Slik deaktiverer du Windows-brannmuren

Blokkerer Windows-brannmuren en app du må ha? Får du ikke tilgang til en nettside? La oss se hvordan du deaktiverer det, selv midlertidig.

Brannmuren beskytter datamaskinen din mot uønskede tilkoblinger fra Internett, men også fra hackere og handlingene til de farligste virusene. Microsoft introduserte brannmuren sin som startet med Windows XP og Windows Server 2003, og utviklet den gjennom årene for å gjøre den mer sikker og effektiv. Dessverre har den fortsatt noen problemer med brannmuren integrert i operativsystemet utviklet av Microsoft: apper som ikke får tilgang til Internett, P2P-programmer som ikke laster ned noe eller blokkerer på enkelte nettsider.

For å løse problemet raskt vi kan deaktivere brannmuren selv i noen få minutter, for å kunne verifisere ansvaret til Windows-brannmuren og rette opp problemene før du aktiverer den på nytt (men noe å gjøre så snart som mulig, for å unngå å bli utsatt for nettrusler).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan deaktiverer du Windows-brannmur midlertidig, hvordan du erstatter den med en mye kraftigere og mer effektiv tredjeparts brannmur og hvordan du sletter eventuelle oppføringer eller konfigurasjoner for appene som er installert på systemet, for å gjenopprette Internett-tilkoblingen.

Deaktiver Windows-brannmur fra Innstillinger

For raskt å deaktivere brannmuren på Windows 10 og Windows 11, åpne Start-menyen, gå til appen Innstillinger, la oss åpne menyen Oppdatering og sikkerhet (i Windows 11 er det Personvern og sikkerhet), la oss ta det inn Windows-sikkerhet og trykk til slutt på Brannmur og nettverksbeskyttelse.

På skjermen som åpnes, trykk på den aktive nettverksprofilen (vanligvis Privat nettverk) og deaktiver bryteren i seksjonen Microsoft Defender brannmur. Vi kan gjenta trinnene også for de andre nettverksprofilene som er tilstede, men dette vil redusere sikkerheten til systemet betydelig: vi anbefaler deg derfor å bruke denne endringen bare hvis vi er på vårt lokale nettverk eller på vårt Wi-Fi-nettverk, slik som for å minimere risikoen for å bli hacket (spesielt hvis vi drar nytte av beskyttelsen av en ruter).

På slutten av testene utfører vi de omvendte trinnene for å gjenopprette riktig funksjon av systemets brannmur.

Deaktiver Windows-brannmuren fra kontrollpanelet

På Windows 10, Windows 11 og på tidligere versjoner av Windows som fortsatt støttes, kan vi deaktivere systembrannmuren selv fra Kontrollpanel. For å fortsette åpner vi Start-menyen, vi søker Kontrollpanel mellom appene, la oss gå til menyen System og sikkerhet, klikk på Windows Defender brannmur og trykk på elementet Aktiver / deaktiver Windows Defender-brannmur i venstre del av vinduet.

I den nye skjermen som vi vil se vises, setter vi haken på begge elementene Deaktiver Windows Defender-brannmur (anbefales ikke) og trykk ned på OK.

Ved å følge denne banen vil vi deaktivere systemets brannmur for både private nettverk og nettverk klassifisert som offentlige: vi utfører raskt testene våre og gjenoppretter riktig funksjon av brannmuren på kortest mulig tid, for å minimere innvirkningen på systemsikkerheten.

Tilbakestill appinnstillingene i brannmuren

Vi får problemer med en enkelt applikasjon? Vi kan prøve å gjenopprette den i brannmurinnstillingene, for å få opp advarselsvinduet igjen og velge å tillate innkommende tilkoblinger, uten å måtte deaktivere hele brannmuren.

For å fortsette, la oss ta veien Kontrollpanel -> System og sikkerhet -> Windows Defender-brannmur, trykker vi sidelengs til venstre på elementet Tillat apper eller funksjoner gjennom Windows Defender-brannmur, klikk på Endre innstillinger og bla gjennom listen til vi finner den blokkerte appen.

Når den blokkerte appen er identifisert, velg den og trykk nederst på Fjerne. Nå trenger vi bare å starte appen på nytt, og så snart den prøver å få tilgang til internett, vil vi se brannmurvarslingsvinduet vises igjen, slik at vi kan autorisere tilkoblingen og løse eventuelle problemer diktert av hastverk eller uoppmerksomhet under første lansering av applikasjonen.

Installer en ny brannmur

Hvis vi ikke er fornøyd med Windows-brannmuren, kan vi også la den være deaktivert og laste ned et flott alternativ som f.eks. ZoneAlarm brannmur, tilgjengelig for nedlasting fra offisiell side.

Ved å installere denne brannmuren vil vi få større kontroll over de innkommende og utgående tilkoblingene til alle appene og prosessene på datamaskinen, et læringssystem som er veldig enkelt å konfigurere og andre effektive verktøy for å blokkere hackerangrep og virusnedlastingsforsøk..

For å lære mer kan vi også lese guidene våre Beskytt PC-en din på WiFi-nettverk med ZoneAlarm-brannmuren Og Beste gratis brannmurer for Windows-PCer.

Konklusjoner

Windows-brannmuren er en uunnværlig alliert i kampen mot hackere og virusinntrenging, men ved noen anledninger slår den feil og blokkerer også legitime tilkoblinger av P2P-applikasjoner eller streaming-apper, og bringer dermed mange problemer til de som ikke er kjent med disse sikkerhetsverktøyene.

Med denne veiledningen har vi lært å deaktivere (selv midlertidig) brannmuren integrert i Windows 10, Windows 11 og i tidligere versjoner av Microsofts operativsystem, for å gjennomføre alle nødvendige tester og ev. installer en ny brannmur som ZoneAlarm, den beste gratis brannmuren for PC-er på flere tiår. Ikke la PC-er være uten brannmurer: vi risikerer bare å gjøre hackere og virus en tjeneste!

Alltid forblir på emnet med Windows sikkerhetssystemer, inviterer vi deg til også å lese guidene våre Slik deaktiverer du Windows Defender Antivirus i Windows 10 og 11 Og Slik blokkerer du Windows 10- og 11-oppdateringer og deaktiverer Windows Update.

Index
  1. Deaktiver Windows-brannmur fra Innstillinger
  2. Deaktiver Windows-brannmuren fra kontrollpanelet
  3. Tilbakestill appinnstillingene i brannmuren
  4. Installer en ny brannmur
    1. Konklusjoner
Go up