Blokker ukjente numre på WhatsApp uten å lagre dem

Bli kvitt plagsomme kontakter og reklameanrop på WhatsApp. Lær hvordan du blokkerer, rapporterer og sikrer personlig kommunikasjon effektivt.
Reklame midt på natten og fremmede grupper irriterer. Plagsomme kontakter og anonyme internasjonale numre tvinger oss til å kutte bånd.
Det handler ikke bare om å slette chatten. Bruk systemblokker for å stoppe anrop, meldinger og profilvisninger. Slette et nummer og blokkere det er ikke det samme. Rydder du opp, sjekk guiden for hvordan slette kontakt på WhatsApp for å fjerne det helt.
Blokker plagsomme kontakter før eller etter melding
Hold inne chatlinjen i hovedlisten og velg blokkere fra menyen. Applikasjonen stopper tilkoblingen uten å vise meldingene. Avsenderen får ikke se lesebekreftelsen eller vite om vi er på nett.
Å åpne meldinger fra plagsomme personer er risikabelt. Du kan risikere doble blå haker eller uønskede vedlegg. Hvis meldingen er kommet, gå til hovedskjermen, finn samtalen og utfør et langtrykk.
På Android vises tre prikker øverst; trykk der for å blokkere. På iPhone sveip chatlinjen til venstre, trykk Mer og velg samme alternativ. Systemet spør om vi vil rapporterer kontakten til Meta. Ved å merke det, sendes de siste fem meldingene automatisk til Meta for verifisering av kontraktsbrudd eller svindel.
Du kan også aktivere beskyttelse fra låseskjermen. Utvid meldingen uten å låse opp, og trykk på den røde blokkering-knappen for umiddelbar stopp av interaksjon.
Forebyggende blokkering og toveiskontroll
Vent ikke på forstyrrelser. Hvis du allerede har et nummer du vil blokkere, gjør det proaktivt før meldingen kommer. Midlertidig lagre nummeret i kontaktene, åpne WhatsApp, gå til Innstillinger, trykk Personvern og scrolle til Blokkerte kontakter. Trykk på pluss-ikonet, velg navnet, og kontakten er blokkert før du har åpnet chatten.
Husk at dette tiltaket er toveis. Hvis du blokkerer noen, kan du ikke kontakte dem igjen uten å oppheve blokken i listen over blokkerte numre.
Fellen med felles grupper og blokkerte kontakter
Mange tror at blokkering sletter all kontakt fra applikasjonen. Feil. Blokkering gjelder kun individuelle samtaler, og påvirker ikke gruppechatter.
Er du i samme arbeidsrom eller familiegruppe med en blokkert kontakt, kan de fortsatt lese meldingene dine. Deres innlegg vil være synlige for deg. Det finnes ingen metode for å skjule meldinger fra en blokkert person i en felles chat.
For å håndtere frustrasjoner uten å forlate nødvendige grupper, demp rommet i innstillingene, sett varigheten til Alltid og aktiver arkiveringsalternativet.
Hold chatten skjult, så den ikke dukker opp øverst med hver ny melding.
Sikkerhet og blokkering av spam
Når en melding dukker opp for første gang fra et ukjent nummer, reager...
lagret i kontaktlisten, genererer WhatsApp en sikkerhetskontekstsjekk øverst i samtalen. Her vises landet telefonnummeret er registrert i, samt felles grupper. I tillegg finnes knapper for å blokkere eller rapportere avsenderen uten behov for svar.
For å redusere oversvømmelsen av automatiserte promoteringer, naviger til Innstillinger, deretter Personvern, og bla til Avansert. Aktiver alternativet Blokker meldinger fra ukjente kontoer. Applikasjonen overvåker innkommende meldinger. Hvis et ukjent nummer sender unormalt mange meldinger raskt, blokkerer filteret midlertidig den avsenderen. Dette letter prosessorbelastningen og forbedrer batterilevetiden.
