Ytelse med batteri på Windows 11

Ønsker vi å få en høyytelses PC med ladet batteri? Trenger vi å øke batterilevetiden til den bærbare datamaskinen? La oss se hvordan du gjør det med Windows 11

Når vi henretter Windows 11 på en bærbar PC er det mulig å dra nytte av noen funksjoner designet for å optimalisere batterilevetiden, slik at du alltid kan bruke datamaskinen selv på bærbare datamaskiner som er noen år gamle, og oppnå en gjennomsnittlig autonomi på rundt 2 timer (unntatt skade på batteriet) .

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan justere ytelsen basert på batteri på Windows 11slik at vi kan dra nytte av maksimal datakraft når vi er koblet til strømnettet eller batteriet har høy ladning og omvendt oppnå maksimal energibesparelse når batteriet er lavt.

Aktiver energisparing automatisk

På alle PC-er med Windows 11 kan vi automatisk aktivere energisparing når datamaskinens batteri faller under en viss terskel; på denne måten vil vi kunne utnytte all kraften når ladenivået er høyt og dra nytte av energibesparelser når batteriet utlades.

For å justere automatisk energisparing, trykk VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen System -> Strøm og batterila oss sette det opp med en gang Maksimal ytelse i felten Energisparemodus og vi utvider menyen Batteri sparing ved å klikke på den.

På bærbare PC-er med relativt ungt batteri (2 år eller mindre) setter vi energispareaktiveringsterskelen nær 20 % (faktura Aktiver batterisparing automatisk når), for å dra mer nytte av den bærbare datamaskinens strøm opp til halvparten av det tilgjengelige batteriet, og bytter til energisparing etter denne terskelen.

På bærbare datamaskiner med et batteri som ikke lenger er ungt (3-4 år) setter vi i stedet energisparende aktiveringsterskel 50 %og aktiverer dermed energisparing raskere enn yngre batterier.

Hvis laptopbatteriet virkelig er veldig gammelt og ikke varer mer enn en time, kan vi øke varigheten litt ved å stille inn Balansert til stemmen Energisparemodus og innstilling Alltid til stemmen Aktiver batterisparing automatisk når.

Endre skjerm- og systeminnstillinger for søvn

For å optimalisere batteribruken på den bærbare datamaskinen, er det best å endre innstillingene for skjermdvale og systemdvale, slik at den bærbare datamaskinen går raskt i dvale når den drives av batteri og forblir på lenger når den er koblet til strømnettet (uten å overdrive, gitt stort forbruk av strøm som vil resultere).

For å fortsette med disse endringene, trykk trykk VINN+I på tastaturet, la oss komme tilbake på banen System -> Strøm og batterila oss utvide menyen Skjerm og oppheng og endre parametrene som følger:

 • Hvis den drives av batteri, slå av skjermen etter -> 4 minutter
 • Hvis den er koblet til strømnettet, slår den av skjermen etter -> 15 minutter
 • Hvis den drives av batteri, går den i dvaletilstand etter -> 4 minutter
 • Hvis den er koblet til strømnettet, går den i dvaletilstand etter -> Aldri

Med disse innstillingene vil den bærbare datamaskinen med Windows 11 gå i dvale og slå av skjermen etter 4 minutter hvis den drives av batteri; hvis den er koblet til strømnettet, vil den slå av skjermen etter 15 minutter, men vil fortsatt være aktiv uten å gå i suspensjon.

Deaktiver apper fra å kjøre i bakgrunnen

Hvis vi merker at selv det nye eller halvnye batteriet går tom for tidlig, er det verdt å sjekke hvilken app som bruker for mye batteri, slik at vi kan deaktivere den fra å kjøre i bakgrunnen. For å sjekke hvilke apper som bruker for mye batteri, trykk WIN+I på tastaturet, åpne banen Innstillinger -> System -> Strøm og batteri og la oss utvide stemmen Batteribruk.

Hvis vi legger merke til en veldig energikrevende app, trykker vi på de tre prikkene ved siden av navnet og trykker videre Administrer bakgrunnsoppgaver og endre rullegardinmenyen under elementet Lar deg kjøre appen i bakgrunnenslik at du kan velge alternativet Aldri.

Alternativt kan vi klare energisparing ved å ta oss selv langs stien Innstillinger -> Apper -> Apper og funksjonerved å trykke på de tre prikkene ved siden av den mistenkelige appen, klikke på Avanserte alternativer og endre alternativet under elementet Lar deg kjøre appen i bakgrunnen.

Endre avanserte strøminnstillinger

I tillegg til energispareinnstillingene i Windows 11, kan vi alltid bruke kontrollpanelet til å endre noen av de avanserte energispareinnstillingene.

For å endre disse innstillingene åpner vi Start-menyen, søk etter appen Kontrollpanelklikker vi på Maskinvare og lydertrykker vi på Alternativer for energisparingklikk på elementet på slutten Endre avanserte innstillinger tilstede ved siden av energiprofilen som er aktiv i det øyeblikket og trykk til slutt på Endre avanserte strøminnstillinger.

I vinduet som åpnes vil vi ha ulike elementer som skal endres, innstilling av parametere rettet mot ytelse (for elementene knyttet til strømforsyning) og parametere rettet mot energisparing (for batteristrømforsyning).

For mer informasjon kan vi lese vår guide på Strømsparingsalternativer i Windows.

Lag nye energispareprofiler

Hvis vi bruker den bærbare PC-en med Windows 11 i forskjellige miljøer (f.eks hjem Og kontor) kan vi lage energispareprofiler, slik at vi for eksempel kan oppnå større batteriautonomi når vi er på kontoret og presse ytelsen maksimalt når vi er hjemme.

For å lage de to "miljømessige" energiprofilene åpner vi Kontrollpanella oss gå på banen Maskinvare og lyd -> Strømalternativertrykker vi sidelengs på varen Lag strømsparingsplan, trykk på de ønskede innstillingene for den nye profilen og tilordne den et navn som er lett å huske. For eksempel kan vi opprette to nye profiler med disse egenskapene:

 • Hjem -> Høy ytelse
 • Kontor -> Energisparing

Etter å ha opprettet profilene, aktiver dem til rett tid ved å bruke menyen i banen Innstillinger -> Maskinvare og lyd -> Strømalternativer; hvis vi ønsker å fremskynde overgangen fra en profil til en annen, høyreklikker vi på skrivebordet og trykker videre Ny -> Opprett lenke og vi bruker følgende kommando for å begynne å administrere energiprofiler:

powercfg.cpl

Vi bruker et hvilket som helst navn vi liker (for eksempel Energialternativer) og trykk OK for å bekrefte opprettelsen av hurtigkoblingen til energispareprofilene.

Konklusjoner

Med rådene vi har gitt deg i de forrige kapitlene vil vi være i stand til å variere datamaskinytelsen basert på typen batteri som brukesbasert på gjenværende autonomi og basert på miljøforholdene vi befinner oss i, og utnytter alle energisparingsalternativene som tilbys av Windows 11.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du endrer skjermens lysstyrke på PC, selv automatisk kom igjen alle metodene for å suspendere Windows vellykket.

Index
 1. Aktiver energisparing automatisk
 2. Endre skjerm- og systeminnstillinger for søvn
 3. Deaktiver apper fra å kjøre i bakgrunnen
 4. Endre avanserte strøminnstillinger
 5. Lag nye energispareprofiler
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up