Spill på PC eller TV med smarttelefon (som Nintendo Switch)

Index
  1. Google Chromecast
  2. Google Chromecast med Google TV
  3. AirConsole
    1. Konklusjoner

Du kan spille på PC-en eller TV-en ved å bruke Android-smarttelefonen eller iPhone som kontroller, selv med venner som med Nintendo Switch

Med Nintendo Switch-konsollen kan vi spille på TV-skjermen ved hjelp av en bærbar og trådløs kontroller. Denne løsningen vil absolutt appellere til alle fans av Nintendo videospill, men få vet at den er lett å kopiere selv med smarttelefonen: sistnevnte blir i realiteten en bærbar kontroller, og kan dermed spille videospill på TV-skjermen i selskap med venner eller alene.

La oss sammen se hvordan du spiller på TV ved å bruke smarttelefonen som en trådløs kontroller, ved å bruke ulike apper og ulike teknologiske løsninger for å opprette forbindelsen. I de mer avanserte metodene blir smarttelefonen en ekte kontroller med berøringskontroller (ingenting vises på skjermen), mens de enklere metodene bare lar deg duplisere telefonskjermen (alt som vises på telefonen vil vi også se på TV-en).

LES OGSÅ -> Hvordan spille PC-spill på TV

Google Chromecast

Den enkleste måten å spille smarttelefonspill på en TV- eller PC-skjerm er Google Chromecast, som støtter enkel skjermspeiling. Så la oss få en Chromecast-dongle, koble den til en HDMI-port på TV-en og koble den til 5 GHz Wi-Fi-nettverket (det eneste som anbefales for speiling).

La oss nå gå til Android-telefonen (koblet til samme Wi-Fi-nettverk som Chromecasten) og installere Google Home-appen direkte fra Google Play Butikk. Etter installasjonen åpner vi appen, trykk på Chromecasten som allerede er konfigurert på nettverket og trykk på knappen Cast skjerm, slik at du kan aktivere funksjonen Cast skjerm i følgende skjermbilde.

Nå vil Android-telefonskjermen være synlig på TV; vi endrer retningen til liggende, vi åpner spillet vi vil spille og vi husker tastene på skjermen godt, slik at vi kan trykke på dem uten å bli distrahert.

Denne tilkoblingsmodusen drar fordel av enkel speiling: telefonskjermen vil alltid vise spillet, men vi kan godt unngå å se på det siden kommandoene alltid vil være på vanlig plass og det vil være mulig å se dem som input også på TV-skjermen.

Google Chromecast med Google TV

Hvis vi eier den nyeste versjonen av Chromecast, dongelen utstyrt med Google TV-operativsystem, kan vi også unngå bruk av speiling og installere på den emulatorer for tidligere konsoller og retrospill vanligvis tilgjengelig for Android.
For å fortsette installerer vi en av Retro ROM-emulatorer tilgjengelig for Android på Chromecast Google TV, last ned om nødvendig APK av emulatorer og kopiere dem til internminnet til Chromecasten.

Etter å ha konfigurert og startet emulatoren, ta Android-telefonen vår, konfigurer den som en Bluetooth-enhet på Chromecast og installer BT Controller-appen på den, tilgjengelig gratis fra Google Play Butikk. Appen vil forvandle telefonskjermen til en berøringskontroller, som vi kan konfigurere i emulatorene ved å knytte hver tast til en presis spillkontroll.

Hvis du liker retrogaming kan vi også lese vår guide til emulatorer for spille tradisjonelle konsoller på PC-en, senere konfigurerer telefonene som Bluetooth-kontrollere (via appen vist ovenfor).

AirConsole

Hvis vi ikke ønsker å dra nytte av enkel skjermspeiling, er den eneste appen som virkelig fortjener å bli installert på telefonen AirConsole, tilgjengelig gratis for Android og for iPhone / iPad.
Enheten er kompatibel med Chromecast eller andre lignende HDMI-enheter (Amazon Fire TV Stick) og lar deg spille et utvalg spill som er optimalisert for å styres direkte fra telefonen, som vil bli forvandlet til en ekte kontroller. Hvert AirConsole-spill kan overføres til TV-en ved å trykke på Cast til TV øverst til høyre.

For å kunne spille er alt vi trenger å gjøre å installere appen på telefonen, tilknytte TV-skjermen (fungerer med Android TV eller via Chromecast) og velg et av spillene som er tilstede i tjenestegrensesnittet, slik at du kan laste inn kontrollkommandoene (synlig på berøringsskjermen på telefonen).

Opplevelsen som tilbys er veldig god, det samme er spillene i katalogen, alt godt optimalisert for å spilles av kontrollere. I listen over spill finner vi angitt minimum og maksimum antall spillere for hvert spill: mange spill kan spilles i en gruppe med venner, det er tilstrekkelig at alle installerer appen og knytter seg til hovedkontoen vår (telefonen som vil faktisk fungere som en konsoll).

I gratisversjonen er det mulig å spille opptil maks 2 spillere: med abonnementet AirConsole Hero til $7,99 i måneden kan vi få tilgang til over 100 spill og spille med et ubegrenset antall spillere).

Konklusjoner

Å bytte ut Nintendo Switch er slett ikke enkelt: Nintendo-konsollen er kjent takket være dens evne til å være umiddelbar og klar til bruk, selv for å spille med venner. Med metodene sett ovenfor vil vi kunne nærme oss videospillopplevelsen som tilbys av Nintendo-konsollen, ved å bruke mobiltelefonen vår som en ekte spillkontroller.

Den beste opplevelsen du kan få med AirConsole-appen, den eneste som kan kombinere brukervennlighet og spillopplevelse med noen få enkle trinn. Hvis du virkelig liker det, kan vi også abonnere, slik at du kan spille alle de optimaliserte spillene og låse opp lokal flerspiller med to eller flere venner.

For PC-spill kan vi raskt slå en moderne telefon i en JoyPad (eller joystick), slik at du kan spille selv uten en ekte kontroller.

Go up