Tilgang med elektronisk identitetskort (CIE) uten SPID

Vil vi bruke CIE i stedet for SPID? La oss se sammen hvordan du aktiverer det og hvordan du får tilgang til alle statlige tjenester fra en smarttelefon eller PC

Det elektroniske identitetskortet (CIE) er det nye identitetskortet utstedt av innenriksdepartementet: med det er det mulig å autentisere i full sikkerhet til onlinetjenestene til organer og offentlige administrasjoner som er autorisert for tilgang via CIE, som for eksempel INPS-nettstedet eller noen av nettstedene administrasjonsdokumenter tilgjengelig i enhver italiensk kommune.

Hvis vi ikke ønsker å opprette SPID, men allerede har mottatt det nye identitetskortet hjemme hos oss, vil vi i den følgende guiden vise deg hvordan aktivere og bruke det elektroniske identitetskortet (CIE) for å få tilgang til de ønskede nettstedene, slik at unngå å bruke SPID i de fleste scenarier.

Det er praktisk å følge fremgangsmåten beskrevet i de følgende kapitlene hold den 8-sifrede PIN-koden klar innhentet sammen med kortet (4 sifre på forespørselstidspunktet på registerkontoret, de neste 4 sifrene til stede i brevet som kortet kom hjem med).

1) Aktiver det elektroniske identitetskortet (CIE)

For å aktivere det elektroniske identitetskortet (CIE) for tilgang til INPS eller til offentlig administrasjon har vi to veier som vi kan følge: bruk en smarttelefon utstyrt med en NFC-brikke eller koble til en kontaktløs smartkortleser til PC-en og fortsett med tilgang mednivå 3 autentisering.

Aktivering via smarttelefon

Alt vi trenger å gjøre for å aktivere CIE via telefon er å bekrefte at smarttelefonen vår har NFC-teknologi: hvis vi har en iPhone er det praktisk talt gitt, mens med en Android-telefon det er alltid verdt å sjekke).

Etter å ha sjekket denne viktige detaljen, laster vi ned appen på telefonen vår CieID (tilgjengelig for Android og for iPhone), la oss åpne den og umiddelbart trykke på Registrer kortet ditt for å starte registreringsprosessen.

For denne registreringen taster vi inn den 8-sifrede PIN-koden e vi plasserer CIE på baksiden av smarttelefonen, i korrespondanse med NFC-leseren (vanligvis rett under det bakre kameraet); vi lar kortet stå stille og stille til appen bekrefter riktig aktivering og assosiasjon på telefonen.

Aktivering via PC

På PC er prosedyren litt annerledes, siden vi først og fremst må koble til den kontaktløse smartkortleseren (ved hjelp av en hvilken som helst USB-port) og installere CIE ID mellomvare nødvendig for å lese kortdata.

Etter å ha åpnet nettsiden laster vi ned den kjørbare filen Mellomvare for Windows - last ned versjon XXXX, kobler vi smartkortleseren til PC-en og følger alle trinnene som kreves av programvaren for å fullføre installasjonen; på slutten starter vi datamaskinen på nytt for å gjøre endringene effektive og unngå enhver type problemer (vi lar alltid smartkortleseren være tilkoblet).

Når du starter CIE ID for første gang, trykk på Fortsetter og klikk på knappen Start; på skjermen der vi blir bedt om PIN-koden, plasserer vi det elektroniske identitetskortet (CIE) på smartkortleseren, venter på at leserlampen blir grønn (tilkobling opprettet) og skriver inn den 8-sifrede PIN-koden mottatt i to seksjoner sammen på papir.

Nå gjenstår det bare å trykke på Kamp å matche PC-en og leseren vår til kortet: fra nå av blir vi bare bedt om det plasser kortet på leseren og skriv inn de 4 siste sifrene i PIN-koden å autorisere tredjenivåautentisering på ethvert institusjonelt nettsted som støtter CIE for tilgang.

2) Logg på med CIE fra en smarttelefon

For å autentisere med CIE fra en aktivert telefon (som vi har aktivert den på) starter vi Google Chrome-appen (på Android) eller Safari-nettleseren (på iPhone), skriver vi inn nettadressen til tjenesten vi trenger tilgang til (for eksempel INPS) og trykk på knappen Gå inn med CIE på påloggingsskjermen.

