Åpner ikke Steam? Her er noen løsninger på problemer med Steam

Steam er de fleste PC-spilleres vindu inn i spillverdenen. Microsoft har kanskje Windows, men Valve eier spill på Windows takket være den mektige, superpraktiske plattformen. Men selv den beste programvaren kan ha sine dårlige dager, og Steam – et komplekst beist som det er – kan ikke åpne seg for deg av en rekke årsaker.

Her skal vi gå over de vanligste årsakene til at Steam ikke åpner på PC-en din og våre løsninger for å fikse dem.

Oppdater (eller rulle tilbake) GPU-drivere

En av de kjente årsakene til at Steam krasjer ved oppstart er relatert til GPU-drivere. Gjennom årene har det vært flere GPU-oppdateringer fra både AMD og Nvidia som har ført til at Steam ikke fungerer, og det er mulig at en merkelig hendelse under en GPU-oppdatering gjorde at den sluttet å spille bra med Steam for deg.

Oppdatering av GPU-drivere bør være en enkel prosess som gjøres gjennom GeForce Experience (Nvidia) eller Radeon Settings (AMD). Bare "Se etter oppdateringer" i en av appene, og last deretter ned den nyeste driveren.

For å tilbakestille en GPU-driver, må du gå til de offisielle sidene videokontroller enten AMD driver og finn og last ned en versjon av en driver som bare er én eller to bak den du bruker for øyeblikket.

Riktig feilkode: -107

Du er kanskje ikke klar over det, men Steam-skrivebordsklienten bruker Chromium – åpen kildekode lettvektsversjonen av Google Chrome som fungerer på omtrent samme måte. Dette betyr at Steam kan være utsatt for de samme feilene som en vanlig nettleser, inkludert den fryktede feilkoden: -107, en SSL-protokollfeil.

Løsninger på dette kan være veldig enkle: Først må du kontrollere at du bruker den nyeste versjonen av Windows. Deretter går du til "Dato og klokkeslett"-innstillingene i Windows Innstillinger-appen, og slår de to alternativene til "Angi klokkeslett automatisk" av og på igjen.

En annen mulig løsning på dette er å fjerne Beta-klientfilen og gå tilbake til en stabil Steam-bygning hvis du ikke allerede er på den. Som bringer oss til neste punkt...

Slett "beta"-klientfilen

Hvis du kjører en betaversjon av Steam, eller faktisk hvis du har kjørt en betaversjon av Steam på et hvilket som helst tidspunkt i ditt siste minne, så er det alltid en liten risiko for at Steam ikke vil fungere. Betaversjoner er tross alt mindre stabile enn fulle $0027stable$0027-versjoner, som er prisen du betaler for å spille med de nyeste funksjonene.

Så hvis du er i denne situasjonen og Steam ikke starter, må du deaktivere betaklienten uten å gå inn i Steam. For å gjøre dette, gå til pakkemappen i Steam-katalogen din (C:\Steampackage som standard), og slett filen som heter "beta".

"Kunne ikke laste SteamUI.dll"

Et av de vanligste problemene på Steam er den fryktede Steamui.dll-feilen der Steam ikke finner DLL-filen den trenger for å åpne. Det er noen mulige løsninger for dette.

I en reversering av rådene våre ovenfor, kan du lure Steam til å tro at den nåværende versjonen av Steam du kjører er en beta. For å gjøre dette, gå til Steam-installasjonsmappen ("C:Program FilesSteam" som standard) og søk etter "Steam.exe". Høyreklikk på den, og klikk deretter Opprett snarvei.

Høyreklikk snarveien, klikk Egenskaper, og legg deretter til -clientbeta client_candidate i destinasjonsboksen på slutten av målkatalogen. Så i mitt tilfelle vil hele boksen lese:

Bruk denne snarveien fra nå av for å starte Steam, så går det bra.

