Slik kobler du smarttelefonen til TV-en (Android eller iPhone)

Hvordan koble smarttelefonen eller nettbrettet (Android, iPhone og iPad) til TV-en, via kabel eller wi-fi, for å se videoer, filmer og fullskjerm

Takket være den utbredte spredningen av lovlige strømmetjenester (som f.eks Netflix men også Amazon Prime-video), blir det enda viktigere å oppdage hvordan koble telefonen til TVslik at du kan nyte filmer og TV-serier i maksimal kvalitet på den største skjermen.

Noen smarte TV-er har allerede apper for bruk av strømmetjenester, men det å kunne projisere det du ser på nettbrettet eller telefonskjermen på TV-en gir en større form for kontroll, gitt at smarttelefonen kan bli en "fjernkontroll" for bruk mens du sitter. komfortabelt i sofaen.

I denne guiden har vi samlet alle metodene for koble mobiltelefonen eller nettbrettet til TV-en, via kabel eller via Wi-Fifor alle typer bærbare enheter, enten det er en Android-enhet (Samsung, Oppo, Huawei, Xiaomi osv.) eller en Apple-enhet (iPhone eller iPad).

LES OGSÅ -> Hvordan ha Internett på TV

1) Koble hvilken som helst telefon til hvilken som helst TV

Den enkleste og "universelle" metoden for å koble smarttelefonen til TV-en innebærer å bruke Google Chromecast TVGoogle-enheten med støtte for Google Cast, for øyeblikket den beste protokollen for å overføre innhold fra telefonen til TV-en.
Bruken er så enkel at selv en bruker som aldri har brukt en telefon eller dongle før kan begynne å overføre innhold: For å fortsette, koble bare Chromecasten til en HDMI-kontakt, koble den til Internett ved hjelp av appen Google Home og når du er koblet til, er alt vi trenger å gjøre å åpne multimedieappen (for eksempel Netflix), trykke på Cast-ikonet øverst og caste innholdet på TV-en.

Chromecasten er tilgjengelig fra både Android-enheter og iPhone/iPad, den kan kobles til både enkle TV-er og moderne Smart-TV-er og kan alltid være på ved å koble strømkabelen til en dedikert stikkontakt.

For å lære mer kan vi lese vår Chromecast-guide med 16 triks og applikasjoner for å bruke den best og guiden på hvordan se TV-kanaler på Chromecast (uten antenne).

2) Koble iPhone og iPad til hvilken som helst TV

Hvis vi har mange Apple-enheter hjemme kan vi også klare oss uten Chromecast og fokusere direkte på AirPlay-teknologiutviklet av Apple og fungerer på en lignende måte som det man ser på Chromecast.

Å ta med AirPlay-støtte på hvilken som helst TV bare koble tilApple TV 4K.
Ved å koble Apple TV til TV-en (via HDMI) og koble den til Internett (via Wi-Fi) vil vi kunne bruke AirPlay i kompatible apper, slik at vi kan sende multimediestrømmer direkte fra apper som Netflix eller lignende; alternativt kan vi alltid duplisere iPhone- eller iPad-skjermen ved å sveipe fra nederste kant eller fra øverste høyre hjørne (fra iPhone Speilskjerm og trykk på navnet på Apple TV-en som er koblet til det lokale nettverket.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan hvordan du legger til AirPlay på TV-en din og på beste AirPlay-mottakere å streame fra iPhone.

3) Dupliser Android-skjerm på TV

For å duplisere skjermen til en Android-telefon på en TV kan vi bruke, som et alternativ til Chromecast, denAmazon Fire TV Stick.
Ved å koble Fire TV Stick til fjernsynet vårt og til det trådløse hjemmenettverket kan vi raskt aktivere skjermduplisering ved å trykke på knappen Hjemklikker du på tannhjulikonet og tar oss til menyen Display og lyder og til slutt presse på Slå på skjermspeiling.