Nettleseren din åpner appen automatisk CieID og vi vil bli bedt om å angi de siste 4 sifrene i PIN-koden eller bruke fingeravtrykk/ansikts-ID for rask opplåsing; etter å ha bekreftet koden, ta bare CIE-en nær baksiden av telefonen (der NFC-leseren er plassert) for å gi tilgangsautorisasjon.

Den nåværende tilstanden det er ikke mulig å bruke en annen nettleser enn Google Chrome (på Android) eller Safari (på iPhone) for å få tilgang via CIE: vi unngår derfor bruk av interne nettlesere eller nettlesere som ikke støttes.

3) Logg på med CIE fra en PC

Fra PC kan vi få tilgang til alle tjenester som støtter CIE ved å åpne nettleseren Google Chrome (Microsoft Edge og Mozilla Firefox støttes også), og tar oss til nettstedet som har knappen Gå inn med CIEbekrefter tilgang til sertifikat generert av CIE ID-appen og angi andre halvdel av PIN-koden når du blir bedt om det.

Etter å ha bekreftet PIN-koden, plasser ganske enkelt CIE på smartkortleseren for å fullføre autentiseringsprosessen og logge på riktig med vår digitale identitet.

4) Logg på med CIE og QR-koden (hybridmetoden)

Hvis vi ikke har en kontaktløs smartkortleser på datamaskinen vår vi kan bruke smarttelefonen vår som en NFC-leser, skanne QR-koden som er hentet for vår CIE, generere en OTP for å sette inn i PC-en og garantere tilgang til datamaskinen raskt og sikkert.

For å bruke denne prosedyren, åpne et nettsted fra PC-en hvor det er en knapp Gå inn med CIE (som for eksempel CIE testside), trykke på Fortsett med smarttelefonskriv inn serienummeret til vår CIE, klikk på Fortsetteåpne CIE ID-appen på telefonen og bruk den til å skanne QR-koden generert av nettstedet.

Etter skanning holder vi CIE på baksiden av telefonen og gir de siste 4 sifrene i PIN-koden for å generere en Engangspassord (OTP)ved å skrive inn denne koden på nettstedet: vi vil dermed ha tilgang til den valgte tjenesten takket være CIE, uten å måtte bære en smartkortleser.

5) Hvordan få tilgang til INPS med CIE

Hvem ønsker å bruke CIE for å få tilgang til INPS nettsted alt du trenger å gjøre er å åpne siden med din autoriserte nettleser, trykk på øverst til høyre Logg Inngå til fanen DET ERtrykk på knappen Gå inn med CIE og følg en av prosedyrene i de forrige kapitlene.

Ved å trykke på knappen blir vi dirigert til innenriksdepartementets nettsted, hvor vi kan autentisere oss med CIE; etter autentisering åpnes den personlige INPS-siden eller den forespurte INPS-tjenesten.

Konklusjoner

Det elektroniske identitetskortet (CIE) det er et utmerket alternativ til SPID for tilgang til INPS og offentlige administrasjonstjenesteropererer med et høyere sikkerhetsnivå (nivå 3) og gir rask og sikker tilgang til enhver bruker utstyrt med det nye identitetskortet.

Ingenting hindrer oss i å ha begge deler (SPID og CIE) og fra tid til annen å velge hvilken som skal brukes for å få tilgang til institusjonens nettside eller for å få tilgang til tjenestene til din kommune.

For å lære mer kan vi lese vår veiledning for autentisering på statlige nettsteder (CNS, CRS, CIE og SPID) og guiden til nettsteder hvor du kan be om SPID.

Index
 1. 1) Aktiver det elektroniske identitetskortet (CIE)
  1. Aktivering via smarttelefon
  2. Aktivering via PC
 2. 2) Logg på med CIE fra en smarttelefon
 3. 3) Logg på med CIE fra en PC
 4. 4) Logg på med CIE og QR-koden (hybridmetoden)
 5. 5) Hvordan få tilgang til INPS med CIE
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up