Forskjellen mellom Hotmail.com, Msn.com, Live.com og Outlook.com?

Hva er forskjellen mellom Hotmail.com, Msn.com, Live.com og Outlook.com?

Forvirret mellom Hotmail.com, Msn.com, Live.com og Outlook.com? Lurer du på hva de er og hvordan de er forskjellige? Vel, har du noen gang prøvd å kontakte https://login.live.com/login.srf?wa=wsignin1.0&rpsnv=13&ct=1680518445&rver=7.0.6737.0&wp=MBI_SSL&wreply=https%3a%2f%2foutlook.live.com%2fowa%2f%3fRpsCsrfState%3d05e215c1-be8b-a8ca-5afd-e563db5bcc15&id=292841&aadredir=1&CBCXT=out&lw=1&fl=dob%2cflname%2cwld&cobrandid=90015? Hvis du gjorde det, ville du ha blitt omdirigert til Outlook-påloggingssiden. Dette er fordi Hotmail faktisk ble omdirigert til Outlook. Så i utgangspunktet refererer Hotmail.com, Msn.com, Live.com og Outlook.com til, mer eller mindre, den samme web-e-posttjenesten. Siden Microsoft kjøpte Hotmail, har den gitt nytt navn til tjenesten om og om igjen, og forvirret brukerne fullstendig. Dette var reisen fra Hotmail til Outlook:

HOTMAIL

En av de første webmailtjenestene, kjent som Hotmail, ble grunnlagt og lansert i 1996. Hotmail ble opprettet og designet ved hjelp av HTML (HyperText Markup Language) og ble derfor opprinnelig skrevet med store bokstaver som HoTMaiL. Det tillot brukere å få tilgang til innboksen sin fra hvor som helst og dermed frigjort brukere fra ISP-basert e-post. Den ble ganske populær innen et år etter utgivelsen.

MSN HOTMAIL

Microsoft kjøpte Hotmail i 1997 og fusjonerte med Microsofts Internett-tjenester, kjent som MSN (Microsoft Network). På den tiden ble Hotmail omdøpt til MSN Hotmail, mens det fortsatt var populært kjent som selve Hotmail. Senere koblet Microsoft det sammen med Microsoft Passport (nå Microsoft-konto) og fusjonerte det med andre tjenester under MSN som MSN messenger (direktemeldinger) og MSN-mellomrom.

WINDOWS LIVE HOTMAIL

I 2005-2006 annonserte Microsoft et nytt merkenavn for mange av MSN-tjenestene, nemlig Windows Live. I utgangspunktet planla Microsoft å gi nytt navn til MSN Hotmail til Windows Live Mail, men betatestere foretrakk det velkjente navnet Hotmail. Som et resultat av dette ble MSN Hotmail Windows Live Hotmail blant de andre anerkjente MSN-tjenestene. Tjenesten fokuserte på å forbedre hastigheten, øke lagringsplassen, forbedre brukeropplevelsen og brukervennlighetsfunksjonene. Senere ble Hotmail "gjenoppfunnet" for å legge til nye funksjoner som kategorier, øyeblikkelige handlinger, planlagt sveip og så videre.

Deretter flyttet MSN-merket sitt primære fokus til nettinnhold som nyheter, vær, sport og underholdning, som ble gjort tilgjengelig gjennom nettportalen msn.com og Windows Live dekket alle Microsofts onlinetjenester. Tidligere brukere som ikke hadde oppgradert til denne nye tjenesten, kunne fortsatt få tilgang til MSN Hotmail-grensesnittet.

OUTLOOK

I 2012 ble Windows Live-merket avviklet. Noen av tjenestene ble uavhengig omdøpt og andre ble integrert i Windows-operativsystemet som applikasjoner og tjenester. Til nå var webmail-tjenesten, selv om den ble omdøpt noen ganger, kjent som Hotmail, men etter avviklingen av Windows Live ble Hotmail til slutt Outlook. Outlook er navnet som Microsofts webmail-tjeneste er kjent under i dag.

