Hvordan fjerne virus umiddelbart fra PC uten antivirus

Slik fjerner du skadelig programvare og virus manuelt, uten å bruke antivirus og selv om Windows ikke starter

Antiviruset på en Windows-PC må alltid være installert, men alene er det kanskje ikke tilstrekkelig til å holde unna virus og skadelig programvare som er klare til å dra nytte av et feil klikk eller en distraksjon til angrep.

Når et virus kommer inn på PC-en din, kan det enkelt deaktivere eller unngå antivirusforsvaret ditt, noe som gjør det vanskelig å fjerne det fra datamaskinen.

I dette scenariet må du brette opp ermene og gjøre det selv prøver å slette virus uten antivirus manuelt. I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du fjerner et virus manuelt, uten å bruke noe antivirus.

LES OGSÅ -> Bærbar antivirus- og nødskanner mot virus og skadelig programvare: 10 beste

Hvordan fjerne PC-virus uten antivirus

For å fjerne et virus uten antivirus, følg ganske enkelt instruksjonene i de følgende kapitlene nøye, og gjør alt for å unngå bruk av antivirus (som imidlertid bør tas i betraktning for å unngå påfølgende infeksjoner).

1) Start PC-en i midlertidig modus

Det første trikset er å starte den infiserte eller mistenkelige datamaskinen i sikker modusfor å forhindre at viruset starter sammen med systemet eller gjemmer seg i systemprosesser, slipper unna overvåkingssystemer eller replikerer seg selv for å unngå sletting.

For å starte PC-en midlertidig kan vi følge forslagene i veiledningen ovenfor hvordan starte Windows i sikker modus.

2) Hindre at viruset starter fra en USB-pinne

Den enkleste måten å deaktivere et virus av typen autorun.inf og prøve å forhindre at det kjører automatisk, er å slette det fra oppstartsinstruksjonene til Windows eller den infiserte disken.

For å fortsette, høyreklikk på Start-menyen, trykk Terminal eller PowerShell som administrator og kjør følgende kommandoer:

cd\
attrib -h -r -s autorun.inf

Kommandoen Egenskap endre filattributter for å avsløre dem hvis de er skjult; hvis tilstede, slett filen autorun med kommandoen av autorun.inf. Denne prosedyren kan også gjentas for andre disker og eksterne stasjoner.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan du deaktiverer Autoplay og beskytter PC-en din mot USB-pinnevirus.

3) Fjern infiserte filer fra autorun

På Windows 11 eller Windows 10 kan vi fjerne mistenkelige filer fra automatisk oppstart ved å trykke CTRL+SHIFT+ESC og i Aktivitetsledelse som åpnes, la oss gå til fanen Start og hvis det er ukjente eller mistenkelige filer, la oss deaktivere dem.

Som et ytterligere rengjøringssystem åpner vi et vindu Løpe (ved å trykke tastene samtidig Windows + R) og kjør kommandoen regedit.

Fra registerredigering, naviger til følgende mappe:

HKEY_LOCAL_MACHINE --> Software --> Microsoft --> Windows --> Current Version --> Run

Den høyre delen viser oppstartsoppføringene som kan slettes ved å høyreklikke på dem. I dette tilfellet fjerner vi (forsiktig) alle ukjente .exe-filer og alle filer som slutter med vbs, htm, html eller dll.

4) Sjekk aktive prosesser

Fra Manager Management er det mulig se prosessene som kjører på din PC; ved å analysere alle prosessene er det mulig å gjenkjenne på øyet hvilken prosess som er bra, selv om det faktisk er en vanskelig jobb hvis du ikke har erfaring.

Et program som dette blir derfor veldig nyttig Prosessutforskeri stand til å sjekke om prosesser er trygge eller skadelige på Windows.

5) Sjekk Windows-tjenester

Vi kan også utføre kommandoen fra et Kjør-vindu msconfig. Som allerede forklart i en dedikert veiledning, med Msconfig kan du løse PC-oppstartsproblemer.

Spesielt er det mulig se tjenestene som er startet i systemet automatisk unntatt Microsoft, for å isolere eksterne programmer som viruset kan gjemme seg blant. Også her er det imidlertid nødvendig å gjøre en øyesjekk for å velge bort enhver tjeneste som virker mistenkelig eller uønsket.

Selv om du gjør feilen med å deaktivere en tjeneste knyttet til et program du trenger, kan du alltid starte det på nytt eller installere det programmet på nytt.

6) Rengjøringsverktøy

Selv om vi ikke ønsker å bruke et antivirus, kan det være en god idé å lansere noen rengjøringsverktøyså fra identifisere sporene etter viruset og fjerne dem uten å måtte starte skannere som er for aggressive for systemet.

Et veldig verdifullt verktøy som vi kan bruke er rDrepi stand til å avslutte skadelig programvare eller mistenkelig prosess automatisk uten manuell inngripen.

Etter å ha startet rKill starter vi alltid PC-en midlertidig på nytt for å sjekke om det fortsatt er spor av viruset; for sikkerhets skyld kjører vi også en skanning med AdwCleaner og med HitmanProto gratisverktøy utviklet for å umiddelbart fjerne alle spor av virus fra infiserte systemer.

Konklusjoner

Ved å følge disse retningslinjene bør vi være i stand til det fjerne eventuelle virus (selv den fryktelige løsepengevaren) uten å måtte starte en klassisk antivirusskanning. Tydeligvis etter rengjøring installerer vi en nytt antivirusmuligens kraftig og effektiv.

Hvis sikker modus av en eller annen grunn ikke starter eller viruset ikke blir slettet med metodene beskrevet, foreslår vi at du starter en nødskanningsdisk og å bruke et Windows-bilde til gjenopprette skadede operativsystemfiler.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan fjerne et virus som ikke vil slette seg selv fra PC-en kom igjen hvordan fjerne skadelig programvare og virus fra en infisert datamaskin.

Index
 1. Hvordan fjerne PC-virus uten antivirus
  1. 1) Start PC-en i midlertidig modus
  2. 2) Hindre at viruset starter fra en USB-pinne
  3. 3) Fjern infiserte filer fra autorun
  4. 4) Sjekk aktive prosesser
  5. 5) Sjekk Windows-tjenester
  6. 6) Rengjøringsverktøy
  7. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up