Gratis alternativer til Powerpoint for å lage presentasjoner

Beste gratis programmer og nettapper for å lage presentasjoner av alle slag og innhold, alternativer til Powerpoint

PowerPoint er et historisk program som er så verdsatt av alle på grunn av hvor enkelt det er mulig å lage presentasjoner, men også billetter, skilt og utskrifter av skrifter og farger. For de som jobber i dynamiske bedrifter eller som en uavhengig profesjonell, blir PowerPoint et grunnleggende program enda mer enn Word, for å presentere prosjekter og planer av alle slag.

Microsoft PowerPoint er dessverre ikke et gratis program, men er en del av Office-pakken; for å kunne dra nytte av det, må du kjøpe en

1) Microsoft PowerPoint Online

 

Det første virkelige PowerPoint-alternativet er PowerPoint Web, det vil si nettversjonen av Office som er gratis tilgjengelig for alle med en enkel nettleser.
Denne versjonen av PowerPoint er tilgjengelig uten begrensninger og tilbyr alle de grunnleggende funksjonene til programmet sett på Office, slik at du kan lage presentasjoner på farten uten å måtte bruke en krone. For å få tilgang til denne versjonen av PowerPoint er det nok å ha en Microsoft-konto, som vi kan frigjøre fra offisiell side.

Den eneste begrensningen for denne nettversjonen av PowerPoint er at filene som er opprettet og redigert lagres på OneDrive og kun er tilgjengelig fra skyen: ikke dårlig med tanke på at OneDrive er sømløst integrert i Windows 10 og Windows 11, slik at du umiddelbart kan få en kopi av presentasjonene som er laget.

2) LibreOffice Impress

LibreOffice er hovedalternativet til Office, forbedret mye med årene, og tilbyr også et grensesnitt som ligner veldig på det man ser på Microsoft-produktet.
LibreOffice er 100 % gratis, åpen kildekode og på tvers av plattformer, som også kan brukes til kommersielle formål uten kostnad. Motstykket til PowerPoint kalles Imponere, lik PowerPoint, som du kan lage alle slags multimediepresentasjoner basert på lysbilder og lysbilder, med 3D-utklipp og tegninger, animasjoner og forskjellige visningsmoduser.

Med dette programmet kan vi lagre en presentasjon i PowerPoint-format for å sende den til de som fortsatt er knyttet til Microsoft-produkter. I likhet med PowerPoint har Impress et rikt utvalg av ferdige maler (spesielt for å laste ned fra internett) og design for ulike formater.

3) WPS Free Office

WPS gratis kontor er et annet alternativt program til Microsoft Office, som inkluderer sin egen versjon av PowerPoint.
I motsetning til LibreOffice er ikke WPS åpen kildekode og gratisversjonen støttes av annonser som uansett ikke er påtrengende og ikke er synlige under presentasjonen. WPS Presentation-programmet tilbyr en enorm katalog med maler med en god kombinasjon av moro og forretningsdesign.

WPS Presentation sitt grensesnitt er vakkert å se på og bruke, med de fleste verktøyene tilgjengelig i toppmenyen i Microsoft-stil. WPS-presentasjoner er fullt kompatible med Microsoft PowerPoint-formater, enkle å eksportere til en serie bilder, en PDF eller en videofil.

4) Google Slides

Google Slides er Googles svar på Microsoft 365, som kan brukes gratis både online og som et program (ved hjelp av Google Chrome).
Dette nettpresentasjonsprogrammet er enkelt å bruke, veldig raskt å laste og lar deg lage nye presentasjoner, selv i samarbeid med andre mennesker. Opprettelsen av lysbilder er 100 % gratis, vi kan bruke ferdige maler og vi kan lage, redigere og administrere presentasjoner fra hvilken som helst PC med Internett-tilgang, og også via nettbrett og smarttelefoner.

Sammenlignet med for noen år siden har Google Slides forbedret seg betydelig med muligheten til å lagre og dele presentasjoner i JPG-, PNG- og SVG-formater. Du kan endre presentasjonstema og bakgrunn, sette inn tekstbokser, bilder og videoer, importere individuelle lysbilder og mye mer. Filene kan lagres på nettområdet som gjøres tilgjengelig av Google Disk.

5) SoftMaker FreeOffice

SoftMaker FreeOffice er en mindre versjon av den kraftigere SoftMaker Office, men nyttig for lage presentasjoner raskt med resultater som er svært like de som er sett i Office.
FreeOffice Presentations har bare fire forhåndsinstallerte maler, som alle er veldig enkle sammenlignet med de til WPS.

Det er enkelt å legge til bilder, tekst, tabeller og annet multimedieinnhold i presentasjonene dine, og du kan importere elementer direkte fra PlanMaker (regnearkverktøyet) og WordMaker (dets Word). FreeOffice Presentations lar deg lagre arbeidet ditt i PPT-format, men ikke i PPTX, noe som kan være et problem.

