Last ned ISEE online ferdigutfylt og uten CAF

Veiledning for å skaffe og laste ned den forhåndskompilerte ISEEE, klar, direkte fra INPS-nettstedet

Attesten JEG SKJØNNER (Ekvivalent økonomisk situasjonsindikator) er et svært viktig dokument for å bekrefte det generelle økonomiske nivået til en familieenhet. For lave ISEE-verdier (etablert av staten) er det mulig å få tilgang til økonomiske insentiver av alle slag. Normalt oppnås denne sertifiseringen ved å gå til CAF, patronage, det lokale INPS-kontoret eller fagforeningen med de nødvendige dokumentene, for å oppnå sertifiseringen i løpet av noen timer.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan lage og laste ned ISEE online direkte fra INPS-nettstedet, slik at du kan skrive det ut eller videresende det via e-post (for søknader om sosiale bonuser), uten å måtte forlate hjemmet.

1) Gå til INPS-nettstedet

INPS-nettstedet tilbyr mange eksterne tjenester, inkludert nedlasting av det siste ISEE-sertifikatet presentert for instituttet. For å kunne få tilgang til tjenester eksternt for innbyggerne du må ha SPIDden digitale identiteten gitt av den italienske staten til alle innbyggere som ønsker å kommunisere med den offentlige administrasjonen.

Før du fortsetter vi må få en personlig SPID; i tilfelle av en familieenhet, er SPID-en til familiens overhode tilstrekkelig, gitt at alle mulige inntekter til andre familiemedlemmer vil bli innlemmet i et enkelt sertifikat.

Hvis vi ennå ikke har en aktiv SPID, kan vi aktivere en raskt ved å ta oss til Det italienske postkontorets nettstedved å trykke på knappen Registrer deg nå og velge den beste autentiseringsmetoden for våre behov.

De som allerede er BancoPosta- eller PostePay-kunder kan raskt opprette en SPID ved å velge SMS med sertifisert mobilved å logge på med Poste Italiane-legitimasjonen din (i den dedikerte delen nederst til høyre) og trykke på Fortsette.

Dataene for SPID vil bli gjenopprettet fra vår Poste Italiane-konto; for å bekrefte den elektroniske identiteten vi vil bli bedt om skriv inn koden som vi vil motta via SMS på din sertifiserte mobiltelefon for postoperasjoner via app eller nettside (normalt forespurt umiddelbart når du oppretter en konto på Poste Italiane-nettstedet).

Hvis vi ikke har en sertifisert mobiltelefon på vår Poste Italiane-konto, kan vi bruke en av de andre tilgjengelige autentiseringsmetodene (som f.eks. Elektronisk identitetskort eller helsekort/CNSkan brukes via en spesiell leser).

De som ikke har en Poste Italiane-konto kan opprette SPID hos andre operatører autorisert av staten, som vist i våre guider ovenfor hvordan aktivere SPID kom igjen hvordan få SPID raskt.

2) Hvordan lage en forhåndsutfylt ISEE

INPS har fremskyndet prosedyren for å skaffe ISEE direkte på nettet, uten å måtte gå til en patronage eller en CAF. Denne tjenesten kalles ISEE forhåndsfylt og tilbyr alt nødvendig for å kunne sammenligne DSU levert av vår arbeidsgiver og andre inntekter og eiendeler som bidrar til den tilsvarende økonomiske indikatoren.

For å starte må vi derfor trykke på knappen Oppkjøp, logg på med SPID og sjekk umiddelbart arket om sammensetningen av familieenheten. På denne skjermen er det svært viktig å erklære at du har anskaffet delegasjonen for hvert familiemedlemmed angivelse av helsekortnummer og utløpsdato.

Delegeringsprosedyren er automatisk når det gjelder mindreårige barn under vår beskyttelse (bare bekrefte dataene som er lagt inn), mens hvis det er voksne barn eller andre medlemmer i familiestatusen, må vi umiddelbart få tillatelse til å behandle personopplysninger.

