Endre størrelsen og størrelsen på ikoner på Windows

Er ikoner for små eller for store på skrivebordet eller i Windows-mapper? La oss se hvordan vi kan endre størrelsen på ikonene.

Ikonene på skrivebordet eller i systemmapper kan vises i forskjellige størrelser: i noen mapper kan de virke veldig store, mens de i andre mapper virker veldig små (nesten umulige å lese).

Hvis vi fant oss selv med et skrivebord fullt av gigantiske eller for små ikoner, vil vi vise deg i den følgende guiden hvordan endre størrelsen på ikoner på Windows 11 og Windows 10slik at vi kan justere størrelsen etter våre behov.

I det siste kapittelet vil vi også vise deg andre effektive metoder for å endre størrelsen på ikoner, for eksempel musehjulet og skjermoppløsningen (som ofte forårsaker problemer på nye skjermer, der oppløsningen kan være så høy for å vise svært små ikoner).

1) Endre skrivebordsikonstørrelsen på Windows

Windows 11 og på Windows 10 kan vi endre størrelsen på ikonene som vises på skrivebordet ved å trykke VINN+D på tastaturet for å umiddelbart se skrivebordet (hvis vi hadde apper åpne), trykke på høyre knapp hvor som helst ledig, åpne menyen Utsikt og velge størrelsen på de foretrukne ikonene (Store ikoner, Middels ikoner Og Små ikoner).

For å øke hastigheten kan vi også bruke hurtigtaster for ikonstørrelser, og dermed også låse opp størrelser som ikke er synlige fra forrige meny:

 • CTRL+SHIFT+1: veldig store ikoner
 • CTRL+SHIFT+2: store ikoner
 • CTRL+SHIFT+3: medium ikoner
 • CTRL+SHIFT+4: små ikoner

Til raskt gjenopprette normale Windows-ikoner det er nok for deg husk snarveien CTRL+SHIFT+3for å bli lansert hver gang vi oppdager størrelsesproblemer på skrivebordsikonene.

2) Endre mappe og filstørrelse på Windows

Hvis problemet er med størrelsen på filene og mappene som vises på Windows 11 filutforsker (dvs. i appen for å se mappene), kan vi raskt løse dette ved å trykke på Vis-elementet øverst og velge en av mappe- og filvisningene i rullegardinmenyen:

 • Veldig store ikoner
 • Store ikoner
 • Middels ikoner
 • Små ikoner

Hvis vi vil endre stilen som Windows-filer og -mapper vises i, kan vi velge ett av de andre elementene i menyen:

 • Liste
 • Detaljer
 • Esker
 • Innhold

For å redusere størrelsen på ikonene og mappene som vises i Filutforsker, kan vi også aktivere med stemmen Kompakt utsiktog dermed få litt ekstra plass.

Hvis vi har Windows 10 som operativsystem, er trinnene som skal følges veldig like: vi åpner Filutforsker fra Start-menyen, trykk på øverst i menyen Utsikt og i linjen som vises, velger vi størrelsen på ikonene eller en visningsstil i seksjonen Oppsett.

4) Andre metoder for å endre ikonstørrelse

Et triks som ofte brukes på kontoret for å endre størrelsen på ikoner i farten innebærer å bruke mus hjulsom kan brukes som et ekte "hjul" for å endre størrelsen på ikoner på skrivebordet eller ikoner i Filutforsker.

For å fortsette, la oss gå til skrivebordet eller til en filutforsker-mappe, hold nede CTRL-tasten og roter samtidig musehjulet for å endre størrelsen på ikonene i henhold til våre behov; denne metoden lar deg ha større kontroll over størrelsen på ikonene, slik at du kan bruke riktig avstand og størrelse.

Oppløsning og skalering

Alternativt kan vi endre størrelsen på ikonene ved å trykke VINN+I på tastaturet, og tar oss til menyen System -> SkjermOg ved å endre skjermskalering og oppløsningvelge de mest passende verdiene for skjermen vår og visjonen vår (noen mennesker foretrekker store ikoner, mens andre kanskje setter mer pris på små ikoner).

Alltid fra samme meny kan vi trykke på elementet Skalering (Avanserte skaleringsinnstillinger på Windows 10) og velg den mest passende skaleringen (vi anbefaler verdier mellom 90% og 125%, også justering basert på vedtatt oppløsning).

Systemregister

Mer nerdete brukere kan angi den foretrukne størrelsen på skrivebordsikonene direkte fra Registerredigering (vi bruker bare denne prosedyren hvis vi vet hva vi gjør).

For å bruke denne veldig nerdete metoden, trykk ganske enkelt VINN+R på tastaturet skriver vi regeditla oss gå til følgende registerbane:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Shell\Bags\1\Desktop

la oss dobbeltklikke på elementet Ikonstørrelse og vi bruker følgende desimalverdier for å oppnå ønsket ikonstørrelse:

 • 32: små ikoner
 • 48: medium ikoner
 • 96: store ikoner
 • 256: veldig store ikoner

Vi bekrefter og starter PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft. På systemregisteret kan vi lese guiden vår om hvordan gjenopprette registernøkler til deres opprinnelige tilstand.

Konklusjoner

Windows-ikoner kan ha forskjellige størrelser, også basert på skjermen vi bruker og oppløsningen vi bruker for øyeblikket. Hvis ikonene virker for små eller for store, bruker vi et av triksene i denne guiden for å fikse det umiddelbart, ved å velge den raskeste eller mest praktiske metoden å bruke.

For mer informasjon kan vi lese artiklene våre om hvordan endre skjermoppløsning i Windows kom igjen hvordan skille oppgavelinjeikoner på Windows 11.

Index
 1. 1) Endre skrivebordsikonstørrelsen på Windows
 2. 2) Endre mappe og filstørrelse på Windows
 3. 4) Andre metoder for å endre ikonstørrelse
  1. Oppløsning og skalering
  2. Systemregister
  3. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up