Nå er outlook.com den offisielle web-e-posttjenesten som du kan bruke for alle Microsoft-e-postadressene dine, enten det er e-post fra outlook.com eller tidligere brukt fra Hotmail.com, msn.com eller live. com. Vær oppmerksom på at mens du fortsatt kan ha tilgang til dine gamle e-postkontoer på Hotmail.com, Live.com eller Msn.com, kan nye kontoer bare opprettes som outlook.com-kontoer.

Slik endret Hotmail til MSN Hotmail, deretter Windows Live Hotmail og til slutt Outlook. All denne endringen av merkevare og navn fra Microsoft førte til forvirring blant brukerne. Nå som vi har Hotmail.com, Msn.com, Live.com og Outlook.com klare, er det fortsatt en forvirring til. Hva mener vi egentlig når vi sier Outlook? Før da vi sa Hotmail, visste andre hva vi snakket om, men nå, etter all denne navneendringen, ser vi mange forskjellige produkter eller tjenester knyttet til det vanlige navnet "Outlook."

OUTLOOK.COM, OUTLOOK MAIL OG (OFFICE) OUTLOOK

Før vi går videre til å forstå hvordan Outlook.com, Outlook Mail og Outlook er forskjellige, skal vi først snakke om de to helt forskjellige tingene: Nett-e-postklient (eller nettapp) og skrivebords-e-postklient. Dette er i utgangspunktet de to mulige måtene å få tilgang til e-post.

NETT-EMAILKLIENT

Du bruker en nett-e-postklient hver gang du logger på e-postkontoen din i en nettleser (som Chrome, Firefox, Internet Explorer, etc.). For eksempel hvis du får tilgang til kontoen din på outlook.com i en av nettleserne. Du trenger ikke et spesifikt program for å få tilgang til e-postene dine via en web-e-postklient. Alt du trenger er en enhet (som datamaskinen eller bærbar PC) og en Internett-tilkobling. Vær oppmerksom på at når du får tilgang til e-postmeldingene dine via mobiltelefonens nettleser, går du tilbake til å bruke en web-e-postklient.

DESKTOP E-POSTKLIENT

På den annen side bruker du en stasjonær e-postklient når du starter et program for å få tilgang til e-postene dine. Du kan bruke dette programmet på datamaskinen eller til og med på mobiltelefonen din (i så fall er det en mobil e-postapplikasjon). Med andre ord, det spesifikke programmet du bruker for å få tilgang til e-postkontoen din, er din stasjonære e-postklient.

Nå må du lure på hvorfor vi snakker om disse to typene e-postklienter. Det er faktisk dette som skiller Outlook.com, Outlook Mail og Outlook. Fra og med Outlook.com refererer det faktisk til Microsofts nåværende e-postklient, som tidligere var Hotmail.com. I 2015 ga Microsoft ut Outlook Web App (eller OWA), som nå er "Outlook på nettet" som en del av Office 365. Den inkluderte følgende fire tjenester: Outlook Mail, Outlook-kalender, Outlook People og Office Tasks. Outlook. Av disse er Outlook Mail nett-e-postklienten du bruker for å få tilgang til e-postene dine. Du kan bruke den hvis du har abonnert på Office 365 eller hvis du har tilgang til Exchange Server. Outlook Mail er med andre ord erstatningen for Hotmail-grensesnittet du brukte tidligere. Til slutt heter Microsofts stasjonære e-postklient Outlook eller Microsoft Outlook, eller noen ganger Office Outlook. Den er en del av Microsoft Outlook fra Office 95 og inkluderer funksjoner som kalender, kontaktbehandling og oppgavebehandling. Merk at Microsoft Outlook også er tilgjengelig for mobiltelefoner og nettbrett med Android- eller iOS-operativsystemer og for enkelte versjoner av Windows-telefon.

Så det er alt. Vi håper at alle dine Hotmail- og Outlook-relaterte forvirringer er løst nå, og at du er klar.

Index

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up