Last ned Adobe Acrobat Reader DC for Windows 10 og 11

Adobe Reader DC, siste versjon av den offisielle PDF-leseren, med skylagring, mulighet for å skrive tekst og sette inn signatur

Adobe Acrobat Reader DC er hovedprogrammet for å åpne og lese PDF-dokumenter, et format laget av Adobe selv som raskt har blitt et referansepunkt for dokumentdeling. Gjennom årene har det vært forskjellige versjoner, men DC-versjonen har lenge vært den eneste tilgjengelige (selv om den oppdateres jevnlig). Det er perfekt kompatibel med Windows 10 og Windows 11 og kan derfor kjøres på hvilken som helst datamaskin med et Windows-operativsystem.

I guiden som følger viser vi deg hva er funksjonene som gjør Adobe Acrobat Reader DC unik, til det punktet å bli et uunnværlig program på enhver nykjøpt eller formatert datamaskin. På slutten av guiden vil vi vise deg hvordan du trygt laster ned din kopi av Adobe Acrobat Reader DCslik at du kan begynne å se PDF-dokumenter med en gang eller redigere der det er mulig.

LES OGSÅ -> Lagre ethvert dokument eller bilde på Windows 10 og 11 til PDF

Fyll ut og signer PDF-skjemaer

Med Adobe Acrobat Reader DC kan du lagre utfylte PDF-skjemaer, slik at du enkelt kan fylle ut tekstfelt på dokumentene dine. Når du mottar en PDF trenger vi ikke lenger å skrive den ut, skrive på den med penn og så skanne den, men du kan fylle ut PDF-en direkte fra datamaskinen dinselv med muligheten til Signer det.

Åpner menyen Signatur av høyre kolonne kan vi legg til en signatur som om den var skrevet med penn, skriv navnet ditt og velg en stil. Ved å klikke på "Fyll ut og signer", du kan velge"Tegn signaturen"og skriv navnet ditt på feltet nedenfor med musen og med din egen personlige håndskrift.

Hvis det er veldig vanskelig å skrive med musen og vi trenger å signere mange dokumenter, anbefaler vi deg å skaffe deg et USB-grafikkbrett for å dedikere til formålet, slik at du virkelig kan signere et hvilket som helst PDF-dokument som kommer i våre hender.
Det beste nettbrettet for å signere dokumenter er Wacom OneByWacom Smalltilgjengelig på Amazon for mindre enn € 50.

Når signaturen er opprettet, kan vi lagre den på leseren: hver gang du trenger å legge til signaturen din, trykker du bare på knappen Skriv inn signaturvelg signaturen opprettet med nettbrettet eller musen og plasser den på riktig sted på det digitale arket.

For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan Signer PDF-er og dokumenter på PC, Android, nettbrett, iPad og iPhone med Acrobat DC.

Sett inn tekstbokser på PDF-filer

Fra sidemenyen i Adobe Acrobat Reader DC kan vi sette inn tekstbokser i dokumentet. For å skrive på PDF-filer du kan også bruke kommentarfunksjonen, tilgjengelig ved å trykke på siden av ikonet Kommentar og trykk på knappen øverst Legg til en tekstboks.

I tillegg til å lage tekstbokser, er det mulig å markere, krysse ut, legge til kommentarer eller notater på siden Dessverre er det ikke mange alternativer for å redigere PDF-dokumentet i gratisversjonen: de mer avanserte funksjonene er kun tilgjengelige for en avgift.

Lagre og send dokumenter via skyen

Akronymet A.D i Adobe Acrobat Reader DC betyr Dokumentsky og den viser hva som er den beste funksjonen til nye Adobe Acrobat. PDF-visningsprogrammet inkluderer nå en gratis skylagring hvor er det lagre PDF-dokumenter slik at du kan finne dem på andre datamaskiner eller smarttelefoner. Den samme funksjonen lar deg raskt sende redigerte dokumenter med en enkel knapp i grensesnittet.

For å bruke denne funksjonen, trykk på ikonet øverst Logg Inn for å kunne logge på eller registrere en ny Adobe-konto og kunne laste opp filer til Cloud storage-tjenesten som tilbys av Adobe. Skytjenesten kan også nås via nettleser ved å ta oss til nettstedet Adobe Document Cloud.

Etter å ha logget inn, trykk på det skyformede ikonet øverst (Lagre filer til Adobe Document Cloud) for å lagre PDF-en på vår personlige sky; for raskt å dele det redigerte dokumentet, klikk på ikonet øverst til høyre Få en linkså trykker vi på Lag lenke for å opprette en lenke på farten for å dele i chat, via e-post eller på sosiale nettverk. Alle som klikker på denne lenken vil kunne laste ned kopien av PDF-en som vi har redigert eller signert.

Aktiver beskyttet modus

Beskyttet modus Adobe Acrobat Reader DC beskytter datamaskinen din mot skadelig programvare som prøver å utnytte programfeil eller PDF-filer med ondsinnede koblinger for å infisere datamaskinen. Hver gang leseren utfører en handling som for eksempel lansering av et annet program (åpne et Word-dokument vedlagt PDF-en), lukkes hver modifikasjon i et beskyttet område av datamaskinen (sandkasse) som ikke samhandler med systemet.

