Hva du kan gjøre med Windows 11 oppgavebehandling

Veiledning til Windows 11-oppgavebehandlingen, mye forbedret, enklere å bruke og full av nye funksjoner

Windows 11 Task Manager har blitt fullstendig overhalt og er nå betydelig forbedret. Ikke bare er det enklere å bruke og lese, men det er også mye rikere på ekstremt nyttige funksjoner.

Oppgavebehandlingen, som i den italienske versjonen av Windows er oversatt til Aktivitetsledelseer i stand til å administrere oppstartsprogrammer, nettverksbruk, prosessbruk og vise mange fargerike grafer over ressursbruk.

La oss se sammen hva vi kan gjøre med den nye Windows 11 Task Managersom viser deg de forskjellige skjermbildene som er inkludert i den nye oppgavebehandlingen og hvilke knapper og funksjoner de har lagt til for å gjøre den annerledes enn oppgavebehandlerne som er sett så langt på PC.

LES OGSÅ -> Alternativer til Oppgavebehandling for å administrere prosesser og oppgaver på Windows

1) Få tilgang til den nye oppgavebehandlingen

For å hente frem den nye oppgavebehandlingen kan vi bruke alle snarveiene som er kjent for brukere som er vant til å bruke en PC med Windows:

 • CTRL+SHIFT+ESC
 • CTRL+ALT+DEL -> Oppgavebehandling
 • WIN+R -> taskmgr

siste Windows 11-oppdatering det er endelig mulig å hente frem Oppgavebehandling ved å høyreklikke på oppgavelinjen, en snarvei som alltid har vært til stede, men som forsvant med ankomsten av Windows 11: Microsoft har ombestemt seg og nå er det mulig å bruke denne praktiske snarveien igjen for å få tilgang til oppgavebehandling.

2) Nye PC-administrasjonsmenyer

Med den nye Windows 11 Task Manager har gjennomgått en dyp restyling av menyene og skjermene som kan brukesflytte fra horisontal faneadministrasjon til administrasjon via ikoner og vertikale menyer.

De nye menyene, tilgjengelig som ikoner til venstre, lar deg få tilgang til alle funksjonene til den nye oppgavebehandlingen:

 • Prosesser: dette er skjermen for å se alle aktive prosesser på PC-en, med mulighet for å lukke dem, åpne nye og organisere dem basert på ressursene som forbrukes.
 • Opptreden: i dette skjermbildet finner vi en fullstendig rapport over ressursene som er tilstede på PC-en og brukt frem til det øyeblikket; bare klikk på den tilgjengelige ressursen for å finne ut dens tilgjengelighet, hastighet og fullstendige detaljer.
 • Søknadshistorikk: i dette skjermbildet finner vi en rapport over applikasjonene som er startet og brukt på PC-en, med informasjon om tiden som er opptatt av CPU, nettverkstrafikken som genereres og mengden innhentede varsler.
 • Oppstartsapper: veldig nyttig skjerm hvor alle applikasjonene som er aktive når datamaskinen starter er tilstede, med mulighet for å deaktivere ubrukelige eller tunge apper.
 • Brukere: denne skjermen viser brukerne som er aktive på PC-en i det øyeblikket og ressursene som forbrukes av hver bruker, med praktiske knapper for å administrere kontoen eller logge ut.
 • Detaljer: denne skjermen viser alle aktive prosesser på datamaskinen i en mer avansert visning, med informasjon om prosessens PID, dens status, brukeren som startet prosessen, CPU og minneforbruk, arkitektur og navn fullfører prosessen.
 • Tjenester: denne siste skjermen viser de aktive prosessene på datamaskinen, de stoppede prosessene og gruppene knyttet til hver prosess.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan administrere Windows-tjenester med programmer for å starte og stoppe dem.

3) Innstillingsmeny

Ved å trykke på tannhjulikonet nederst til venstre kan vi åpne innstillingsmenyen til den nye Task Managerutstyrt med noen enkle innstillinger for å endre utseendet og oppførselen til lederen og dermed tilpasse den til enhver bruk.

Fra denne skjermen kan vi faktisk velge om vi skal bruke eller ikke mørkt tema (velger å også tilpasse det til systeminnstillingene), velg hjemmesiden som skal åpnes, juster oppdateringshastigheten i sanntid, velg om du vil vise vinduet i forgrunnen, om du vil minimere det mens du kjører, om du vil skjule det minimert, om du skal vise hele navnet på kontoen, om du skal vise historikken til alle prosesser og til slutt om du skal be om bekreftelse før du bruker effektivitetsmodus.

4) Nye Task Manager-funksjoner

La oss nå gå videre til en nøye analyse av de nye funksjonene introdusert med den nyeste versjonen av Task Manager. Det skiller seg definitivt ut den nye søkelinjentilstede i den øvre delen av Task Manager-vinduet: med den kan vi raskt søke etter aktive prosesser ved å bruke navnet, utgiveren eller PID, og ​​dermed fremskynde identifiseringen av mistenkelige eller ubrukelige prosesser.

Knappen Kjør ny oppgave er nå til stede på hver skjerm og lar deg raskt starte en ny prosess på Windows (nyttig for eksempel for start explorer.exe på nytt ved problemer).

En annen funksjon som skiller seg ut i den nye Task Manager er knappen Effektivitetsmodustilstede i kortet Prosesser; med denne funksjonen kan vi redusere RAM- og CPU-forbruket for de tyngste programmene som er aktive i minnet, som også vist i vår guide på hvordan maksimere CPU-ytelsen i Windows.

Konklusjoner

Den nye Task Manager er virkelig en merverdi for Windows 11 sammenlignet med tidligere versjoner av operativsystemet, selv sammenlignet med Task Manager som ble sett ved utgivelsen av selve Windows 11.

Denne nye Task Manager lar deg administrere så mange ting på datamaskinen din at den blir nesten uunnværlig for å løse nesten alle typer problemer.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan øke prioriteringen av prosesser for å øke CPU-ytelsen kom igjen hvordan sjekke systemressurser på Windows-PC i sanntid.

Index
 1. 1) Få tilgang til den nye oppgavebehandlingen
 2. 2) Nye PC-administrasjonsmenyer
 3. 3) Innstillingsmeny
 4. 4) Nye Task Manager-funksjoner
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up