Hvordan fikse datamaskinen slås av automatisk

Slik fikser du datamaskinen som slår seg av automatisk: Slår datamaskinen av seg selv? Klarer du ikke engang å logge på PC-en din da den slår seg av automatisk før du kan skrive inn passordet? Så ikke bekymre deg, siden du er en av de tusenvis av brukere som møter dette problemet hvert år, og den mest sannsynlige årsaken til dette problemet er overoppheting av PC-en din. Vel, problemet oppstår omtrent slik:

PC-en din vil plutselig slå seg av mens du bruker den, ingen advarsel, ingenting. Når du prøver å slå den på igjen, vil den starte normalt, men så snart du kommer til påloggingsskjermen vil den automatisk slå seg av igjen, som før. Nå kommer noen brukere forbi påloggingsskjermen og kan bruke PC-en i noen minutter, men på slutten slår deres PC seg også av igjen. Nå sitter den fast i en løkke, og uansett hvor mange ganger du starter på nytt eller venter noen timer før du starter på nytt, vil du alltid få de samme resultatene, dvs. datamaskinen din vil slå seg av av seg selv uansett hva du gjør.

Vel, i tilfeller som dette prøver brukere å fikse problemet ved å koble fra tastaturet eller musen, eller starte PC-en i sikkermodus osv. men resultatet blir det samme, det vil si at PC-en slår seg av automatisk. Nå er det bare to hovedårsaker som kan forårsake denne plutselige nedleggelsen av systemet ditt, som enten er den defekte strømforsyningen eller overopphetingsproblemet. Hvis en PC overskrider den forhåndsinnstilte temperaturen, vil systemet automatisk slå seg av Dette skjer for å unngå å skade PC-en, som er et sikkerhetssystem. Så, uten å kaste bort tid, la oss se hvordan du fikser PC-en slår seg av automatisk ved hjelp av feilsøkingsveiledningen nedenfor.

Hvordan fikse datamaskinen slås av automatisk

Sørg for å opprette et gjenopprettingspunkt, i tilfelle noe går galt.

Metode 1: Kjør CCleaner og Malwarebytes (hvis du kan komme inn i Windows)

1.Last ned og installer CCleaner og Malwarebytes.

2. Kjør Malwarebytes og la den skanne systemet for skadelige filer.

3.Hvis skadelig programvare blir funnet, vil den fjerne den automatisk.

4. Kjør nå CCleaner og under "Rensere"-delen under Windows-fanen foreslår vi at du sjekker følgende valg som skal renses:

5.Når du er sikker på at de riktige elementene er sjekket, klikker du ganske enkelt Kjør Cleaner, og lar CCleaner gå sin gang.

6. For å rense systemet, velg kategorien Register og sørg for at følgende er merket:

7. Velg Skann etter problem og la CCleaner skanne det, og klikk deretter på Løs valgte problemer.

8. Når CCleaner spør "Vil du sikkerhetskopiere registerendringer?" velg Ja.

9. Når sikkerhetskopieringen er fullført, velger du Løs alle valgte problemer.

10. Start PC-en på nytt for å lagre endringene og se om du er i stand til å fikse at datamaskinen slår seg av automatisk.

Metode 2: Deaktiver rask oppstart

1. Trykk på Windows-tasten + R, skriv deretter kontroll og trykk Enter for å åpne kontrollpanelet.

2. Klikk Maskinvare og lyd og deretter Strømalternativer.

3. Velg deretter "Velg hva strømknappene gjør" i den venstre ruten i vinduet.

4. Klikk nå på "Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige".

5. Fjern merket for «Slå på rask oppstart» og klikk på «Lagre endringer».

Metode 3: Problem med operativsystemet

Problemet kan være operativsystemet ditt i stedet for maskinvaren. Og for å sjekke om dette er tilfelle, må du slå på PC-en og deretter gå inn i BIOS-oppsettet. Når du er inne i BIOS, la datamaskinen gå i dvale og se om den automatisk slår seg av som før. Hvis PC-en din ikke slår seg av, betyr det at operativsystemet er ødelagt og du må installere det på nytt. Se her hvordan du fikser Windows 10-installasjonen slik at Fix Computer slår seg av automatisk.

