Windows Defender fungerer ikke eller krasjer: hvordan fikser

Index
  1. 1) Start Windows Security Integrity Service
  2. 2) Installer Windows Defender på nytt
  3. 3) Bruk SFC og DISM
  4. 4) Sjekk innstillingene for gruppepolicy
  5. 5) Gjenopprett Windows med gjenopprettingspunkter
    1. Konklusjoner

Har Windows Defender sluttet å fungere? La oss se sammen alle metodene for å tilbakestille antiviruset til Windows 11 og 10

Windows Defender er antivirusprogrammet innebygd

1) Start Windows Security Integrity Service

Hvis vi har fiklet med Windows Defender eller har brukt verktøy tidligere for å slå den av eller deaktivere den, kan det være nyttig å starte Windows Security Integrity Service direkte fra Registerredigering.

For å fortsette trykker vi VINN+R på tastaturet skriver vi regedit og når Registerredigering er åpen, la oss gå til følgende bane:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SecurityHealthService

Når denne banen er åpen, dobbeltklikker du på tasten Start (i høyre del av vinduet), sett verdien til 3, trykk OK, lukk redigeringsvinduet og start PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft.

2) Installer Windows Defender på nytt

Hvis det forrige trikset ikke fungerte og Windows Defender ikke starter eller er blokkert, kan vi fortsette med det installere antivirus på nyttsom handler direkte fra Windows-terminal (eller fra Windows PowerShell på Windows 10).

For å fortsette, høyreklikk på Start-menyen og trykk på Windows-terminal (admin) eller opp Windows PowerShell (administrator) og kjør følgende kommando i terminalvinduet:

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage *Microsoft.Windows.SecHealthUI*).InstallLocation + '\AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}"

Med denne kommandoen vil vi kunne installere hele Windows-sikkerhetspakken på nytt, og også gjenopprette riktig funksjon av Windows Defender.

3) Bruk SFC og DISM

Hvis gjenopprettingskommandoen heller ikke fungerte, er det sannsynligvis det noen systemfilproblemer. For å prøve å løse det, åpne Start-menyen og søk Ledetekstenhøyreklikk på elementet, klikk på Kjør som administrator og start følgende kommando:

sfc /scannow

Spørringen vil begynne å skanne alle systemfiler ser etter skadede filer, og erstatte dem med kopier av installasjonen på alle moderne Windows. Hvis ikke engang SFC kan løse problemet, kan vi prøve DISM, som kan laste ned de nødvendige filene direkte fra Microsofts servere.

For å starte DISM åpner vi en administrator ledetekst (som vist i begynnelsen av kapittelet) og kjører følgende kommando:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

La oss vente til skanningen er ferdig og prøve å åpne Windows Defender for å se om det fungerer. For mer informasjon kan vi lese vår guide påDISM-grensesnitt for å rense og reparere Windows.

4) Sjekk innstillingene for gruppepolicy

Hvis vi har en jobb-PC, kan det hende at Windows Defender ikke er tilgjengelig eller kan endres på grunn av gruppepolicyer. Hvis vi er nettverksadministratorer eller har tilgang til PC-administratorkontoen, kan vi endre gruppepolicyene (på PC-er med Windows 11 Pro eller Windows 10 Pro) ved å trykke på VINN+R på tastaturet, skriver gpedit.msc og tar oss med på reisen:

Configurazione computer -> Modelli amministrativi -> Componenti di Windows -> Microsoft Defender Antivirus

Når vi kommer på denne veien, identifiserer vi kriteriet Deaktiver Microsoft Defender Antivirusla oss dobbeltklikke på den, aktivere elementet Ikke konfigurerttrykk OK og start PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft.

For å verifisere alle endrede gruppepolicyer kan vi også ta oss til banen Datamaskinkonfigurasjon -> Administrative maler -> Alle innstillinger og sjekk hvilke oppføringer som er endret av administratoren.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan du bruker Windows Local Group Policy Editor (gpedit.msc).

5) Gjenopprett Windows med gjenopprettingspunkter

Hvis ingen av de tidligere metodene har løst problemet med Windows Defender, er siste utvei bruk av gjenopprettingspunkterforutsatt at vi hadde sørget for å aktivere dem før problemet dukket opp.

For å bruke gjenopprettingspunkter åpner vi Start-menyen, skriv Restaureringåpner vi elementet med samme navn og trykker på i skjermen som åpnes Åpne Systemgjenopprettingdvs. det andre elementet på listen.

Fra det nye vinduet bekrefter vi det siste gjenopprettingspunktet (eller velger et tidligere gjenopprettingspunkt) og starter gjenopprettingsprosedyren; Windows går tilbake til innstillingene for den valgte dagen, og tilbakestiller også Windows Defender.

Vi kan lese guiden vår om gjenopprettingspunkter hvordan lage et gjenopprettingspunkt i Windows 10 og 11.

Konklusjoner

Windows Defender er robust nok til å motstå virus og skadelig programvare av alle slag, men det kan gå galt hvis vi feilaktig avinstallerer et annet antivirus eller hvis vi bruker verktøy utviklet for å omgå sikkerhetssystemene som finnes i Windows.

Hvis du har problemer med Windows Defender vi kan få den i gang igjen med metodene vist ovenfor, ved å bruke både systemregistermetoden og gjenopprettingsmetoden med SFC og DISM. På administrative PC-er kan det være nyttig å sjekke gruppepolicyer, mens i mer desperate situasjoner er gjenopprettingspunkter et klokt valg.

Fortsatt på Windows Defender-temaet kan vi lese guidene våre om hvordan oppdatere Microsoft Defender antivirus og hvordan Øk Microsoft Defender-beskyttelsen i Windows 11 og 10.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up