Ved å bruke knappene ved siden av hvert familiemedlem kan vi utføre denne prosedyren direkte online hvis alle har sin egen SPID: de andre medlemmene av familien må gå inn på ISEE-nettstedet som er forhåndsutfylt med deres SPID og bekrefte autorisasjonen for behandling for "familiens overhode" (dvs. personen som avgir ISEE-erklæringen på nettet).

Når vi har innhentet samtykket, kan vi endelig bekrefte informasjonen til DSU forhåndsutfylt online; den inneholder alle opplysninger om familiemedlemmene, eventuelle leiekostnader (med opplysninger om den registrerte kontrakten), saldo og gjennomsnittlig saldo i banker og institusjoner (av alle familiemedlemmer), informasjon om enhver form for inntekt.

Det anbefales å sjekke hvert element nøye i den forhåndskompilerte DSUen, ta i bruk endringer der det er nødvendig. ISEE-en som vi deretter vil generere, vil avhenge av riktigheten til DSU-en som sendes.

Etter kontrollene bekrefter vi der det er nødvendig for å starte dataverifiseringsprosedyren av INPS: prosessen er helt automatisk og det kan ta fra noen timer til 24 timer. Vi kan sjekke fremdriften av verifiseringsprosedyren når som helst ved å trykke på knappen Bekrefte på nettstedet sett i begynnelsen av kapittelet.

3) Last ned ISEE online

Etter å ha sendt inn DSU online, må vi vente på bekreftelse fra INPS. Hvis dataene er bekreftet INPS vil utstede ISEE-sertifikatet online, klar til å lastes ned; prosedyren som vi vil beskrive kan også brukes av de som har fått ISEE fra CAF eller fra patronage, gitt at de alle er lagret på samme sted.

For å fortsette med nedlastingen, la oss gå til INPS nettstedtrykker vi på kortet SPIDklikker vi på Gå inn med SPID og velg leverandøren som ble brukt til å opprette SPID (i tilfelle av Poste Italiane må vi velge PosteID).

Etter å ha valgt leverandør, skriver vi inn SPID-tilgangslegitimasjonen og oppgir sikkerhetskoden (via SMS eller autentiseringsapp) for umiddelbart å få tilgang til INPS-delen forbeholdt innbyggere. For å se etter det siste gyldige ISEE-sertifikatet, gå til siden dedikert tilISEE etter reformen 2015trykk på øverst i menyen Erklæringtrykker vi på elementet Erklæring og historievi sjekker at skattekoden er korrekt og trykker til slutt på Start søket.

I det nye vinduet som åpnes, identifiserer vi riktig attestasjon (dvs. den som presenteres, under oppføringen Statden skrevne Komplett og attestert) og trykk på ikonet Att. med Italias flaggtilstede under seksjonen Utskrifter.

Det starter umiddelbart nedlasting av ISEE-sertifikatet i PDF-format i nettleseren som er valgt for operasjonen. På slutten av nedlastingen åpner vi PDF-filen og bekrefter riktigheten av dataene i ISEE-sertifikatet; hvis alt er riktig kan vi bruke dette sertifikatet til å stille spørsmål om sosiale bonuser (sende PDF-en via e-post når du blir bedt om det) eller skrive ut PDF-en direkte i papirformatfor å ha en kopi å vise på kontorene eller på dedikerte lokasjoner.

Konklusjoner

Å laste ned ISEE-skjemaet er veldig enkelt og tilgjengelig for alle! Alt du trenger er en PC, en moderne nettleser (som Google Chrome eller Microsoft Edge) og en aktiv og fungerende SPID. Med prosedyren sett ovenfor vil vi kunne gjenopprette den siste ISEE som vi sertifiserte hos INPSved å laste ned en kopi i PDF-format (veldig nyttig hvis vi søker om bonuser online).

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan få tilgang til INPS-nettstedet via SPID og hvordan løse i tilgangsproblemer med SPID.

Index
  1. 1) Gå til INPS-nettstedet
  2. 2) Hvordan lage en forhåndsutfylt ISEE
  3. 3) Last ned ISEE online
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up