Hvis videoer ser kornete ut på YouTube, hvordan fikser du det

Du kan gjøre visningen av HD-videoer på Youtube bedre og få videoene til å lastes raskere og med bedre oppløsning

På YouTube er videoer ikke alltid godt sett, selv i scenarier der vi er koblet til det raskeste Wi-Fi-nettverket eller bruker raskest mulig datanettverkstilkobling (LTE eller 5G).

I noen scenarier ser de fortsatt ut til å være der problemer med å se HD-videoer på YouTubemed utseende av gjenstander eller kornethet typisk for en lavoppløselig video (480p eller lavere oppløsninger).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan Få alltid YouTube-videoer i høyoppløsningfor å dra nytte av maksimal bildekvalitet uten artefakter eller irriterende kornete både fra datamaskiner, bærbare datamaskiner og mobile enheter (smarttelefoner og nettbrett).

LES OGSÅ -> Slik ser du YouTube på hjemme-TVen din

1) Still inn fullskjerm

YouTube er i utgangspunktet satt til å gi automatisk oppløsning basert på størrelsen på vinduet der vi spiller av videoen. Hvis vi umiddelbart ser videoen i fullskjerm, vil nettstedet umiddelbart laste den maksimale oppløsningen og den maksimale kvaliteten som er tilgjengelig for den spesifikke videoen.

Alt vi trenger å gjøre fra PC er å trykke på F-tast på tastaturet når YouTube-videoen starter, starter fullskjermmodus umiddelbart; for å gå ut av denne modusen trykker du bare på ESC-tasten på tastaturet.

På smarttelefoner og nettbrett kan vi stille inn fullskjerm ved å trykke på riktig knapp for fullskjerm (i nedre høyre hjørne av selve videoen) eller alternativt ved å sveipe opp fra videoen.

2) Bruk appen i stedet for nettleseren

Hvis vi til nå har brukt nettleseren til å se YouTube-videoer, kan vi dra nytte av maksimal videokvalitet ved å bruke YouTube-appertilgjengelig for praktisk talt alle enheter på markedet.

YouTube-appen kan lastes ned gratis fra Google Play Butikk og fraApple App Store; hvis vi bruker en PC kan vi laste ned den offisielle YouTube-appen direkte fra Microsoft Store.

3) Tving frem høyere oppløsning

En av grunnene til at YouTube-videoer ser kornete ut er den lave oppløsningen tilordnet av det automatiske videoadministrasjonssystemetsom noen ganger laster minimumskvaliteten selv på veldig raske nettverk som kan håndtere høyere oppløsninger.

For alltid å tvinge maksimal oppløsning fra PC-en vår, åpne en hvilken som helst video på YouTube, trykk på tannhjulikonet (nederst til høyre i videoen), utvide menyen Kvalitet og fjern markeringen Automatiskvelger i stedet 1080p, 1080p60, 1080p Premium, 1440p60 eller 2160p60 basert på videoen vi spiller av og hvilken type skjerm vi bruker.

For alltid å tvinge frem maksimal oppløsning fra smarttelefonen eller nettbrettet, åpne en hvilken som helst video fra appen, trykk på tannhjulikonet øverst til høyre, utvid Kvalitet-menyen og velg elementet Overlegen bildekvalitet, og låser dermed opp høy oppløsning; alternativt presser vi på Avanserte innstillinger og vi velger den høyeste kvaliteten som er tilgjengelig for videoen.

En god testvideo for å teste disse modusene er videoen LG Jazz HDR UHDsom skal startes umiddelbart med høyest mulig kvalitet.

4) Se videoen på TV

Hvis videoen alltid vises dårlig eller kornete på en PC eller mobilenhet, kan vi alltid bruke YouTube-appen som finnes i Smart-komponenten på TV-en eller utstyre oss med en Chromecast med Google TV eller a Fire TV Stick 4K for å sende i maksimal kvalitet på TV-en.

Om dette emnet inviterer vi deg til å lese våre guider om hvordan du bruker YouTube TV i full skjerm for å se videoer på TV-en kom igjen hvordan du ser YouTube på Chromecast, Android TV Box og lignende.

5) Abonner på YouTube Premium

På noen videoer er høyere oppløsninger tilgjengelig bare for YouTube Premium-abonnenterog overlater bare lavere oppløsninger til gratisbrukere.

Hvis kvaliteten på YouTube-videoer er alt for oss, kan vi umiddelbart registrere oss for en YouTube Premium-abonnement betale €17,99 per måned for familieplan (som lar deg låse opp alle fordelene for 5 personer som bor i samme hus).

Dette abonnementet vil fjerne annonser fra YouTube, låse opp alle høyere oppløsninger og vil også tillate oss å lytte til musikk med maksimal kvalitet, som vist i veiledningen på hvordan lytte til musikk av høy kvalitet i Spotify, Youtube, Prime Music.

Konklusjoner

Kornete YouTube-videoer er en ekte pest spesielt på mobil, der videoene er veldig vanskelige å se hvis vi ikke setter fullskjerm eller om vi ikke bruker appen med YouTube Premium aktiv. Heldigvis vi kan løse det med noen få enkle triks i de fleste tilfelleri, selv uten nødvendigvis å måtte aktivere abonnementet (som vi anbefaler hvis vi bruker YouTube mye).

Vi minner om at ikke alle videoer lastes opp med maksimal kvalitet
: hvis den originale videoen er av lav kvalitet, vil vi oppnå en maksimal oppløsning som tilsvarer den originale videoen, uten mulighet for å virkelig forbedre situasjonen.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan løse strømmeproblemer på Netflix kom igjen hvordan løse strømmeproblemer på DAZN, NOW, IPTV etc.

Index
  1. 1) Still inn fullskjerm
  2. 2) Bruk appen i stedet for nettleseren
  3. 3) Tving frem høyere oppløsning
  4. 4) Se videoen på TV
  5. 5) Abonner på YouTube Premium
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up