaskinen vår problemer med å koble til et bestemt Wi-Fi-nettverk eller hjemmenettverket vårt? I de fleste tilfeller en enkel omstart av PC-en bør være nok til å løse alle problemer men hvis vi oppdager en tilbakevendende feil med Wi-Fi-nettverk, er det nødvendig å undersøke og bruke alle verktøyene levert av Windows selv koble systemet til Wi-Fi igjen.

I den følgende guiden vil vi vise deg i detalj hvordan fikse Wi-Fi-problemer på Windows 11slik at vi kan gå tilbake til å surfe på Internett uten avbrudd og uten å måtte flytte aktivitetene våre til andre PC-er eller andre enheter.

1) Logg på nettverket igjen

Den første metoden for å tilbakestille Wi-Fi-tilkoblingen på Windows 11 involverer logg inn igjen på samme nettverkfor å kunne gjenopprette eventuelle feilinnstillinger med IP-adresser og med administrasjon av nettverksprotokoller.

For å fortsette, trykk på ikonet nederst til høyre Wifitrykk på pilspissen ved siden av knappen Wifi og til slutt trykker du på knappen Koble fra tilstede ved siden av det problematiske nettverket vi er koblet til.

Etter frakobling gjentar vi trinnene for å koble til nettverket igjen, og pass på å angi Wi-Fi-tilgangspassordet og angi nettverk som privat (men bare hvis vi er koblet til vårt personlige modem).

2) Deaktiver og aktiver Wi-Fi på nytt

Et annet veldig enkelt triks for å starte Wi-Fi på nytt innebærer å slå av og på tilkoblingsmodulen på datamaskinen vår. Den raskeste prosedyren er å trykk på Wi-Fi-knappen på funksjonstastene; på bærbare datamaskiner kan det være nødvendig å først trykke FN og deretter en av tastene øverst.

Alternativt kan vi deaktivere og reaktivere Wi-Fi ved å klikke på Wi-Fi-ikonet nederst til høyre og trykke denne gangen på Wi-Fi-knappen for å slå av tilkoblingen; vi venter noen sekunder og trykker deretter på den samme knappen igjen for å starte den på nytt.

3) Tilbakestill nettverksinnstillingene for Windows 11

En veldig rask og effektiv metode for å løse Wi-Fi-tilkoblingsproblemer på Windows 11 innebærer å tilbakestille nettverksinnstillingene, noe som kan gjøres ved å trykke på VINN+I på tastaturet ved å velge menyen Nettverk og Internettved å klikke på Avanserte nettverksinnstillingerved å trykke opp Nettverksgjenoppretting og til slutt klikke på knappen Restaurere.

Etter å ha utført denne gjenopprettingen starter vi PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft; ved omstart prøver vi å koble til det problematiske Wi-Fi-nettverket for å se om Internett-tilkoblingen fungerer.

4) Kjør nettverksfeilsøking

Et annet verktøy veldig effektiv gjenoppretting for Wi-Fi du kan bruke den ved å trykke WIN+I på tastaturet og ta oss til banen System -> Feilsøking -> Andre feilsøkere.

Fra denne skjermen trykker vi på knappen Løpe tilstede ved siden av oppføringene Internett-tilkoblinger, Innkommende forbindelser Og Nettverkskort for å gjenopprette alle aspekter av den aktive tilkoblingen på Windows 11.

Selv etter denne tilbakestillingen starter vi PC-en på nytt for å få endringene til å tre i kraft, og ved neste oppstart prøver vi å koble til det foretrukne Wi-Fi-nettverket.

5) Tilbakestill TCP/IP-tilkobling

Et avansert triks for å løse Wi-Fi-problemer på Windows 11 kan brukes direkte fra ledeteksten. For å fortsette, trykk på Start-menyen og søk cmdhøyreklikker vi på appen Ledeteksten og vi presser på Kjør som administrator.

Fra ledetekstskjermen starter vi følgende kommandoer (en om gangen):

ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
netsh winsock reset

Etter å ha kjørt disse kommandoene vi starter PC-en på nytt for å fullføre gjenopprettingen av Wi-Fi-tilkoblingen; ved neste omstart vil vi kunne koble til det foretrukne nettverket igjen uten problemer.

6) Reparer eller installer Wi-Fi-kortdriverne på nytt

Hvis alle forslagene som er sett så langt ikke har hjulpet, er det nå på tide å gjøre det fokus på Wi-Fi-nettverkskortdrivernesom sannsynligvis har noen problemer eller nylig har blitt oppdatert med en skadet pakke.

For å fortsette, høyreklikk på Start-menyen og klikk på Enhetsadministrasjonla oss utvide delen Nettverkskortvi identifiserer Wi-Fi-nettverkskortet, trykk på høyre knapp på det, velg elementet Eiendomla oss gå inn på fanen Drivere og vi presser på Gjenopprett drivere.

Alternativt kan vi enten trykke på Oppdater drivere (og start et driversøk med Windows Update) eller, etter koblet til en Ethernet-kabel mellom PC og modemtrykke på Avinstaller enhetenpass på å også sjekke alternativet for å fjerne driveren helt.

Når vi er ferdige, installerer vi Wi-Fi-kortdriveren igjen ved hjelp av Windows Update eller et program for å installere oppdaterte drivere som f.eks Driverforsterkere.

7) Start modemet/ruteren på nytt

Fikk vi ingen forbedringer? I dette tilfellet ansvarlig kan være modemet eller ruteren vi bruker for tilkoblingen. Først prøver vi å slå den av (med passende knapp eller ved å ta ut stikkontakten) og slå den på igjen etter 5 minutter.

Hvis omstarten ikke er tilstrekkelig, kontrollerer vi at de grunnleggende kablene (telefonkabel eller fiberkabel) er tilkoblet, så får vi tilgang til modem/ruter kontrollpanel og vi endrer Wi-Fi-passordet eller endrer nettverksoverføringskanalen, som også sett i vår guide på hvordan endre Wi-Fi-kanal på modemet.

Hvis dette trikset heller ikke fungerer, er det bare å gjøre tilbakestill modemet til de opprinnelige innstillingene; for å fortsette kan vi stole på vår guide på hvordan tilbakestille modemet.

Konklusjoner

Feilfungerende Wi-Fi kan være en hodepine for de som ofte bruker en PC med Windows 11 for å jobbe! Med rådene gitt i veiledningen vil vi kunne løse alle Wi-Fi-problemer selvuten å ringe noen IT-tekniker og uten å måtte kontakte telefonoperatørens assistanse.

Hvis problemet skyldes Internett-tilkoblingen (og Wi-Fi ikke har noe å gjøre med det), inviterer vi deg til å lese vår guide om hvordan be om operatørhjelp fra TIM, WindTre, Vodafone, Fastweb.

Index
  1. 1) Logg på nettverket igjen
  2. 2) Deaktiver og aktiver Wi-Fi på nytt
  3. 3) Tilbakestill nettverksinnstillingene for Windows 11
  4. 4) Kjør nettverksfeilsøking
  5. 5) Tilbakestill TCP/IP-tilkobling
  6. 6) Reparer eller installer Wi-Fi-kortdriverne på nytt
  7. 7) Start modemet/ruteren på nytt
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up