Avansert søk Google-triks for målrettede resultater og umiddelbare svar

Google-triks og skjulte avanserte søkefunksjoner å vite og bruke for å avgrense søkene dine og finne svar raskt

Millioner av mennesker over hele verden bruker Google mer enn noen annen nettjeneste, men det er ganske overraskende hvor lite de fleste av dem faktisk vet om verdens mest brukte søketjeneste.

Mens forblir visuelt alltid det samme Google-nettstedet tilbyr avanserte søkeverktøy, hvorav mange er ukjente eller ignorert av mange mennesker. Selv om grafikken til den mest brukte søkemotoren i verden alltid er minimalistisk og med svært få knapper, er det mulig å søke på forskjellige måter, mer presist eller mer målrettet mot nyttige resultater.

I denne artikkelen vil vi vise deg Googles avanserte søketriks for å avgrense resultatene uten å måtte bla gjennom for mange sider med resultat før du finner det rette nettstedet.

LES OGSÅ -> Bedre søkemotorer enn Google

1) Finn umiddelbare svar

Google er en intelligent søkemotor og er nå i stand til å svare på noen spørsmål direkte, slik at du ikke trenger å gå til et annet nettsted for å finne det du leter etter. For eksempel kan du vite tiden og tidssonen i Australia eller San Francisco ved å skrive vær Australia eller tid San Francisco.

Du kan vite hvordan er været i en by raskt, ved å skrive Sydney værer det mulig å konvertere enheter (f.eks. 1 euro i dollar) og bruk kalkulatoren ved å søke kalkulatorfinne ut alderen til en skuespiller ved å skrive, for eksempel, alder Tom Cruisekjenner kinotiden, jeg sportsresultater og de siste fotballkampene, aksjekursene og mye mer.

Du kan også finne dem raskt definisjoner for et ord gitt av ordboken.
Så bare søk, for eksempel, datamaskindefinisjon.

Du kan til og med se det en sangers liste over sangerdatoen, albumet og varigheten (søker sanger av...) og deretter lytte til dem ved å klikke på dem og bruke YouTube.

For å finne andre nyttige kommandoer kan vi lese artikkelen vår om Google-formler for å finne automatiske resultater.

2) Oversettelser av ord

Fra Google kan vi få en rask oversettelse av et ord eller en setning, bare skriv, på Google Søk, oversett hund til engelsk for å finne ut hvordan man sier ordet hund på engelsk, med mulighet for å lytte til den vokale uttalen.

Skriver i stedet oversetter vi åpner hurtigoversettelsesskjermen uten å måtte åpne noe nettsted: bare bruk de to tekstfeltene og velg kildespråket og målspråket for å få en utmerket oversettelse.
3) Google-søkeoperatører

Noen ganger vet du kanskje ikke hvilket søk du skal bruke for å finne det du trenger. Google lar deg bruke fortjeneste spesifikke søkeoperatører å begrense og filtrere søkeresultater på en optimal måte. De beste søkeoperatorene å bruke er:

 • *: det er jokertegnet og er nyttig når du ikke husker et navn eller hva noen gjorde.
 • ~: Denne operatoren er nyttig for å finne synonymer.
 • -: for å ekskludere et ord fra søket.
 • relatert:teknisketriks.com: denne operatøren brukes til å finne nettsteder som ligner på en du liker.
 • site:teknisketriks.com: en av operatørene for å søke kun på ett nettsted.
 • "ord": for å søke etter en eksakt setning omgitt av anførselstegn.
 • eller: for å søke etter resultater relatert til ett eller annet ord (for eksempel hus eller biler finner resultater for hus eller biler, ikke "hus og biler" som det normalt ville vært uten bruk eller).
 • filtype: pdf: denne operatøren lar deg søke kun etter filer med utvidelsen angitt (for eksempel PDF-er), noe som gjør det lettere å finne dokumenter eller bøker å lese.
 • site:site.com filtype:pdf: ved å kombinere både søkeoperatoren på et nettsted og operatoren for filtypen kan vi søke etter spesifikke filer på et spesifikt nettsted (for eksempel alle PDF-filene som finnes på nettstedet til et offentlig bibliotek).

Det er også andre som, de vanligste, kan klikkes fra venstre sidemeny og på knappene under hvert resultat.

Alle Google-operatører for å avgrense søk er oppført på denne siden søkeoperatører.

4) Gå tilbake til søkefeltet

Et nylig triks i 2021 lar deg, etter et søk, trykke på en tast på tastaturet for å gå tilbake til topplinjen og avgrense eller endre søket som er gjort. Nøkkelen som Google har dedikert til denne spesielle funksjonen vil være / . På det italienske tastaturet er imidlertid nøkkelen for å gå tilbake til søkefeltet ù eller §.

5) Avansert bildesøk

Bildesøk i Google har mange alternativer og triks for å filtrere resultatene avhengig av hva du vil finne.

Om dette emnet foreslår vi at du leser vår guide til Triks og funksjoner i det nye Google Bildesøk.