Ethvert forsøk på å få tilgang til farlige funksjoner eller skript som er i stand til å kompromittere stabiliteten til systemet, blir dermed forhindret og gjort ineffektive. Hvis vi er redde for å bli utsatt for et nettangrep via PDFAdobe Acrobat Reader DC er fortsatt den beste løsningen for å åpne PDF-filer på en sikker måte (selv mistenkelige) og forhindre infisering av datamaskinen.

Andre funksjoner i Adobe Acrobat Reader DC

Blant de interessante funksjonene til Adobe Acrobat Reader DC finner vi også:

 • Se PDF-filer som inneholder ulike typer innhold, for eksempel bilder, tegninger, regneark, tabeller, videoer og andre multimedieelementer
 • Ja de kan ta notater på PDF-dokumentet utg uthev tekst til dele det med andre for å gjøre notater som "post-it" eller med highlighters synlige.
 • Du kan velge lesemodus for å passe innholdet på skjermen og for å vise to sider side om side.
 • Du kan også bruke hurtigtaster for å skrive ut, zoome og finne et ord.
 • Du kan skrive ut et PDF-dokument i plakat- eller heftemodus, ideelt for innbinding som en bok.
 • Integrering i Mozilla Firefox, Microsoft Edge og Google Chrome, for rask og sikker åpning av alle PDF-filer.

Dette er funksjonene vi kan dra nytte av med gratisversjonen (tilgjengelig uten tidsbegrensninger).

Forskjeller mellom gratis og betalt versjon

Den betalte versjonen av PDF-leseren er kjent som Adobe Acrobat Pro DC og det er den anbefalte versjonen i næringsliv og offentlig administrasjon, siden den låser opp mange nyttige funksjoner når vi må handle på PDF-filer. Med den betalte versjonen kan vi dra nytte av følgende funksjoner:

 • Rediger bilder og tekst i PDF, på hver side
 • Lag nye PDF-filer fra bunnen av
 • Skann nye papirark og legg dem til nye PDF-filer eller ferdige PDF-er
 • Lås opp alle signatur-, spor- og sendfunksjoner
 • Konverter PDF-er til ulike filtyper som Word, PowerPoint og Excel
 • Komprimer PDF-er
 • Rediger PDF-tekst
 • Sammenlign to versjoner av en PDF for å se alle forskjellene.
 • Passordbeskytt PDF-filer for ekstra sikkerhet.
 • Valider og korriger PDF-filer som er i samsvar med tilgjengelighet og ISO-standarder.

Disse funksjonene kan vi prøv dem gratis i 7 dager ved å trykke på knappen nederst til høyre 7-dagers gratis prøveperiode. På slutten av den gratis prøveversjonen kan vi kjøpe lisensen vår for Acrobat Pro DC direkte fra Adobes offisielle nettsted. Individuelle abonnementer, abonnementer for bedrifter og abonnementer dedikert til studenter og lærere er tilgjengelig.

Hvordan laste ned Adobe Acrobat Reader DC

For å laste Adobe Acrobat Reader DC på datamaskinen vår kan vi bruke Microsoft Storeappbutikken integrert i Windows 11 og Windows 10. Ved å åpne butikksiden og klikke videre Installere vi kan laste ned gratisversjonen som er kompatibel for de nyeste versjonene av Windows, uten engang å måtte åpne nettleseren.

Alternativt kan vi laste ned den mest kjente PDF-leseren i verden ved å åpne hvilken som helst nettleser og ta oss til Adobes offisielle nettsted og trykke på tasten Last ned Acrobat Reader øverst til høyre. Hvis du er interessert i å prøve Pro-versjonen, kan vi trykke på knappen Last ned prøveversjonen av Acrobat Pro.

Konklusjoner

Adobe Acrobat Reader DC må finnes på alle datamaskiner husholdningsartikler, slik at du kan åpne PDF-dokumenter raskt og enkelt, uansett opprinnelse. I hjemmemiljøet er gratisfunksjonene mer enn nok til å kunne fylle ut skjemaer og signere, men i virksomheten må vi ha Acrobat Pro DC for å kunne jobbe effektivt på alle PDF-filer.

På Internett kan vi finne mange gyldige alternative programmer til Adobe Acrobat Reader. Disse programmene har en lettere vekt og raskere PDF-åpningshastighet, men de har ikke sikkerhetsverktøyene og -funksjonene som finnes i Adobe-programmet.

For å lære mer kan vi lese guiden vår til konverteringsprogrammer for å transformere PDF til Word-dokumenter. For å lese PDF-filer uten Adobe kan vi bruke Google Chrome, som vist i veiledningen om hvordan åpne PDF med Google Chrome som standardleser.

For mobile enheter, vennligst les vår veiledning om hvordan les og åpne PDF-er med apper for Android og iPhone.

Index
 1. Fyll ut og signer PDF-skjemaer
 2. Sett inn tekstbokser på PDF-filer
 3. Lagre og send dokumenter via skyen
 4. Aktiver beskyttet modus
 5. Andre funksjoner i Adobe Acrobat Reader DC
 6. Forskjeller mellom gratis og betalt versjon
 7. Hvordan laste ned Adobe Acrobat Reader DC
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up