Whatsapp-funksjoner å vite for å være eksperter

12 Whatsapp-funksjoner å vite for å være en ekspert på applikasjonen og dra nytte av alle verktøyene raskt.

Alle bruker WhatsApp i dag, men bare noen få vet hvordan de skal bruke hver funksjon den inkluderer. Å bli en ekspert på WhatsApp betyr ikke bare å få mest mulig ut av de interne kommunikasjonsverktøyene, men også å kaste bort mindre tid på å chatte, kanskje skrive den samme meldingen til flere personer eller forklare hvor vi er med ord.

I denne guiden har vi samlet alle WhatsApp fungerer for å bli sanne eksperterbruker appen ikke bare for å sende meldinger, men for å tilpasse den til våre behov, typen meldinger vi skriver og våre behov fra et sikkerhets- og personvernsynspunkt.

LES OGSÅ -> Hva du skal gjøre når WhatsApp-versjonen er gammel og foreldet

WhatsApp-funksjoner fra ekspertbrukere

Vi har inkludert i en enkelt guide de beste WhatsApp-funksjonene du kan bruke for umiddelbart å bli ekte eksperter på appen, ved å bruke alle dens integrerte funksjoner og forbedre administrasjonen av chatter og grupper på Android og iPhone.

Chat fra PC og svar på meldinger

I tillegg til appen vi kan brukeWhatsApp via web fra PC eller last nedoffisiell Whatsapp-app for Windows og Mackonfigurerbar for å svare på alle meldinger som mottas selv uten at telefonen er tilkoblet.

Tidsstyring av meldinger lest og levert

Tidspunktet vi sendte den vises ved siden av hver melding vi sender. Denne tiden kan imidlertid avvike fra leverings- og lesetidene. Levering vil være det øyeblikket denne meldingen kommer til mottakerens mobiltelefon og lesing er når den faktisk åpnes og leses. Trykk deretter på meldingen vår ved å holde nede Android eller sveipe til venstre på iPhone for å finne ut når den ble levert og lest.

For mer informasjon kan vi lese vår guide på dobbelt blått WhatsApp-skilt..

Deaktiver nettvisning og siste dato

En funksjon for å vite hvis du ikke vil gi beskjed til andre når du sist brukte WhatsApp og dermed opprettholde et minimum av personvern er den som velger om du vil vise den siste tilgangen til alle, kun til kontakter eller til ingen.

Gå til applikasjonsmenyen, i fanen Innstillinger og deretter gå videre Konto - > Personvern for å finne alternativet.

På samme skjerm kan du deaktiver WhatsApp lesebekreftelse og velg hvem som kan se profilbildet og statusen vår.

Send samme melding til flere personer

WhatsApp-eksperter, i stedet for å kopiere og lime inn og åpne flere chatter med forskjellige mennesker, har WhatsApp en lite kjent, men veldig smart funksjon kalt Kringkaste.

Fra hovedmenyknappen øverst til høyre kan du så lage en ny sending, velge personene som skal inkluderes og deretter chatte slik at det vi skriver mottas av alle mens det de andre svarer oss mottas kun av oss og ikke også fra andre personer inkludert i sendingen.

Om dette emnet kan vi lese guiden vår WhatsApp- og kringkastingsgrupper: varsler, chattealternativer og hjelp.

Stille gruppechat

En av de beste funksjonene i WhatsApps arsenal er gruppemeldinger som kan inkludere hundrevis av personer som sender tekstmeldinger sammen samtidig; i en overfylt gruppechat blir det absurd å få et varsel hver gang noen skriver.

Av denne grunn kan du sørge for at dette er stille og ikke viser varsler på telefonen. Fra gruppechatten, trykk på alternativknappen og sett på Stille. Du kan blokkere varsler i åtte timer, en uke eller et helt år. På Android kan du velge å fortsette å motta varsler i topplinjen, uten lyd.

Send chatter via e-post

Hvis du vil holde en chat eller sende en samtale til noen, kan du gjøre det på Android ved å trykke på alternativknappen og deretter trykke på Mer og på iPhone ved å trykke på linjen øverst i et samtalevindu.

E-posten vil inneholde både Emoji og eventuelle vedlagte mediefiler og bilder. I begge tilfeller åpnes standard e-postklient med en forhåndsforberedt melding.

Legg til samtale på startskjermen

For raskt å få tilgang til de hyppigste samtalene, åpne en, trykk deretter på menyen øverst til høyre, gå opp Annen og trykk deretter på Legg til lenke. Et ikon med navnet på kontakten eller gruppen og bildet av den vises på Android-startskjermen.

Ikke glem at WhatsApp også har tre widgets for å lese samtaler og at WhatsApp-widget er også tilgjengelig på iPhone.

Del posisjonen din

En av de mest nyttige funksjonene til WhatsApp er at du enkelt kan fortelle en venn hvor vi er i chatten, sende dem vår nøyaktige posisjon via GPS eller velge mellom flere foreslåtte steder eller velge et punkt på kartet. På Android trykker du bare på vedleggsknappen (den svarte bindersen) og velger Posisjon mens du er på iPhone må du trykke på knappen Dele Nedre venstre.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan dele plassering og bevegelser på WhatsApp selv i sanntid.

