Garanti på smarttelefoner kjøpt på nettet: hva du bør vite

Hvilke typer garantier for smarttelefoner og hvordan du bruker dem til å reparere mobiltelefonen din i tilfelle problemer og mangler

En veldig delikat og veldig viktig sak når du kjøper en ny smarttelefon er det garantien. Det er mange som er bekymret for garanti på nettkjøpspesielt hvis vi har valgt en veldig dyr modell og enda mer i disse dager gitt at elektroniske enheter går i stykker veldig lett.

I den følgende guiden har vi samlet alle Garantiinformasjon på smarttelefoner kjøpt på nettetslik at vi alltid kan være informert om våre rettigheter og hva du skal gjøre når en telefon kommer ødelagt eller går i stykker kort tid etter kjøpet.

LES OGSÅ: Reparere eller erstatte en ødelagt smarttelefon, PC eller nettbrett?

1) Typer garanti tilgjengelig

På smarttelefoner og alle elektroniske enheter kjøpt som private borgere kan vi få 4 typer garanti:

  • Juridisk garanti: obligatorisk for enhver elektronisk enhet ved lov og dekker i 24 måneder fra kjøpsdatoen. Denne garantien dekker feil i samsvar med telefonen, og selgeren er direkte ansvarlig for dem, som derfor kan erstatte eller reparere produktet, hvis mulig. Denne typen garanti fungerer vanligvis for umiddelbare detekterbare feil og ikke for problemer som oppstår senere. Faktum gjenstår at en selger, i tilfelle programvare- og konfigurasjonsproblemer, alltid bør hjelpe personen som kjøpte telefonen.
  • Kommersiell garanti: den varer i 12 måneder og gjelder problemer som kommer frem og rapporteres til selger innen denne perioden; etter denne perioden må vi be telefonprodusenten om hjelp for de påfølgende 12 månedene.
  • Italiensk garanti: varer i 24 måneder, men dekker kun produkter beregnet utelukkende for det italienske markedet, dvs. når esken, manualen og garantibeviset er italiensk. For å benytte deg av den italienske garantien må du kontakte mobiltelefonprodusentens assistansesenter direkte.
  • Europeisk garanti: gjelder importerte produkter og ofte når du kjøper online fra internasjonale shoppingsider. Den varer i 2 år, med mindre annet er avtalt på nettstedet der du kjøper. For å bruke den europeiske garantien må du gå til produsentens assistansesenter og håpe at den blir akseptert. Ellers blir det nødvendig å sende smarttelefonen til landet der den kan repareres, etter å ha kontaktet produsenten via den offisielle nettsiden.

I de fleste tilfeller vi må henvise til den italienske garantien og den europeiske garantien, spesielt hvis vi kjøper fra Amazon eller kjente nettsteder. Hvis vi derimot kjøper fra kinesiske nettsteder, gjelder vanligvis den kommersielle garantien, men det er alltid nødvendig å spørre på nettstedet der du kjøper for å finne ut den gyldige dekningsperioden.

På departementets nettsider, for de som virkelig ønsker å vite alt Forbrukerkode. Ved problemer med selger som ikke ønsker å anerkjenne garantien, kan du alltid sende melding til nettsiden til Konkurranse- og markedstilsynet.

Hvis vi gjennomfører kjøp med mva-nummer Forbrukerkoden gjelder ikke og garantien varer evig bare ett år. På brukte og renoverte mobiltelefoner kan garantien vare maksimalt ett år.

2) Hva skal til for å reparere en telefon under garanti

For å reparere en mobiltelefon gratis under garantien det er nødvendig at problemet eller den plutselige mangelen er inkludert blant de som omfattes av sertifikatet. Dette sertifikatet finnes alltid i produktesken og bør oppbevares. Ingen garanti dekker garantert skade forårsaket av feil bruk, for eksempel de som er forårsaket av støt, fall, vann osv.

Hvis det er nødvendig å sende et produkt tilbake, er det verdt å ta et bilde av det som kan demonstrere den nåværende tilstanden til telefonen, som må være intakt og i god stand (fordi garantien utløper ved en kollisjon).

Som en generell regel du trenger alltid kvitteringen eller skattekvitteringen, sendes som kopi sammen med produktet. Reparasjonstiden er aldri mindre enn en uke, og i noen tilfeller kan det til og med ta en måned før du ser den reparerte smarttelefonen din igjen. Absolutt, ved lov kan ingen produsent eller selger nekte garantireparasjoner for skader som dekkes av sertifikatet.

3) Amazon-garanti

Amazon-nettbutikken fortjener en spesiell omtale i denne diskusjonen for hvert produkt som selges direkte av Amazon (og ikke fra eksterne butikker innen Amazon som kan ha andre retningslinjer) gir en veldig praktisk garanti.

Som sett Amazon refunderer hele beløpet som er brukt innen to årog gir derfor en garantitjeneste uten sidestykke sammenlignet med alle andre e-handelssider.

I praksis hvis det var det kjøpte en Android-smarttelefon eller iPhone på Amazon og den er defekt, mangler deler eller går i stykker av mystiske årsaker etter noen måneder (innen 2 år), kan du returnere den og få hele pengene tilbake eller en identisk erstatningstelefon, basert på Amazons tilgjengelighet.

Åpenbart vi må ikke misbruke denne fleksibiliteten til Amazon: ethvert misbruk vil bli nøye rapportert og kan føre til tap av denne fordelen, med kostnader for å returnere ødelagte telefoner og reparasjoner kun gjennom kommersiell garanti (dvs. bare gjennom telefonprodusenten).

4) Reparer telefoner via produsenten

Når det gjelder telefonprodusentens garantiernedenfor har vi samlet nettstedene på italiensk hvor du kan finne informasjon om assistanse og reparasjoner fra de viktigste smarttelefonprodusentene:

Så la oss prøve Kjøp kun telefoner som har en garanti- og reparasjonssideslik at du får dekket ryggen i tilfelle problemer med garantien gitt av smarttelefonselgeren.

Konklusjoner

Ved å følge alle instruksjonene i veiledningen vil vi være i stand til å kjøpe telefonene våre online i full sikkerhet, vel vitende om at hvis vi beholder kvitteringen, beviset eller kjøpskvitteringen, kan vi alltid reparere telefonen innen 24 måneder etter kjøpet, ved å bruke både selgeren av telefonen er produsenten.

Til slutt et siste ord om mulighetene for utvidet garanti som kan tilbys av enkelte salgssteder: det er alltid best å unngå det, gitt at garantiforlengelser brukes av tredjepartsselskaper som ofte ikke umiddelbart gir nøyaktig informasjon om hvordan du skal fortsette med reparasjonen etter 24 måneder.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan kjøpe online trygt og med garanti og på sikrere betalingssystemer på nett for å foreta kjøp.

Index
  1. 1) Typer garanti tilgjengelig
  2. 2) Hva skal til for å reparere en telefon under garanti
  3. 3) Amazon-garanti
  4. 4) Reparer telefoner via produsenten
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up