Hva skjer med kontoen etter blokkering
Applikasjonen flikker et selektivt tiltak for å bevare brukerens privatliv ved aktivering av blokkering. Den blokkerte personen får ikke varsler, men noen merkbare endringer signaliserer at kommunikasjonen er brutt:
- Meldinger og leveringsklipp. Meldinger fra den blokkerte avsenderen vil alltid vise en grå avsendt klipp og vil ikke nå telefonen. Ved senere opphevelse av blokkeringen, går meldingene tapt, ingen fås tilbake. For mer om varsler, se artikkelen om når en WhatsApp-melding er blitt sett.
- Profilbilde og tekststatus. Profilbildet vårt forsvinner og erstattes av en grå silhuett. Også statussetningene blir helt usynlige.
- Siste tilgang og online-status. Linjen under navnet i chatten blir tom. Personen kan ikke sjekke når vi har åpnet appen eller om vi bruker chatten.
- Telefonanrop og videosamtaler. Når kontakten prøver å ringe, vil de høre vanlig ledig signal. Vår smarttelefon ringer ikke, vibrerer ikke, og ingen varsler om anropet vises.
Stoppe ukjente anrop og låse innstillinger
Den kontinuerlige strømmen av reklameanrop fra utenlandske numre er uholdbar med fabrikkinnstillingene åpne. WhatsApp har spesifikke filtre for å fjerne disse forstyrrelsene før de får mulighet til å vibrere i lommen.
I innstillingsmenyen, under Personvern, kan vi aktivere bryteren Still anrop fra ukjente numre. Fremover vil anrop fra tall som ikke er lagret i kontaktlisten ikke utløse ringetonen. Tapte anrop vil bare vises i den nylige anroplisten, og gir mulighet til å sjekke avsenderen eller ignorere den.
For å hindre uautorisert tilgang til grupper, gå til Personvern og åpne undermenyen Grupper. Endre innstillingen til Mine kontakter unntatt... og velg hele listen via ikonet øverst, slik at ingen kan legge oss til et nytt rom uten privat invitasjon.
Dersom man håndterer følsom kommunikasjon uten å blokkere helt, kan Chat-låsen være nyttig. Hold inne samtalen, aktiver blokkering med fingeravtrykk eller Face ID, så forsvinner chatten fra hovedlisten. Meldingene vil verken vise avsender eller forhåndsvisning i varsler. Se også de beste alternativene for å skjule personlige detaljer fra dem som ikke er i kontaktlisten.
WhatsApp-personverninnstillinger sikrer kontroll over profilbilde og lesebekreftelser.
Tegn på blokkering
Appen gir ingen varsler dersom en bekjent velger å bryte kontakten, men flere kryss-sjekker eliminerer all tvil.
Profilbildet som forsvinner, fravær av sist sett-tidspunkt, samt meldinger som har en grå hake i flere dager, er klare tegn. Dette kan også skyldes personverninnstillinger eller at…Telefonen er av under reisen. En talemelding som ringer i over 24 timer uten svar? Mistanken om blokkering blir sterkere.
Den endelige bekreftelsen kommer når vi prøver å lage en ny gruppe i appen. Opprett et test-rom, gi det en hvilken som helst tittel, og prøv å legge til den mistenkte kontakten. Hvis skjermen viser en feilmelding om at den personen ikke kan legges til, er blokkeringen bekreftet.
Jeg trodde blokkering av en påtrengende kollega løste alt, helt til han begynte å kommentere mine innlegg i gruppechatten på kontoret. Her skjønte jeg at blokkeringen på WhatsApp er personlig og lar delte rom eksistere. Løsningen? Slå av varsler for den gruppen og bruk en biometrisk lås for å holde den unna hovedskjermen. Mitt råd: Sjekk alltid delte grupper før du blokkerer noen, for å unngå ubehagelige overraskelser når de fortsatt leser det du skriver.
Hvis du vil lese flere artikler som Blokker ukjente numre på WhatsApp uten å lagre dem, kan du besøke kategorien Applikasjoner.

Legg igjen en kommentar