Så snart Fire TV er klar tar vi Android-smarttelefonen vår og går til menyen Trådløs skjerm (på Xiaomi er veien å følge Innstillinger -> Tilkobling og deling -> Projeksjon), start duplisering på telefonen og velg navnet på Fire TV fra de tilgjengelige oppføringene.

På Fire TV kan vi også lese våre guider om hvordan optimaliser Fire Stick-alternativene for raskere strømming kom igjen hvordan kaste skjerm på Amazon Fire TV Stick.

4) Speilskjerm uten eksterne enheter

På moderne Smart TV-er er det mulig å duplisere skjermen på Android-smarttelefoner og -nettbrett uten Chromecast og uten Fire TV, ved å dra nytte av Miracast-protokollen.
For å dra nytte av denne funksjonen, sørg for at Smart TV og telefonen er koblet til samme Wi-Fi-nettverk, åpne TV-appen dedikert til Miracast (på LG heter det Skjermdelingpå Samsung heter det AllShare); på noen TV-er kan vi finne Miracast som et menyelement og ikke som en dedikert app.

Når Miracast er aktivert på TV-en, åpner vi appen Innstillinger på vår Android-smarttelefon eller nettbrett ser vi etter menyen Trådløs skjerm eller Projeksjon (endres i henhold til produsenten) og inne trykker vi på navnet på TVen; i løpet av noen få sekunder vil tilkoblingen finne sted, og vi vil få tak i duplikatskjermen til den bærbare enheten, komplett med lyd (vi vil også høre varslingslydene, i tillegg til lyden fra multimedieappene).

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan koble en Xiaomi-smarttelefon til TV-en.

5) Koble telefonen til kabel-TV

Metodene som er sett så langt lar deg utnytte den trådløse tilkoblingen til å opprette forbindelsen mellom smarttelefon og TV; hvis vi av en eller annen grunn trenger å lage en tilkobling mellom en Android-smarttelefon og en kabel-TV den beste metoden er uten tvil å bruke en HDMI-USB Type-C-kabel.
Hvis telefonen vår har en USB-C-port alt vi trenger å gjøre er å koble denne kabelen til bunnen av telefonen (USB-C-kontakt) og til en av de ledige HDMI-portene på TV-en; så vi starter det automatisk duplisering av skjermenuten å måtte trykke på noen knapp og uten å måtte åpne noen meny.

Alternativt kan vi koble iPhone til kabel-TV brukerApple Lightning Digital AV-adapterved å koble adapteren til iPhone og koble en HDMI-kabel til riktig port.

Konklusjoner

Som vist ovenfor er det forskjellige metoder tilgjengelig for koble telefonen til TV-enmed hvilket som helst mobiloperativsystem kjent i dag (Android, iOS og iPadOS).

Trådløse metoder er definitivt de mest praktiske, men den høyeste videokvaliteten kan bare oppnås med digitale kabler (HDMI); hvis vi har en gammel TV uten HDMI-porter kan vi fortsatt bruke adaptere, som vist i veiledningen HDMI-adaptere for tilkobling av eldre fjernsyn.

Hvis vi ønsker å bruke vår Android-smarttelefon som et totalt multimediesenter, inviterer vi deg til å lese vår guide om hvordan Bruk en Android-smarttelefon som en TV-mediespiller.

Hvis vi derimot trenger å koble en stasjonær PC eller bærbar PC til fjernsynet vårt, kan vi lese artiklene våre om hvordan Koble din PC eller bærbare til TV-en for å se videoer og filmer Og Hvordan spille PC-spill på TV-en.

Index
  1. 1) Koble hvilken som helst telefon til hvilken som helst TV
  2. 2) Koble iPhone og iPad til hvilken som helst TV
  3. 3) Dupliser Android-skjerm på TV
  4. 4) Speilskjerm uten eksterne enheter
  5. 5) Koble telefonen til kabel-TV
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up