Gå tilbake hvis du tar feil på PC (Windows 10 og 11)

7 typiske feil ved bruk av Windows, hvordan gå tilbake når du gjør en feil ved å endre eller slette en fil på datamaskinen din

Når du gjør en feil i bruken av datamaskinen, kan til og med alvorlige problemer oppstå, for eksempel fordi du ved et uhell har slettet en fil eller har installert et program som i stedet viste seg å være et virus.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan gå tilbake på windowsfor å løse feilen med liten innsats ved å starte en dato før hendelsen eller gjenopprette sikkerhetskopien av filen slettet eller endret ved en feiltakelse (forutsatt at vi har latt sikkerhetskopieringssystemene som er inkludert i systemet være aktive).

LES OGSÅ -> Slå på automatisk sikkerhetskopiering for Windows 10 og 11

1) Gjenopprett personlige filer slettet ved en feiltakelse

Bruke Windows-filhistorikk oppretter automatisk kopier av filer og dokumentersom kan brukes til å gjenopprette en fil som har blitt slettet eller endret ved en feiltakelse.

For å gjenopprette en fil fra Filhistorikk vi åpner Start-menyen og skriver Gjenopprett filer med filhistorikk, for å åpne skjermen der det er kopier av de sikkerhetskopierte filene og gjenopprette filen som vi slettet ved en feiltakelse; hvis filen har blitt endret ved en feiltakelse kan vi også høyreklikke på den, trykke på Egenskaper og åpne skjermen Filhistorikkslik at du kan få tilgang til en eldre versjon uten feilen.

Vi kan lese guiden vår om denne funksjonen hvordan aktivere filhistorikk i Windows 10 og 11.

Hvis denne funksjonen ikke har blitt aktivert i tide, kan vi gjenopprette slettede filer med en Filgjenopprettingsprogram som Recuva; disse programmene fungerer bare hvis vi handler noen minutter etter at vi oppdager kanselleringenda slettede filer slettes permanent fra disken i løpet av kort tid.

2) Gjenopprett blokkerte og/eller defekte datamaskiner

Selv de mest forsiktige menneskene i verden kan bli tatt, på grunn av uflaks eller feil råd fra andre, et virus som gjemmer seg godt på PC-en til det blokkerer det eller får det til å fungere feil (programmer som ikke starter, feilvinduer eller uønskede reklamemeldinger).

I dette tilfellet kan vi bruke Systemgjenoppretting for å gå tilbake til en tidligere dato og gjenopprette riktig funksjon av Windows. Denne "tidsmaskinen" kan redde dagen i de fleste tilfeller, uten å måtte formatere hele datamaskinen (noe som kan ta lang tid).

Vi kan lese artiklene våre om systemgjenoppretting hvordan aktivere systemgjenopprettingspunkter i Windows 10 og 11 kom igjen hvordan du bruker systemgjenoppretting.

3) Fjern programmer som starter av seg selv

Dette er et vanlig problem på PC-er som lenge har vært brukt til å gjøre flere forskjellige ting. På de nyeste versjonene av Windows er det veldig enkelt å kontrollere autostart-programmer ved å trykke CTRL+SHIFT+ESC på tastaturet (for å åpne Aktivitetsledelse) og tar oss til fanen Starthvor vi kan deaktivere prosesser og programmer som ikke trenger å være aktive ved oppstart.

Vi har laget en guide for dette problemet Slik deaktiverer du automatisk programoppstart i Windows.

4) Lås opp filer kryptert med løsepengeprogramvare

DE løsepengevare de er de farligste virusene vi kan komme over på PC-er, gitt det de krypterer og blokkerer tilgang til personlige filer og mapper.

For å håndtere denne trusselen må vi sørge for at vi lar systemet være aktivt før infeksjonen OneDrive-sikkerhetskopi og for å aktivere Windows Defender ransomware-beskyttelseslik at vi kan gjenopprette en kopi av filene våre fra skyen uten problemer og uten kryptering.

Hvis filene allerede er kryptert, kan vi prøve å gjenopprette innholdet ved å lese forslagene i vår guide på hvordan gjenopprette filer låst av Ransomware og skadelig programvare som Cryptlocker.

5) Tilbakestill Windows-innstillingene

Hvis du ikke husker hva du rørte ved eller endret, kan du gjenopprette det alternativet til den forrige verdien ved å bruke Windows systemgjenoppretting.

Hvis dette ikke løser problemet, kan vi også prøve gjenopprett Windows mens du beholder dine personlige filerslik at du får Windows uten noen personlige modifikasjoner, rent for bloatware og med alle dine personlige filer på plass.

6) Fiks en treg, annonsefylt nettleser

På Google Chrome, på Microsoft Edge og på andre nettlesere kan vi installere tillegg eller verktøylinjer som endrer oppførselen til nettleserensom ofte gjør det så tregt at du ikke kan åpne en eneste side.

I dette tilfellet kan det være en god idé å gå tilbake og gjenopprette den riktige funksjonen til nettleseren ved å opprette en ny brukerkonto eller gjenopprette nettleseren til de opprinnelige innstillingene, som vist i våre guider på hvordan du oppretter forskjellige kontoer i Chromehvordan rense Chrome fra varsler, virus og overflødig reklame kom igjen hvordan gjenopprette Chrome, Firefox, Edge til opprinnelig tilstand.

7) Gjenopprett en korrupt eller skadet systemfil

Windows ønsker ikke endringer i systemfilene velkommenforårsaker mer eller mindre alvorlige feil eller blokkeringer basert på hvilken type fil det er snakk om.

Heldigvis Windows 11 og Windows 10 inkluderer SFC og DISM å prøve å gjenopprette korrupte eller skadede systemfiler uten å måtte formatere hele systemet (en operasjon som alltid er mulig, men desidert mer tidkrevende og upraktisk å bruke).

Vi kan lese artiklene våre om disse to kraftige verktøyene hvordan du bruker SFC til å gjenopprette systemfiler kom igjen hvordan reparere Windows-systemfiler med DISM.

Fortsatt på temaet gjenoppretting, inviterer vi deg til å fortsette å lese i veiledningen ovenfor hvordan reparere ødelagte systemfiler på Windows 11 og 10.

Konklusjoner

Rådene i denne veiledningen de lar deg alltid gå tilbake til Windows og fikse feilene dine, uten å kaste bort for mye tid, uten å måtte formatere systemet med diskbildet eller med gjenopprettings-USB-pinne.

Hvis det blir for vanskelig å gå tilbake og komme seg etter feil, ufrivillige feil og ulike problemer, husk at det alltid er mulig reparer Windows 10 og 11 og lag gjenopprettingsdisk.

Index
  1. 1) Gjenopprett personlige filer slettet ved en feiltakelse
  2. 2) Gjenopprett blokkerte og/eller defekte datamaskiner
  3. 3) Fjern programmer som starter av seg selv
  4. 4) Lås opp filer kryptert med løsepengeprogramvare
  5. 5) Tilbakestill Windows-innstillingene
  6. 6) Fiks en treg, annonsefylt nettleser
  7. 7) Gjenopprett en korrupt eller skadet systemfil
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up