Hvordan øke batterilevetiden for bærbare datamaskiner

Hvordan forlenge levetiden til den bærbare datamaskinens batteri til det maksimale når det går lavt, hvordan øke levetiden generelt selv med programmer

Hvis batteriet til den bærbare datamaskinen går raskt tomt og vi ikke har en lader tilgjengelig, fortvil ikke: det er noen innstillinger for å endre for å maksimere gjenværende batteri og få tid før den bærbare datamaskinen slår seg helt av på grunn av strømmangel.

Noen teknikker kan brukes ved lav restladning, andre er det forebyggende og la batteriet vare lenger.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle triksene og tipsene for å øke levetiden til den bærbare datamaskinens batteri, forlenge autonomien takket være Windows-innstillingene og bruken av noen tips som er gyldige i enhver situasjon.

LES OGSÅ -> Sjekk den bærbare datamaskinens batteristatus og estimerte batterilevetid

1) Øk lav batterilevetid

Hvis vi fortsatt må bruke datamaskinen og ikke kan koble den til strømnettet, finnes det noen nyttige triks for å umiddelbart forlenge batterilevetiden. Ingen av disse handlingene kan selvfølgelig øke den gjenværende ladningen til batteriet, men de vil være effektive for å gjøre uttømmingen og forbruket så sakte som mulig.

Sett datamaskinen i strømsparingsmodus

Hver datamaskin har sine egne strømsparingsalternativer, en modus som automatisk deaktiverer enkelte PC-funksjoner for å få batteriet til å vare lenger. Skjermen blir for eksempel mørkere og slår seg av etter kort tid uten bruk for å forbruke mindre energi.

I Windows 11 kan vi aktivere energisparing ved å trykke på batteriikonet nederst til høyre og trykke på knappen Batteri sparing. Alternativt kan vi ta oss selv langs stien Innstillinger -> System -> Strøm og batteriutvid elementet Batterisparing og trykk på Aktiver nå.

På Windows 10 det er mulig aktivere energisparing ved å klikke på batteriikonet nederst til høyre og deretter dra markøren til posisjonen lengst til venstre for å aktivere "modus"Batteri sparing"; batterisparing kan også aktiveres fra hurtiginnstillingspanelet i Windows 10 Action Center (som åpnes ved å klikke på varslingsikonet nederst til høyre).

Batterisparing kan konfigureres til å slå seg på automatisk i Windows 10 fra Innstillinger > System > Batteri.

Vi snakket i en annen artikkel om hvordan optimaliser laptopbatteri med Windows.

Slå av ubrukte enheter og USB-porter

En effektiv og ekstrem måte å redusere energiforbruket på er deaktiver komponenter som bruker det, inkludert USB-porter. Koble deretter alt fra PC-en, inkludert musen, eventuell ekstern harddisk eller tilkoblede Hubs. For å deaktivere ubrukte enheter på Windows, høyreklikk på Start-menyen og gå til menyen Enhetsadministrasjon og høyreklikk på de som kan deaktiveres.

Dette er en litt ekstrem måte å jobbe på, du må da huske hva som er deaktivert for å aktivere det igjen neste gang du slår det på, og du må også være forsiktig med å vite hva du berører, unngå å slå av noe vital maskinvarekomponent for PC-en.

Vanligvis er enhetene som kan deaktiveres uten konsekvenser: den optiske stasjonen, Ethernet-kontakten (hvis vi ikke bruker den) og Bluetooth-modulen.

I Enhetsbehandling er det også mulig å deaktivere alle ubrukte USB-porter (men for å gjøre dette først er det bedre å bruke en program som aktiverer og deaktiverer datamaskinens USB-porter med ett klikk. På en Mac er denne deaktiveringen av USB-porter noe som ikke bør gjøres.

Ytterligere spareinnstillinger

For å forlenge batterilevetiden manuelt, må noen innstillinger endres fra Windows-innstillingene eller ved å bruke de fysiske tastene på den bærbare datamaskinen vår:

 • deaktiver tastaturets bakgrunnsbelysning (hvis det er en);
 • senke skjermens lysstyrke til minimum;
 • senke systemvolumet til et minimum;
 • slå av Bluetooth (hvis du ikke trenger det);
 • senke skjermoppløsningen.

Med disse triksene skal vi kunne øke levetiden til det nesten tomme batteriet.

Stopp unødvendige søknader og prosesser

Det er ikke bare maskinvareenheter som bruker energi, men også programmene du bruker. Hvis vi går tom for batteri, er det best å avslutte alle programmene vi ikke trenger for øyeblikket ved å deaktivere dem. I Windows, ta en titt på oppgavelinjen og høyreklikk på alle de ulike ikonene nederst til høyre i nærheten av klokken, for å se om det er et lukkealternativ i menyen som vises.

For de andre åpner du Task Manager ved å trykke på tastene samtidig Ctrl + Shift + Escse åpne programmer i full oversikt og drep prosesser som bruker mye CPU eller minne (ved å høyreklikke på dem).

For eksempel kan du avslutte programmer som Google Drive, Dropbox, Spotify, Skype og de som ikke skaper problemer hvis de er slått av.

Bruk lette programmer

Når energien er lav, Å åpne flere programmer samtidig kan være dødelig for batteriet og datamaskinen vil bruke kort tid på å slå seg av. Vi må derfor unngå å se videoer, høre på musikk eller åpne videospill eller grafikkprogrammer som bruker prosessoren. Du kan også spare tid ved å bruke lettere programmer enn de klassiske.

Hvis du for eksempel trenger å skrive et dokument, kan du bruke det gratis lettvektsprogrammet LibreOffice i stedet for Microsoft Word.