6) Søk i et nettsteds cache

Hver nettside og hver nettside skannes av Google som beholder en kopi på sine servere, den såkalte bufret kopi. Denne hurtigbufferkopien er veldig nyttig når et nettsted ikke lenger er tilgjengelig, hvis det er offline, hvis det har forsvunnet, hvis det har blitt sensurert, stengt eller deaktivert. Så neste gang favorittsiden din er blokkert, kan du prøve å få tilgang til den via Google-cache.

Fra søkeresultatene trykker du den grønne pilen nedover ved siden av nettsideadressen og klikker på bufret kopi. Ellers kan du åpne hurtigbufferen til et nettsted ved å skrive inn URL-en i nettleserens adresselinje cache: www.teknisketriks.com.

7) Gjenkjenne gjenstander, steder og matvarer på bilder

Fra Google Bilder inkluderer Google Lens i alle bildene vi søker etter, i tillegg til å kunne starte et detaljert bildesøk.

Hvis vi ser et bilde på Internett, trykker vi på Lens-knappen for å finne ut hva som er inne i bildet; hvis vi i stedet ønsket å sende et bilde til Google for anerkjennelse, er alt vi trenger å gjøre å åpne siden Google bilder og trykk på knappen Søk via bilder.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på Google Bildesøk-triks og hemmeligheter kom igjen hvordan søke via bilde for å finne lignende bilder.

8) Søkeforslag

Når du gjør et søk, prøver Google å forutsi hva du vil finne og viser en rekke spørringer. Denne funksjonen kan brukes til å gjøre korrekte forespørsler.

Hvis du skriver f.eks. feil, kan du se noen forslag. Flytter du markøren til venstre for feilen, lager et mellomrom og skriver inn en bokstav, får du forslag til søk der feil er det andre ordet.

9) Blokker uønskede nettsteder

Blokker uønskede nettsteder i Googles søkeresultater det kan bare gjøres på Google Chrome, for å ikke lenger vise resultater fra visse nettdomener.

10) Søker uten tilpasning

Googles søkeresultater endres avhengig av personen eller PC-en som brukes; Faktisk gir Google forskjellige resultater for de samme søkene basert på historien til nettsteder som er besøkt på datamaskinen.

Hvis du ikke vil at resultatene skal tilpasses, åpner du bare Google på en inkognitofane, via menyen med tre prikker øverst til høyre.

11) Søkehistorikk

Som allerede forklart tidligere, hvis du bruker Google ved å logge på med Google- eller Gmail-kontoen din, vil historikk over søk på Google og nettsteder besøkt på internett den er lagret og kan vises når du vil, med mindre du ber om å deaktivere den.

12) Talesøk på Google

Alene ved å bruke Chrome kan du søke på Google med stemmen ved å trykke på mikrofonikonet på hovedsiden til Google det. Selvfølgelig må du snakke i en mikrofon som er koblet til datamaskinen din.

13) Google "Søk etter navn"

Google lar deg hoppe over resultatsiden og umiddelbart åpne siden dedikert til det søkte ordet på Wikipedia, hvis det finnes, ellers åpnes den vanlige resultatsiden. Siden med resultatene hoppes over, som skjer hvis du trykker på ""-knappenjeg føler meg heldig", selv om det søkte ordet er et nettsted. Fordelen er klar tidssparende.

For å lage denne søkemotoren må du legge til parameteren gfns=1:
For eksempel: http://www.google.com/search?sourceid=navclient&gfns=1&q=%s

14) Integrer resultater av kunstig intelligens

For virkelig moderne og effektivt søk er det verdt å integrere ChatGPT eller andre AI-motorer i Google-resultater; de vil vises på høyre side av søkevinduet eller umiddelbart som de første resultatene, ofte mye klarere og mer eksplisitte enn tekstutdragene som tilbys av Google.

Om dette emnet inviterer vi deg til å lese våre guider om alle beste Chrome-utvidelsene for å bruke ChatGPT kom igjen hvordan integrere Bing Chat med GPT-4 på Chrome, Firefox eller andre nettlesere.

Konklusjoner

Alle disse triksene vil lønne seg Google-søk er mye vakrere og mer presistspesielt hvis vi bruker operatørfunksjonene (egentlig veldig nyttige) og hvis vi bruker funksjonene integrert av Google i søkemotoren deres (oversetter, raske resultater og Google Lens).

For mer informasjon kan vi lese artikkelen om 10 måter å søke med Google og finne nøyaktige resultater.

Index
 1. 1) Finn umiddelbare svar
 2. 2) Oversettelser av ord
 3. 4) Gå tilbake til søkefeltet
 4. 5) Avansert bildesøk
 5. 6) Søk i et nettsteds cache
 6. 7) Gjenkjenne gjenstander, steder og matvarer på bilder
 7. 8) Søkeforslag
 8. 9) Blokker uønskede nettsteder
 9. 11) Søkehistorikk
 10. 12) Talesøk på Google
 11. 13) Google "Søk etter navn"
 12. 14) Integrer resultater av kunstig intelligens
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up