Videresend meldinger og bilder til andre venner

Som i de beste e-postklientene, inkluderer WhatsApp en videresendingsfunksjon for å dele en morsom vits eller bilde mottatt med noen andre i samme applikasjon, på en annen chat. På en Android-smarttelefon, trykk og hold på meldingen for å dele, trykk på hvis du vil ha andre meldinger ved å velge dem, trykk deretter på Videresend-knappen øverst til høyre og velg en ny kontakt fra listen.

På iOS er prosessen litt mer komplisert: trykk lenge på en chatmelding, gå til standard iOS-delingsmenyen og velg WhatsApp. På både Android og iPhone kan du velge flere linjer med tekst og bilder.

Lagre bilder, bilder, videoer og lydmeldinger

På iPhone lagres alt som mottas i WhatsApp automatisk i telefonens Kamerarull, slik at det synkroniseres på iCloud.

Hvis du ikke vil at dette skal skje, kan du deaktivere det i innstillingene, under Chat-innstillinger. På Android kan vi lagre bilder og videoer ved å aktivere WhatsApp-mappen i appen Google Fotohovedappen for sikkerhetskopiering av bilder og videoer i minnet.

Chat backup og overføring

På Android WhatsApp-chatter lagres automatisk på enheten din hver dag. På iOS kan du i stedet koble WhatsApp til iCloud for å lagre samtaler automatisk.

Vi snakket om disse prosedyrene i artikkelen om hvordan gjenopprette slettede WhatsApp-meldinger og historie.

Merk meldinger som lest eller ulest

Hvis du ikke har tid til å svare på en melding, for ikke å glemme å lese den igjen, kan du merke den som ulest, akkurat som det skjer med e-poster. Fra chat-vinduet, trykk og hold på en samtale for å få frem menyen som inneholder alternativet "Merk som ulest".

Hvis du derimot mottar mange uleste meldinger, kanskje fra en gruppe, for å unngå å bla gjennom alt kan du trykke og holde for å merke alt som lest, uten å åpne chatten. Merk at disse endringene ikke påvirker varslene med blå haker til de som skrev til oss, men påvirker kun telefonen deres. Alternativene Merk som lest/ulest de er også tilgjengelige på WhatsApp Web.

Egendefinerte varsler for personer og grupper

Hvis du som vanlig har viktigere kontakter enn andre, kan du angi en annen varslingsringetone for meldinger mottatt fra dem. Åpne en chat og trykk på tittellinjen for å finne alternativet for å angi en annen tilpasset varslingslyd. I tillegg til lyden kan du også endre vibrasjonseffekten, varslingspopup og LED-lysfarge for nye meldinger.

Forhindre lagring av bilder og videoer

Hvis vi mottar for mange bilder og videoer på WhatsApp, kan vi sikre at, i en spesifikk personlig chat eller i en gruppe, multimedieinnholdet som mottas ikke lagres, for å unngå å mette internminnet og fylle skyminnet.

Om dette emnet kan vi lese vår guide om hvordan forhindre automatisk lagring av bilder og videoer på WhatsApp.

Bruk WhatsApp for hemmelige, skjulte og kompromitterende meldinger

Hvis vi vil bruke WhatsApp til å utveksle hemmelige meldinger, må vi først og fremst aktivere det ende-til-ende kryptering av alle meldinger, og legg deretter funksjonen til den Kortvarige meldinger og Få tilgang til beskyttelsesfunksjonen via PIN, Face ID eller fingeravtrykk.

Hvis vi bryr oss spesielt om personvernet til WhatsApp, kan det være en god idé å lese guiden vår hvordan skjule WhatsApp-meldinger, chatter, bilder og kontakter.

Søk etter hva som helst

WhatsApp-søkesystemet har en søkemotor som kan gjenopprette gamle meldinger, gamle bilder og gamle videoer, ved å bruke både datoer og nøkkelord for å effektivt filtrere søket og finne alt vi trenger.

For å lære mer kan vi lese veiledningen hvordan søke WhatsApp etter dato, ord og kontakter.

Konklusjoner

Alle disse WhatsApp-triksene vil virkelig gjøre oss til "mesterne i WhatsApp", ved å bruke alle de integrerte funksjonene for å få meldinger som sletter seg selv, hemmelige meldinger som ingen kan lese, men også andre mer fredelige funksjoner (som lagring av bilder i skyen, hvordan for å forhindre at du lagrer for mange bilder og hvordan du skjuler nettstatusen din).

For mer informasjon inviterer vi deg til å lese artiklene våre om hvordan lage ditt eget WhatsApp Avatar-klistremerke for bruk i chatter kom igjen hvordan gjenopprette WhatsApp-chatter selv ved å endre nummer.

Index
 1. WhatsApp-funksjoner fra ekspertbrukere
  1. Chat fra PC og svar på meldinger
  2. Tidsstyring av meldinger lest og levert
  3. Deaktiver nettvisning og siste dato
  4. Send samme melding til flere personer
  5. Stille gruppechat
  6. Send chatter via e-post
  7. Legg til samtale på startskjermen
  8. Del posisjonen din
  9. Videresend meldinger og bilder til andre venner
  10. Lagre bilder, bilder, videoer og lydmeldinger
  11. Chat backup og overføring
  12. Merk meldinger som lest eller ulest
  13. Egendefinerte varsler for personer og grupper
  14. Forhindre lagring av bilder og videoer
  15. Bruk WhatsApp for hemmelige, skjulte og kompromitterende meldinger
  16. Søk etter hva som helst
  17. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up