For mer informasjon kan vi lese vår guide på Hvordan lade den bærbare batteriet for å forlenge levetiden.

2) Som batterilevetid

Ved å optimalisere datamaskininnstillingene kan du få det ladede batteriet til å vare mye lenger enn det pleide.

Batteripleie og vedlikehold

Hvis du tar vare på batteriets helse, vil det vare lenger og vare lenger, og kort sagt, du bør vite at:

 • hvis batteriet er avtakbart kan det tas av og lagres med 80 % gjenværende lading.
 • du kan kalibrer laptop-batteriet med noen programmer beskrevet i en annen artikkel;
 • det er ikke nødvendig å la batteriet lades helt ut før det lades opp igjen;
 • batteriet må ikke utsettes for overdreven varme eller temperaturendringer;
 • du bør alltid holde den bærbare datamaskinen kjølig og med ventilene frie og rene.

Hvis det er mulig, lader vi alltid den bærbare datamaskinen opp til 70-80 % lading, for å unngå at den blir skadet av for mye lading.

Identifiser appene som bruker mest batteri

I Windows Power and Battery-menyen kan du se hvilke kjørende apper som bruker mest strøm. For hver av appene kan du aktivere alternativer for å optimere bruken mens de er på batteristrøm og for å redusere aktivitetene deres når de jobber i bakgrunnen.

Bruk feilsøkingsprogrammet

Hvis laptopbatteriet ikke varer lenge på Windows til tross for alle forsøk, kan vi bruke feilsøkingsprogrammet.

På Windows 11 kan vi finne dette verktøyet ved å ta oss til Innstillinger -> System -> Feilsøking -> Andre feilsøkere og trykke på knappen Løpe ved siden av oppføringen Energisparing.

Den samme oppføringen er tilgjengelig på Windows 10 på banen Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Feilsøking.

Optimaliser datamaskinen

Ved å holde den bærbare datamaskinen rask kan den også være mer energieffektiv.

Som allerede skrevet er det viktig å ha en generell plan vedlikehold av bærbare datamaskiner grunnleggende som inkluderer:

 • diskdefragmentering og -optimalisering utføres regelmessig;
 • reduksjon av automatisk kjørende programmer;
 • reduksjon av plass okkupert på disken (aldri mer enn 80%);
 • avinstallere alle større programmer med mindre det er strengt nødvendig;

Om dette emnet kan vi også lese vår guide om hvordan du defragmenterer og renser disken, SSD-en eller harddisken.

Bruk kun SSD-stasjoner.

Harddisken er en mekanisk maskinvarekomponent med et hode og en spinnende disk mens SSD er et solid, stasjonært minne, som en brikke.

SSD-en bruker mye mindre energi enn en tradisjonell harddisk, så hvis du har 70 eller 100 euro å bruke, kan du kjøp en av disse blant de beste SSD-diskene. SSD-en er ikke bare effektiv til å forbruke mindre energi, men som sett gjør den også at datamaskinen blir raskere som et nettbrett.

I denne forbindelse kan vi lese artikkelen vår om forskjeller mellom SSD og harddisk.

3) Beste trommeprogrammer

Det er noen gode programmer vi kan bruke til Analyser den bærbare datamaskinens batterilevetidfor å prøve om ingen av de tidligere løsningene fungerte.

1) Batteripleie, i tillegg til å lage profiler for strømstyring, erstatter Windows' dårlige måler for gjenværende batterilevetid. Det som er bra er at det gir en helhet sett med informasjon om batteriproduksjon slik at du kan kjenne kraften, merkevaren og alle dens tekniske egenskaper.

2) Ren batterianalyse det er en app fra Microsoft Store for å analysere batteribruksstatistikk, for å kunne analysere bruken på Windows 10 (hvor en batterianalysegraf faktisk mangler, som i stedet finnes på Windows 11).

3) Batteribruk er en annen app fra Microsoft Store som er nyttig for å analysere lade- og utladingstidene til batteriet som er inkludert i den bærbare datamaskinen.

4) BATE-ekspert er en app for eksperter som er i stand til å analysere gjenværende ladning på batteriet, vise slitasjenivået og estimert levetid, slik at du selv kan forstå om det er verdt å bytte det.

5) Smartere batteri det er en av de mest avanserte analysatorene som finnes, og kan vise all informasjon om det medfølgende batteriet, inkludert typisk ladning, gjenværende ladning og spenning, i tillegg til å tilby et effektivt kalibreringsverktøy.

I en annen artikkel så vi også et gyldig program for sjekk temperaturen på den bærbare datamaskinen og dermed også energiforbruk.

Konklusjoner

Batteriet til den bærbare Windows-maskinen skal alltid vare i 2 timer eller så; noen bærbare PC-er når til og med 3-4 timer, men det er vanskelig å oppnå høyere autonomi, spesielt hvis vi ikke optimaliserer systemet som vist i denne veiledningen.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan begrense batteriladingen på Windows PC for å bevare den.

Index
 1. 1) Øk lav batterilevetid
  1. Sett datamaskinen i strømsparingsmodus
  2. Slå av ubrukte enheter og USB-porter
  3. Ytterligere spareinnstillinger
  4. Stopp unødvendige søknader og prosesser
  5. Bruk lette programmer
 2. 2) Som batterilevetid
  1. Batteripleie og vedlikehold
  2. Identifiser appene som bruker mest batteri
  3. Bruk feilsøkingsprogrammet
  4. Optimaliser datamaskinen
  5. Bruk kun SSD-stasjoner.
 3. 3) Beste trommeprogrammer
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up