Hva er Google-innstillingene på Android-smarttelefoner

Slik bruker du hovedfunksjonene til "Google-innstillinger" som finnes på alle Android-smarttelefoner

På alle Android-telefoner har vi tilgang til Google-kontoinnstillinger uten å måtte bruke en PC-nettleser. Disse innstillingene er lett tilgjengelige og gir viktig informasjon om hva Google samler inn fra telefonen din og hvilke Google-funksjoner vi kan aktivere (eller deaktivere).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan konfigurere Google-innstillinger på Android og hva du skal gjøre med de ulike menyene som tilbys av skjermen, slik at du alltid vet hvor du skal trykke og hvilken vei du skal følge for å administrere en bestemt Google-funksjon på telefonen.

Vi minner om at menyen Google er tilgjengelig i appen Innstillinger av alle telefoner med støtte for Google-apper (HUAWEI-telefoner er derfor ekskludert).

LES OGSÅ -> Hvilke Google-tjenester og apper kan deaktiveres på Android

1) Annonser

Denne menyen er dedikert til å administrere annonserings-IDen som er tildelt Google-kontoen vår. Faktisk presser på Tilbakestill annonserings-ID vi kan generere en ny annonserings-ID for kontoen vår mens du trykker på Slett annonserings-ID vi forhindrer eksterne apper fra å bruke denne ID-en til å generere personlig tilpassede annonser.

Vi minner deg om at disse knappene ikke forhindrer at reklame vises i apper, men de kan endre arten til annonsene som vises (de vil være mindre spesifikke).

2) Sikkerhetskopier

Referansemenyen for sikkerhetskopier på Google-kontoen din. Herfra kan vi se hvor mye plass som er igjen Google Oneaktiver telefonsikkerhetskopiering på Google One, lag en ny sikkerhetskopi umiddelbart og sjekk dataene som er lagret på den (Apper, Bilder og videoer, SMS og MMS, Anropslogg, Enhetsinnstillinger og Google-kontodata).

Nederst på skjermen er det en bryter for aktiver sikkerhetskopiering også på mobildatanettverk eller målt Wi-Fi: vi aktiverer dette elementet bare hvis vi har et datatilbud med mange Gigabyte (minst 150 GB) eller på et offentlig hotspot-nettverk.

3) Automatisk kompilering

I dette minus er det oppføringene for å administrere SMS-bekreftelseskoderfor å administrere Google autofyll og for å administrere deling av telefonnummer.

Spesielt vil Googles automatiske kompilering tillate oss å umiddelbart få tilgang til appene hvis legitimasjon vi har lagret på Google Chrome eller på Google-appen, som vist i veiledningene på hvordan lagre legitimasjon på Google-konto kom igjen hvordan du bruker Chrome Password Generator, trygt og automatisk.

4) Konfigurer og gjenopprett

Denne menyen gir alternativer for konfigurere en Android-enhet i nærheten (som en ny telefon du nettopp har kjøpt), men den tilbyr også menyer for å sette opp jobbprofilen din eller for å gjenopprette tapte kontakter etter en tilbakestilling av telefonen.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan flytte all data fra gammel telefon til ny Android.

5) Foreldrekontroll

Med denne menyen kan vi konfigurere foreldrekontroll på telefonen vårknytte appene til Google Family Link tildelt våre mindreårige barn og administrere tillatelsene og grensene for hvert familiemedlem underlagt foreldrekontroll.

Om dette emnet kan vi lese artiklene våre om hvordan du bruker Google Family Link og lignende apper kom igjen hvordan lage en Google-konto for barn og barn.

6) Mobildata og meldinger

Hvis vi har et telefonnummer som er kompatibelt med Google-tjenester, vil det vises på denne skjermen; dette nummeret er for motta bekreftelses-SMS og administrere trafikken som genereres av dem.

For å sjekke utgiftene og mottatte meldinger, trykk på Enhetens telefonnummer og så opp Kontroller hvordan andre kontakter deg.

På noen telefoner og med noen operatører denne skjermen er tom: Vi bør ikke bekymre oss for dette scenariet og gå videre uten å tenke mye på det.

7) Enheter og deling

Denne menyen gir noen gode alternativer for koble telefonen med andre kjøpte Google-enheteri tillegg til å raskt sette opp tilgang til kontoen som brukes på telefonen.

Faktisk, herfra kan vi konfigurere tilgang til Chromebooksstart deling i nærheten, administrer kompatible enheter, start Matter-enheter og endre alternativer Google Cast (nyttig når du overfører videoer til Chromecast).

8) Personlige nødsituasjoner

En veldig viktig meny, hvor det er funksjoner for personlig sikkerhet og for å unngå farlige situasjoner med telefonen i hånden.

De tilgjengelige stemmene varierer avhengig av telefonen du bruker (s Google Pixel det er flere alternativer), men i de fleste telefoner finner vi også funksjonen som stille varsler mens vi kjørereliminerer alle mulige former for distraksjon.

9) Innstillinger knyttet til Google-apper

En meny å alltid ha for hånden, siden den inneholder innstillingene for de forskjellige Google-appene som er installert på telefonen.

Herfra kan vi faktisk sjekke hvilke apper som er koblet til kontoen vår, sjekke Google Fit-data, sjekke Google Wallet-innstillinger, justere øyeblikkelig modus på Google Play, sjekke Google Play Spill, angi talesøk for Google Assistant og administrere kontaktsynkronisering.

10) Tilpass bruken av delte data

Som mange brukere kanskje har gjettet, er jeg Google-data deles mellom ulike appermen vi kan forhindre at en individuell app bruker delte data (den vil bare fungere med informasjonen som gis under bruken).

Vi åpner denne menyen og slår av bryteren ved siden av Google-appen som vi ikke lenger ønsker å bruke delte data på; som grunnleggende innstillinger bør de alle stå på, men hvis vi har spesielle behov eller ikke ønsker å sette spor etter vår aktivitet i en spesifikk Google-app er dette menyen for oss.

11) Finn enheten min

Den siste menyen tilstede er relatert til tyverisikringssystem integrert i Androidsom lar deg finne den tapte telefonen din, blokkere tilgangen til den (komplett med en advarsel), få ​​den til å ringe eller tilbakestille den eksternt.

For mer informasjon kan vi lese artiklene våre om hvordan gjøre stjålet telefon ubrukelig kom igjen hvordan låse Android eksternt.

Konklusjoner

Googles innstillingsmeny gir oss maksimal kontroll over informasjonen og appene knyttet til Google-kontoen dinspesielt om datadeling, om personvernregler og om aktivering (eller deaktivering) av bestemte funksjoner.

Vi minner deg om at mange alternativer og innstillinger relatert til personvern er tilgjengelige på Google dashbordsom vi snakket om i veiledningene om hvordan sjekk Google-profilen din og delte personlige data kom igjen hvordan du administrerer dataene som Google samler inn om oss.

Index
 1. 1) Annonser
 2. 2) Sikkerhetskopier
 3. 3) Automatisk kompilering
 4. 4) Konfigurer og gjenopprett
 5. 5) Foreldrekontroll
 6. 6) Mobildata og meldinger
 7. 7) Enheter og deling
 8. 8) Personlige nødsituasjoner
 9. 9) Innstillinger knyttet til Google-apper
 10. 10) Tilpass bruken av delte data
 11. 11) Finn enheten min
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up