Metode 4: Påvisning av overopphetingsproblemet

Nå må du sjekke om problemet bare skyldes overoppheting eller om det er den defekte strømforsyningen, og for dette må du måle temperaturen på PC-en din. Et av gratisprogrammene for å gjøre dette er Speed ​​​​Fan.

Last ned og kjør Speed ​​​​Fan-appen. Sjekk deretter om datamaskinen overopphetes eller ikke. Sjekk om temperaturen er innenfor det definerte området eller er over det. Nå, hvis temperaturavlesningen er mye høyere enn normalt, betyr det at det er et tilfelle av overoppheting. Følg neste metode for å løse overopphetingsproblemet.

Metode 5: Rengjør støvet

Merk: Hvis du er en nybegynner, vennligst ikke gjør det selv, finn fagfolk som kan rense støvet på din PC eller laptop. Det er bedre at du tar med PCen eller den bærbare datamaskinen til servicesenteret hvor de vil gjøre det for deg. Å åpne PC-en eller laptopdekselet kan også gjøre garantien ugyldig, så fortsett på egen risiko.

Sørg for å rense alt støv som har lagt seg på strømforsyningen, hovedkortet, RAM, kjøleventiler, harddisken og viktigst av alt, kjøleribben. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke en blåser, men sørg for å skru den til minimumskapasitet, ellers vil du skade systemet. Ikke bruk en klut eller annet hardt materiale til å rense støvet. Du kan også bruke en børste til å rense støvet på PC-en. Etter å ha renset støvet, sjekk om du er i stand til å fikse datamaskinen og slå av automatisk, hvis ikke, fortsett til neste metode.

Hvis mulig, se om kjøleribben fungerer mens PC-en din slår seg på, hvis kjøleribben ikke fungerer, bør du bytte den. Pass også på at du fjerner viften fra hovedkortet og deretter rengjør den med en børste. Dessuten, hvis du bruker en bærbar PC, vil det være en god idé å kjøpe en bærbar kjøler som lar varmen lett gå bort fra den bærbare datamaskinen.

Metode 6: Defekt strømforsyning

Først må du sjekke om det er støv på strømforsyningen. Hvis dette er tilfelle, prøv å rense alt støvet på strømforsyningen og rengjør deretter viften på strømforsyningen. Prøv om mulig å slå på PC-en og se om strømforsyningen fungerer og sjekk også om viften på strømforsyningen fungerer.

Noen ganger kan også en løs eller defekt kabel være problemet. Så bytt ut kabelen som kobler strømforsyningsenheten (PSU) til hovedkortet og se om det løser problemet. Men hvis datamaskinen fortsetter å slå seg av automatisk uten noen forvarsel, må du bytte ut hele strømforsyningsenheten. Når du kjøper en ny strømforsyning, sørg for å sjekke verdiene mot de som er anbefalt av utstyrsprodusenten. Se om du kan fikse problemet med at datamaskinen slår seg av automatisk etter å ha byttet strømforsyningen.

Metode 7: Maskinvarerelaterte problemer

Hvis du nylig har installert en ny maskinvarekomponent, forårsaker det dette problemet der datamaskinen automatisk slår seg av. Nå, selv om du ikke har lagt til noen ny maskinvare, kan enhver feilende maskinvarekomponent også forårsake denne feilen. Så sørg for å kjøre en systemdiagnosetest og se om alt fungerer som forventet.

Det er alt du har lært Hvordan fikse datamaskinen slår seg av automatisk, men hvis du fortsatt har spørsmål angående denne veiledningen, spør dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Index
  1. Hvordan fikse datamaskinen slås av automatisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up