Poste- eller Bancoposta-appen fungerer ikke: hvordan fikser du det

Har Poste Italiane-appen sluttet å fungere? La oss sammen se hva vi kan gjøre for å løse problemet og få tilgang til Bancoposta-appen igjen

Poste Italiane-appen slutter plutselig å fungere? Det kan være mange årsaker til denne feilen, og i de fleste tilfeller er problemet bare midlertidig og gjelder postkontorservere som er tilstoppede eller under vedlikehold. Uansett er det fortsatt verdt å prøve noen av de mest kjente triksene for start Poste-appen på nyttfor å utelukke på forhånd at det er et problem med telefonen vår.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan feilsøke Poste Italiane-apper (PostePay eller Bancoposta) som ikke fungererfryser, viser en hvit skjerm, lukkes plutselig, lar deg ikke fullføre bankoperasjoner eller lar deg ikke logge på med PosteID-kontoen din.

1) Tøm appbufferen

Poste Italiane-appen oppfører seg akkurat som alle andre telefonapper: hvis hurtigbufferen er full av ubrukelige data, kan appen bremse ned til den krasjer helt, og fungerer derfor ikke (den lukkes ofte av seg selv uten grunn).

For å tømme bufferen til Poste Italiane-appen fra en Android-telefon, åpne appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Apper -> Appadministrasjon (eller lignende oppføringer), trykk på navnet på appen som brukes (BancoPosta eller PostePay), trykk på Slett data nederst og trykk på Tøm cache; alternativt kan vi også trykke på Slett alle data (appen kommer tilbake slik den nettopp ble installert) eller bruk en renere app som SD hushjelp.

På iPhone kan vi bare tømme hurtigbufferen ved å avinstallere appen fullstendig: for å fortsette åpner vi appen Innstillingertrykker vi på menyen Generellla oss trykke på stemmen iPhone plasstrykker vi på appen som brukes på enheten vår (BancoPosta eller PostePay) trykk deretter på Slett app-knappen for å slette apper og hurtigbuffer; nå gjenstår det bare å installere ønsket app på nytt fra App Store og gjenta den autentiserte tilgangsprosedyren.

Om samme tema kan vi lese veiledningene om hvordan tømme appbuffer og data på Android og hvordan slett data på iPhone og rengjør minnet.

2) Gjenopprett apptillatelser

På nye versjoner av Android og iOS kan operativsystemet automatisk fjerne noen ubrukte tillatelser fra apper som sjelden åpnes, inkludert Post Office-appen; Hvis noen tillatelser mangler, kan det hende at Post Office-appen ikke fungerer bra eller at den ikke starter i det hele tatt.

For å sjekke tillatelsene til Poste-appen på Android, la oss ta veien Innstillinger -> Apper -> Appadministrasjon (eller lignende), trykk på appen igjen BancoPosta eller PostePayla oss trykke på menyen App-tillatelser og aktiver alle nødvendige tillatelser (de må vises i delen Autorisert); For å gjøre tillatelsene enda mer effektive anbefaler vi at du også åpner menyen Andre tillatelser og aktiver alle sekundære tillatelser.

På iPhone kan vi aktivere Post Office-appens tillatelser ved å åpne appen Innstillingerved å trykke på den installerte Poste-appen og aktivere en hvilken som helst bryter som finnes i seksjonen Gi tilgang til.

For å lære mer kan vi lese veiledningen om hvordan autorisere apptillatelser på Android.

3) Deaktiver private VPN- eller DNS-tilkoblinger

Hvis på telefonen vår vi bruker en VPN-tjeneste eller en privat DNS vi må deaktivere dem: disse tjenestene kan forstyrre riktig funksjon av Poste-appen ved å blokkere tilgangen til enkelte seksjoner, forårsake tilfeldige feil og avbryte bankvirksomheten.

For å slå av VPN-er på Android og iPhone, gå ganske enkelt til banen Innstillinger -> VPN og slå av bryteren; Hvis bryteren slås på igjen, åpner vi VPN-appen som brukes på telefonen og slår av den krypterte forbindelsen.

For å slå av Privat DNS på Android vi åpner stien Innstillinger -> Tilkobling og delingtrykker vi på menyen Privat DNS og la oss sette det til Funksjonshemmet. For mer informasjon kan vi lese artikkelen om hvordan sette privat DNS på Android.

4) Start telefonen på nytt

Hvis alle triksene som er sett så langt ikke har fungert, kan det være en god idé start telefonen på nytt: denne operasjonen vil slette midlertidige filer, lar deg gjenopprette eventuelle tilkoblingsproblemer og det vil lukke alle åpne apperfor å kunne gjenopprette riktig funksjon av Poste-appen.

Det er best å starte telefonen på nytt automatisk minst en gang i uken, som også vist i veiledningen ovenfor hvordan du får telefonen til å starte på nytt automatisk.

5) Bruk en annen Internett-tilkobling

Et annet veldig enkelt tips gjelder Internett-tilkoblingen som brukes for Poste-appen. Hvis vi til nå brukte en Wi-Fi-tilkobling, la oss prøve å bruke en annen Wi-Fi-tilkobling; alternativt slår vi av Wi-Fi og bruker telefondatatilkobling for å kontrollere at Poste-appen fungerer korrekt.

Det motsatte gjelder selvsagt også: Hvis vi til nå brukte datatilkoblingen, slår vi på Wi-Fi og får tilgang til et kjent trådløst nettverk (som hjemme- eller kontornettverket). Hvis vi er borte fra hjemmet og ikke kan prøve et kjent nettverk, inviterer vi deg til bruke en sikker Wi-Fi-hotspotsom vist i veiledningen til app for å finne gratis Wifi og gratis trådløse nettverk på kartet.

6) Logg på med Poste SPID

Hvis Post Office-appen ikke fungerer etter alle disse forsøkene, er det høyst sannsynlig problemet avhenger ikke av telefonen vår men fra det italienske postkontorets servere. Som et siste forsøk inviterer vi deg til få tilgang til Poste-appen med Poste SPID i stedet for Poste-kontoen som er brukt til nå.

Denne operasjonen kan låse opp tilgangen selv ved problemer med Poste-påloggingsserverengitt at SPID-plattformen brukes for tilgang (ikke administrert av det italienske postkontoret, men av staten og alltid tilgjengelig).

Konklusjoner

En funksjonsfeil i Poste-appen det kan bringe en bedrift i kne eller hindre innbyggerne i å betale regninger, få tilgang til bankoverføringer og sjekke gjenværende saldo. Heldigvis er problemet ikke alltid med postkontorets servere, men er knyttet til en feil på telefonen som vi kan løse briljant med forslagene ovenfor.

Fortsatt på det italienske postkontoret-temaet kan vi lese guidene våre om hvordan du bruker Post Office-appen til å bestille et nummer i kø kom igjen hvordan du betaler med Google Pay og PostePay med smarttelefonen.

Index
  1. 1) Tøm appbufferen
  2. 2) Gjenopprett apptillatelser
  3. 3) Deaktiver private VPN- eller DNS-tilkoblinger
  4. 4) Start telefonen på nytt
  5. 5) Bruk en annen Internett-tilkobling
  6. 6) Logg på med Poste SPID
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up