Hvis Gmail ikke fungerer eller åpnes med feil, løsning

Har Gmail sluttet å fungere eller ønsker ikke å åpne? La oss se hvordan du løser de vanligste problemene med Googles e-posttjeneste

Gmail er en av de mest brukte nettjenestene i den profesjonelle og personlige sfæren, også takket være myriade av funksjoner inkludert, alle veldig enkle å bruke og fremfor alt gratis. Nettopp fordi tjenesten brukes hver dag av millioner (eller milliarder) av mennesker på nettet, er Google-serverne dedikert til tjenesten blant de kraftigste og mest reaktive, for å redusere risikoen for feil og tekniske problemer til praktisk talt null.

Hvis vi støter på et problem med Gmail er det sjelden Googles feil, men det kan finnes i konfigurasjonene til nettleseren vår, appen vår eller tilkoblingen vår. I den følgende guiden vil vi vise deg Slik feilsøker du at Google ikke fungerer eller viser en feilslik at du umiddelbart kan begynne å sende og motta meldinger fra den mest kjente e-posttjenesten.

1) Slett nettleserdata

Det første tipset å følge for å løse Gmail-problemer innebærer å slette nettleserdataene til nettleseren eller appen som er installert på telefonen, for å umiddelbart løse problemer med cache eller korrupte lokale filproblemer.

For å slette nettleserdata fra PC-en, åpne nettleseren som ble brukt i det øyeblikket, trykk CTRL+SHIFT+DEL på tastaturet for å åpne historikkbehandlingen, velg Fra begynnelsen som et tidsintervall som skal slettes, krysser vi av for oppføringene Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettsteddata, Bufret bilder og filer Og Nettstedinnstillinger og trykk til slutt på Slett data for å slette alle nettleserdata.

Hvis problemet er tilstede i Gmail-appen for Android, kan vi raskt slette nettlesingsdataene ved å ta oss på banen Innstillinger -> Apper -> Appadministrasjonved å trykke på appen Gmailtrykk ned på Slett data og vi presser på Slett alle data å slette data knyttet til appen; neste gang du starter appen vil du bli spurt på nytt hvilken konto du skal bruke i appen, og gjenopprette riktig funksjon.

2) Test Gmail i inkognitomodus

Et annet veldig effektivt triks for å løse Gmail-tilkoblingsproblemer involverer bruk av inkognitomodus eller privat modus, som finnes i alle moderne nettlesere. På PC med Google Chrome kan du aktivere inkognitomodus ved å åpne nettleseren og trykke på tastekombinasjonen CTRL+SHIFT+N; i det nye vinduet åpner vi Gmail-nettstedvi logger på med legitimasjonen vår og verifiserer at siden fungerer perfekt og ikke byr på noen problemer.

For å lære mer kan vi lese vår dybdeanalyse på hvordan bruke inkognitosurfing (Chrome, Firefox, Edge, Safari).

3) Bruk en annen nettleser

Hvis selv inkognitomodus ikke har løst problemene knyttet til Gmail, kan det være verdt å prøve å åpne Gmail-siden i en annen nettleser. På Windows 11 og Windows 10 finner vi også Microsoft Edgeen rask og moderne nettleser basert på Krom i stand til å tilby ytelse som er svært lik den til Google Chrome.

Alternativt kan vi installere nettlesere på Windows Mozilla Firefox, Opera, Vivaldi Og Maxthonalle gyldige alternativer til Google Chrome og også tilgjengelig i mobilversjon (kan lastes ned direkte fra Android- og iOS-butikkene).

Fortsatt på nettlesertemaet kan vi lese guiden vår til nye alternative nettlesere til Chrome og Firefox, annerledes og verdt å prøve.

4) Sjekk Internett-tilkoblingen din

I noen tilfeller er feilen forårsaket av Internett-tilkoblingen vår, som fungerer eller presenterer feil som er vanskelige å oppdage. For å briljant løse alle de mest kjente problemene med Internett-tilkoblingen foreslår vi at du leser følgende guider i rekkefølge:

Ved å følge veiledningene basert på operativsystemet som er i bruk, bør vi kunne løse tilkoblingsfeil knyttet til Gmail, og i ekstreme tilfeller fortsette med en total tilbakestilling av nettverksinnstillingene og innstillingene til modemet som ble brukt for å sørge for tilkoblingen.

La oss fortsatt ikke undervurdere det fra koblingssynspunktet problemer knyttet til en bestemt type nettverk: hvis problemet oppstår under Wi-Fi-nettverket, prøver vi å bruke Ethernet-tilkoblingen (på en PC) eller mobildatanettverkstilkoblingen (på en smarttelefon) for å se om Gmail fungerer.

Hvis nettverksproblemer bare oppstår under Wi-Fi, prøv å bruke det 5 GHz-nettverket til modemet eller for å koble til en Wi-Fi Mesh-type rekkeviddeforlenger for å øke signalområdet.

5) Bruker vi en VPN?

En annen sjekk å utføre på vår PC eller mobilenhet er tilstedeværelsen av en Aktiv VPN-tilkobling. De VPN-tilkoblinger de lar oss beskytte Internett-surfing og anonymisere IP-adressen vår, men ofte blir adressene som brukes av VPN-tjenester "forbudt" av Google, noe som gjør det umulig å få tilgang til tjenestene uten CAPTCHA-koder eller ekstra sikkerhetskoder.

Av denne grunn vi anbefaler deg å deaktivere den aktive VPN-en på vår PC og på telefonen/nettbrettet før vi får tilgang til Gmail-tjenesten, slik at vi umiddelbart kan identifiseres som kontoeiere og unngå de fleste feilene knyttet til bruk av en anonym IP-adresse.

Konklusjoner

Gmail er en stabil og pålitelig tjeneste, med svært få tilfeller av nedetid over den lange levetiden. Hvis vi oppdager tilkoblingsproblemer eller Gmail-vinduet viser en feil i de aller fleste tilfeller gjelder problemet vår PC eller forbindelsen vår og ved å følge instruksjonene i veiledningen ovenfor, vil vi kunne løse alle problemer raskt.

Hvis alle Google-tjenester ikke fungerer, kan det være verdt å sjekke om nettstedet opplever problemer kun for oss eller for alle brukere i verden ved å lese våre guider om hvordan sjekk om et nettsted er utilgjengelig for alle eller bare for oss kom igjen hvordan pinge datamaskiner eller nettsteder og hva det betyr.

Index
  1. 1) Slett nettleserdata
  2. 2) Test Gmail i inkognitomodus
  3. 3) Bruk en annen nettleser
  4. 4) Sjekk Internett-tilkoblingen din
  5. 5) Bruker vi en VPN?
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up