Lag snarveier til apper og filer på start- og skrivebordslinjen

Har vi filer og apper som vi alltid vil ha tilgjengelig? La oss se hvordan du legger dem til skrivebordet og Windows Start-menyen

Windows 11 har introdusert så mange nye funksjoner over tid at mange nybegynnere kan støte på problemer selv med tilsynelatende enkle operasjoner hvordan lage snarveier for dine favorittfiler og applikasjoner.

Windows 11 er fortsatt et brukervennlig system, men for de som er vant til tidligere versjoner av Windows eller kommer fra en Mac, kan det være veldig nyttig å lese den følgende guiden, hvor vi viser deg i detalj Hvordan lage app- og filsnarveier på skrivebordet, oppgavelinjen og Start-menyenslik at du alltid har alt bare et klikk unna uten å måtte åpne søkemenyen hver gang eller bla gjennom Alle apper-listen i Start-menyen.

1) Lag skrivebordssnarveier

For å lage app-snarveier på skrivebordet, er alt vi trenger å gjøre å åpne Start-menyen, identifisere appen som skal legges til og dra den til skrivebordet; på Windows 11 trykker vi først på Alle apper (i Start-menyen) og fortsett med å dra appen for å legge til.

Alternativt kan vi legge til nye lenker til filer, mapper og apper ved å åpne Filutforsker (fra den nederste linjen eller fra Start-menyen), høyreklikk på elementet du vil legge til skrivebordet og til slutt trykk på Send til -> Skrivebord (opprett snarvei); på Windows 11 må du først trykke på Vis flere alternativer etter å ha trykket på høyre knapp på elementet: bare på denne måten vil vi kunne få tilgang til menyen Send til beskrevet tidligere.

Lenker til appene kan også vises i følgende bane Utforsker:

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

I denne mappen anbefaler vi at du ikke drar ikonene til skrivebordet, ellers fjerner vi dem fra Start-menyen (med mindre vi virkelig ønsker dette); for disse lenkene er det verdt å lage en "lenke i en lenke" ved å høyreklikke på appen du vil legge til og bruke funksjonen Send til -> Skrivebord (opprett snarvei).

2) Lag lenker på den nederste linjen

Å legge til snarveier til Windows-oppgavelinjen er veldig enkelt og tilgjengelig for alle. Faktisk kan vi handle umiddelbart etter å ha åpnet favorittappen, ved å høyreklikke på appikonet nederst og velge Fest til oppgavelinjen.

En annen rask måte å legge til apper på den nederste linjen er å først åpne Start-menyen, identifisere appen du vil legge til, høyreklikke på den og deretter trykke på Fest til oppgavelinjen.

Hvis favorittappen er tilstede som en snarvei på skrivebordet, kan vi også ganske enkelt dra den ned og plassere den der vi finner passende; dessverre Disse metodene kan ikke brukes til å legge til filer og mapper i bunnlinjen.

3) Lag snarveier på Start-menyen

Apper legges automatisk til Start-menyen under installasjonen; Vanligvis er elementet "Pin to Start Menu" alltid aktivt i installasjonsvinduer, og oppretter automatisk en snarvei for alle installerte apper.

Hvis den ønskede appen av en eller annen grunn ikke er til stede i Start-menyen, kan vi legge den til ved å ta med (fra appen Filutforsker) i banen til de installerte programmene, dvs.:

C:\Program Files

For 32-biters programmer er banen annerledes:

C:\Program Files (x86)

Etter å ha funnet applikasjonsmappen du vil legge til i Start-menyen, åpne den, identifiser programmets kjørbare (med utvidelse .exe), la oss høyreklikke på den og bruke funksjonen Send til -> Skrivebord (opprett snarvei) (på Windows 11 er funksjonen Vis flere alternativer -> Send til -> Skrivebord (opprett snarvei).

Etter å ha opprettet den kjørbare snarveien på skrivebordet, gi den nytt navn (om nødvendig) ved å høyreklikke og klikke Gi nytt navn (på Windows 11 er det ikonet Gi nytt navn opp); Nå som snarveien er klar, flytt den bare til Start-meny-mappen som allerede er sett tidligere:

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

Med lenken satt inn i Start-menyen, logg ut av brukeren eller start PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Hurtigstartmeny på Windows 11

På Windows 11 kan vi legge til raske snarveier til de mest brukte appene direkte i Start-menyen: de vil være synlige øverst, umiddelbart klare til bruk (spesielt hvis vi ofte bruker programmer med et forstørret vindu som dekker skrivebordet).

For å legge til snarveier til hurtigmenyen, åpne Start-menyen og trykk på Alle apperhøyreklikk på programmet for å legge til og trykk til slutt på Legg til i Startfor å legge til en snarvei som er umiddelbart synlig så snart vi åpner Start-menyen.

4) Hurtiglenker til brukermapper

Som sett i tidligere kapitler, kan snarveier for mapper og filer bare opprettes på skrivebordet: vi kan ikke legge dem til på oppgavelinjen eller Start-menyen, med mindre vi tilpasser Windows med en ny Dock bar eller a ny Start-meny.

Den eneste endringen vi kan gjøre for å raskt få tilgang til de mest brukte brukermappene er å legge til en snarvei i Start-menyen. For å fortsette, trykk WIN+I på tastaturet, ta oss til banen Tilpasning -> Startåpner vi menyen Mapper og aktiver bryteren på brukermappene vi ønsker skal vises (for eksempel Dokumenter, Nedlastinger, Musikk, Video Og Bilder).

Ved å nå åpne Start-menyen vil vi se, ved siden av avslutningsknappen, de nye koblingene til brukerens personlige mapper, slik at vi raskt kan åpne hvilken som helst app eller hva vi gjør på PC-en.

I tillegg til brukermappene kan vi legge til snarveien for Innstillingersnarveien for Filutforskerden nettverksmappe og personlig brukermappe.

5) Hvordan raskt søke etter filer, mapper og apper

Alle metodene som er beskrevet bør gjør det enkelt å finne hvilken som helst fil, mappe eller program du bruker på daglig basis; hvis vi har problemer med å søke etter filer kan vi bruke Windows søkesystem (bedre mye i de siste versjonene) eller alternativt stole på en universell søkemotor som f.eks Alttilgjengelig gratis for Windows.

Ved å installere dette programmet kan vi starte et søk etter filer i hvilken som helst Windows-mappe, selv de mest skjulte; i tillegg til filer og mapper, lar den deg også søke etter kjørbare programmer til installerte applikasjoner, og gir en forenklet høyreklikkmeny i appen, slik at du kan bruke funksjonen Send til -> Skrivebord (opprett snarvei) når som helst.

For mer informasjon kan vi lese vår guide til programmer for raskt å søke etter filer på din Windows-PC.

Konklusjoner

Å lage snarveier på Windows er en enkel oppgave men som mange nybegynnere ikke vet hvordan de skal gjøre, unngå nøye å legge til favorittprogrammer på oppgavelinjen eller tilpasse Start-menyen i henhold til deres behov, stappe alle filene, mappene og appene på skrivebordet.

For å gi orden til det rotete skrivebordet kan vi lese guidene våre på hvordan organisere skrivebordet med viktige ikoner og mapper kom igjen hvordan organisere vinduer på Windows-skrivebordet.

Index
  1. 1) Lag skrivebordssnarveier
  2. 2) Lag lenker på den nederste linjen
  3. 3) Lag snarveier på Start-menyen
    1. Hurtigstartmeny på Windows 11
  4. 4) Hurtiglenker til brukermapper
  5. 5) Hvordan raskt søke etter filer, mapper og apper
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up