Andre alternative programmer til PowerPoint

 

I tillegg til programmene som er sett så langt, kan vi prøve andre alternativer til PowerPoint ved å laste ned programmene som er synlige i følgende liste:

 • Microsoft Sway, en annen nettapplikasjon født i 2015 for å lage online presentasjoner raskt og enkelt, hovedsakelig orientert mot deling av lysbilder på internett (anmeldt i en annen artikkel).
 • Prezi er en av disse applikasjonene for å lage presentasjoner på en helt annen måte enn vanlig, med ett enkelt stort bilde som kan zoomes inn og ut. Så det er ingen lysbilder, presentasjonen beveger seg langs det samme bildet. For å lære mer om Prezi kan vi også lese guiden til presentasjoner med zoom på store bilder.
 • Zoho Show er et annet nettprogram som ligner på Google Slides. Zoho er en annen Office-pakke som ikke er 100 % gratis, men som kan brukes gratis med noen begrensninger. Zoho Show er presentasjonsprogrammet for denne suiten og er en nettapp. Zoho Show kan importere filformatene PPS, PPT, PPTX, PPSX, ODP og SXI samtidig som formateringen beholdes.
 • Lim inn av FiftyThree er en nettapplikasjon som kan brukes gratis med få begrensninger, som lar deg legge til bilder, GIF-er, lenker og tegninger på lysbildene. Det er mulig å sette inn innhold fra nettsider, sosiale nettverk, skylagringstjenester. Hvert lysbilde fokuserer på ett bilde og lite tekst, med få layout- og fargealternativer
 • SlideDog er et nettbasert program for å lage grafiske presentasjoner av overlegen kvalitet. Du kan registrere deg for en gratis konto som lar deg lagre filer på opptil 250 MB. Den har et fint brukergrensesnitt, lar deg legge til temaer, oppsett, former, grafikk, tabeller, bilder, lyd, video og Flash-animasjoner, kan integrere innhold fra andre sider som Flickr og Youtube og kan integreres med PowerPoint. Du kan også lage interaktive spørreskjemaer og sjekklister.
 • Vakker AI gjør det enkelt å lage rene lysbilder ved å bruke de mange malene som er tilgjengelige for alle typer innhold: bokstaver, bilder, grafikk, tidslinjer, bilder, videoer, diagrammer, kontaktinformasjon, skjermbilder og logoer. Systemet veileder brukeren i designvalg for å gi presentasjoner et sammenhengende utseende. Beautiful.AI har en gratis plan med ikke så mange begrensninger og en Pro-plan som fortsatt er under definert.
 • Emaze en webapplikasjon i HTML5 som foreslår seg selv som online alternativ til PowerPoint mer moderne og bedre. Du kan lage presentasjoner med 3D-effekter, legge til bilder, videoer, farger og former av alle slag, med utmerket grafisk kvalitet, til lysbildene. Presentasjonene kan ikke bare lagres og deles på internett, men kan også inkluderes på nettsider via embed-koden og er også synlige fra mobil eller nettbrett.
 • Ludus er en annen svært profesjonell kvalitet webapplikasjon, som du kan bruke gratis til å lage presentasjoner og lysbilder som skal publiseres på internett. Resultatet er interaktive lysbilder med minimalistisk design, som kan komponere en historie eller en reklameplakat. Gratisplanen er begrenset, men ikke så mye for sjelden bruk.
 • Nettappen Visme er en offisiell kandidat som et flott nettalternativ for PowerPoint for å lage grafiske lysbilder og presentasjoner av høy kvalitet.
 • Canva.com er en av de beste sidene for å designe tilpasset grafikk og bilder på en enkel måte, som fungerer litt som PowerPoint og som også har presentasjonsmodus blant alternativene.
 • Genialt er et interessant nettsted som lar deg lage gratis presentasjoner og lysbilder uten grense i antall. Du kan lage presentasjoner med tekst og bilder, videopresentasjoner og så også infografikk og andre typer multimediaprosjekter.
 • Mentimeter er en nettapp for å lage lysbilder som kan være gratis og fungerer veldig bra hvis du ønsker å lage interaktive og profesjonelle presentasjoner.

Vi laster ned programmet som overbeviser oss og fortsetter med å lage presentasjoner selv uten Microsoft Office og PowerPoint installert på PC-en.

Konklusjoner

 

Selv om PowerPoint uten tvil fortsatt er det beste programmet for å lage presentasjoner, er det ingen mangel på alternativer: PowerPoint Online i seg selv fungerer veldig bra, i tillegg til LibreOffice Impress og Google Slides. I tillegg til de kjente, kan vi laste ned ulike alternativer for raskt å lage presentasjoner uten å bruke en euro.

Husk til slutt at vi også kan bruke Slideshare, seeren til dele PowerPoint-presentasjoner og lysbilder.

Index
 1. 1) Microsoft PowerPoint Online
 2. 2) LibreOffice Impress
 3. 3) WPS Free Office
 4. 4) Google Slides
 5. 5) SoftMaker FreeOffice
 6. Andre alternative programmer til PowerPoint
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up