Tøm appbufferen

"Appcache"-mappen i Steam-katalogen din lagrer ulike data om Steam-applikasjonene og -innstillingene dine. I hovedsak husker den små detaljer hver gang du åpner Steam, og sikrer at neste gang du kjører ting vil gå litt raskere. Det kan imidlertid gå galt med cachen. Det kan "huske feil" ting, noe som kan være en årsak til at Steam ikke åpner.

For å fikse dette, prøv å slette "appcache"-mappen (ikke bekymre deg, den vil bli gjenskapt neste gang du åpner Steam).

Gå først til Steam-katalogen ("C: Program Files (x86)Steam" som standard), og kopier deretter og lim inn appcache-mappen til et trygt sted (i tilfelle).

Når du er ferdig, kan du slette "appcache"-mappen i Steam-katalogen din, og deretter prøve å starte Steam igjen. Hvis det fungerer bra, kan du gå og slette den originale appcache backup-mappen, da en ny sunn mappe vil ha blitt opprettet i stedet for.

Sjekk om steam-serveren er nede

Når noe går galt, kan instinktet være å rive ut håret, forbanne lykken og begynne å lete etter harde, tekniske løsninger på det du tror. må være et forferdelig og potensielt dødelig problem med PC-en.

Ikke gjør det. Det første du må gjøre er å sjekke om Steam-serverne er nede, noe som kan skje når det er vedlikehold eller et slags problem som forårsaker strømbrudd. Det beste stedet å gjøre dette, hvor som helst i verden, er Steamstat.us som gir detaljert informasjon om serverbelastninger, hvilke servere som er aktive, og så videre.

Gå til denne siden og se om din regionale server har problemer. Hvis det er det, må du kanskje vente. Hvis ikke, les videre.

Ingenting skjer når jeg prøver å åpne Steam

Steam er delt ned i noen få separate prosesser på PC-en din, noe som hjelper til med å holde den jevn og fin. Noen ganger når du prøver å åpne Steam, kan du få en liten feil der prosessen starter på PC-en din, men Steam vises faktisk ikke på skrivebordet eller i systemstatusfeltet. Du prøver å åpne den igjen, men ingenting skjer.

Dette kan skyldes at Steam-prosessen har startet, men delen som prøver å vise Steam-grensesnittet har ikke gjort det. Hvis dette skjer med deg, trykk Ctrl + Shift + Esc. I Oppgavebehandling, klikk "Flere detaljer" nederst til venstre hvis du ikke allerede har valgt det, og rull deretter nedover listen over prosesser til du kommer til " Steam – Steam Bootstrapper, Kundeservice, WebHelper» og så videre. Høyreklikk på alle Steam-prosessene du ser her og klikk "Avslutt oppgave".

Når det ikke er flere Steam-prosesser åpne, prøv å åpne Steam igjen, og det skal fungere.

...eller gjør det raske reinstaller-trikset

Hvis alt dette mislykkes og Steam fortsatt ikke vil åpne, er det en rask måte å installere det på på nytt mens du holder alle dine preferanser og spill intakt. Slett i Steam-installasjonsmappen alle unntatt Steam.exe, steamapps og brukerdata. Deretter dobbeltklikker du på "Steam.exe" og lar den installere på nytt (hvis du vil at den nye Steam-mappen din skal installeres et annet sted på PC-en din, kan du flytte Steam.exe, steamapps og brukerdata til et annet sted før du gjør det).

La Steam gjøre sitt og installer på nytt, så er du i gang igjen med alle dine verdifulle Steam-spill og justeringer der.

Denne artikkelen ble først publisert i september 2017 og ble oppdatert i august 2019 for å inkludere nye rettelser.

Index
  1. Oppdater (eller rulle tilbake) GPU-drivere
  2. Riktig feilkode: -107
  3. Slett "beta"-klientfilen
  4. "Kunne ikke laste SteamUI.dll"
  5. Tøm appbufferen
  6. Sjekk om steam-serveren er nede
  7. Ingenting skjer når jeg prøver å åpne Steam
  8. ...eller gjør det raske reinstaller-trikset

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up