Sjekk PC RAM-testen med Windows-minnediagnostikk

Slik bruker du Windows Memory Diagnostics-verktøyet eller Memtest for å sjekke om RAM-minnet ditt fungerer som det skal

Hvis du på PC-en din støter på hyppige feil for mange programmer, plutselige systemstopp eller andre problemer som lang ventetid på lasting, har Windows ikke skylden, det kan være ulike årsaker som vi har undersøkt tidligere når vi snakker om hvordan fikse Windows-feil når det er hyppige tilfeldige fryser.

Hvis vi allerede har gjort en antivirussjekk, når PC-en fryser eller ikke reagerer uavhengig av hvilket program som er i bruk, kan det være at det er en maskinvarefeil relatert til RAM-minnet.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du korrekt utfører tester på PC-ens RAM-minne, ved å bruke både verktøyet som er inkludert i Windows og noen tredjepartsprogrammer som skal startes før operativsystemet (via USB-pinner eller optiske plater).

LES OGSÅ: Symptomer på feil, skadet eller ødelagt RAM-problemer

1) Windows RAM-diagnostikk

Åpne RAM-kontrollverktøyet i Windows vi åpner Start-menyen og ser etter verktøyet som heter Windows minnediagnostikk. For å starte den raskt kan vi også trykke på tastene VINN+R på tastaturet og skriv inn kommandoen mdsched.exe .

Etter å ha klikket på programmet fra Start-menyen, aktiverer du programmet og det vil starte arbeidet så snart du starter datamaskinen på nytt. Minnediagnoseverktøyet laster med veldig grunnleggende grafikk, på en blå skjerm laget av skrift, som uansett ikke burde skremme noen.

Testen er helt automatisk, så kan du følge fremdriften markert med en fremdriftslinje og en prosentandel. Windows Memory Diagnostic Tool tester ved å gjentatte ganger skrive verdier til minnet og deretter lese dem tilbake for å bekrefte at dataene ikke er endret.

Type test

Som standard kjører verktøyet med en standardtest, men du kan også endre testtype. For å endre type test må du trykke på knappen F1 på tastaturet for å åpne Alternativer og velg en grunnleggende hurtigtest eller prøv en utvidet test som imidlertid varer åtte timer eller enda mer.

I programalternativene kan du også velge cache, som imidlertid best lar seg stå på Standard.
For å velge et annet hurtigbufferalternativ, må du trykke på knappen TAB og bruk deretter opp- og ned-pilene for å velge et annet alternativ; å deaktivere hurtigbufferen betyr å tvinge prosessoren til å få tilgang til alle data fra minnemodulen.

Ved å trykke TAB igjen tar du deg til den tredje delen med alternativer, hvor du kan velge antall trinn, dvs. antall repetisjoner av testen. 2 er standardalternativet og det er ingen spesiell grunn til å endre det; med F10-tasten bekrefter du alternativene.

Testresultater

På slutten av RAM-testen, om det ble funnet feil eller alt er i orden, vises en melding når datamaskinen starter på nytt. Hvis det ble oppdaget feilvises et Windows Memory Diagnostics-verktøyvindu.

For å se detaljer om den oppdagede feilen må du åpne Hendelsesvisningsom finnes ved å bruke Start-menyen og skrive "arrangementer". I Event Viewer-vinduet, for å finne beskrivelsen av RAM-feil, velg Windows-logger > System og deretter under kolonnen Opprinnelse finn linjen Minnediagnostikkresultater og hendelses-ID 1102.

2) MemTest86

Et annet effektivt verktøy for RAM-minneanalyse på PC er MemTest86brukt i årevis av datateknikere for å effektivt oppdage feil i ulike minnebanker.

Alt vi trenger å gjøre for å bruke dette verktøyet er å åpne nettstedet angitt ovenfor, trykk på Last ned MemTest86 gratis og vent til nedlastingen er ferdig; en komprimert fil i ZIP-format vil bli lastet ned som du kan lage USB-pinnen for verktøyet helt uavhengigved å klikke på den kjørbare filen imageUSB.exe og følg instruksjonene på skjermen (etter å ha koblet en tom USB-pinne til datamaskinen).

Vi kobler den nyopprettede flash-stasjonen til PC-en som viser RAM-relaterte problemer, starter den og La oss endre oppstartsrekkefølgen med en gangslik at du kan velge den tilkoblede pinnen.

Etter noen sekunder vil vi se det nye MemTest86-grensesnittet vises: for nybegynnere er det ikke nødvendig å endre noe og bare trykke på (S)starttest for å starte RAM-minnetesten. Prosessen kan ta timer: Du kan like gjerne la PC-en stå på til testen er ferdig.

Mer avanserte brukere kan også utføre en benchmark for RAM-minne (for å finne feil i den enkelte RAM-bank), velge bare noen av testene som finnes, endre CPU-valget (for å øke hastigheten på analyseprosessen), få ​​tilgang til systeminformasjon eller endre noen innstillinger av MemTest86.

Konklusjoner

Hvis det oppdages en feil med ett av de to verktøyene som er uthevet i veiledningen, den eneste mulige løsningen er å erstatte banken eller bankene med RAM inne i datamaskinen; denne operasjonen er ganske enkel hvis vi har å gjøre med en fast PC, mens på bærbare datamaskiner kan det være mer komplisert (spesielt hvis vi har en ny enkeltkropps bærbar PC, uten åpninger på bunnen).

Vi så i en annen guideartikkel om hvordan endre RAM kom igjen hvilken RAM du skal kjøpe.

Ram husker jeg også er en av de vanligste årsakene til Windows blå skjerm feil.

Index
  1. 1) Windows RAM-diagnostikk
    1. Type test
    2. Testresultater
  2. 2) MemTest86
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up