Smarttelefoner med det beste kameraet for øyeblikket

Hvilke smarttelefoner bør du kjøpe hvis du vil ta bilder av maksimal kvalitet?

Den mest brukte metoden for å ta bilder i dag er absolutt smarttelefonen, også takket være brukervennligheten, lettheten det er mulig å dele bildene tatt på sosiale medier og de mange filtrene og effektene som er tilgjengelige for å gjøre hvert skudd unikt i sitt snill. .

Men å ta bilder med hvilken som helst smarttelefon på markedet er veldig forskjellig fra å ta bilder med en smarttelefon utstyrt med en god sensor og kvalitetsoptikk: vi vil umiddelbart kunne oppfatte kvaliteten på bildet og delingene våre vil bli enda mer vellykkede, nettopp fordi bildene vil være perfekte og uten gjenstander selv i fravær av filtre.

Velge smarttelefonen med det beste kameraet det er ikke enkelt: det er parametere som må vurderes nøye når vi åpner telefonens tekniske ark, med fokus på elementene som angår bakkameraet og frontkameraet.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvilke parametere du skal evaluere og hvilke smarttelefoner som er verdt å kjøpe hvis vi bryr oss spesielt om fotografisk sektor, og vi vil også vise deg smarttelefoner med det beste kameraet som du kan kjøpe.

LES OGSÅ: Hvordan ta bedre bilder fra smarttelefonen

1) Funksjoner for smarttelefonkamera

Smarttelefoner som har utmerkede fotograferingsmuligheter de må ha de fleste av egenskapene som er oppført nedenfor; de trenger ikke nødvendigvis å ha alle sammen, men i det minste må de 5 første absolutt være tilstede for å skille seg ut fra vanlige smarttelefoner med en billig fotosensor.

 • Multikamera: nå har alle smarttelefonmodeller på markedet flere bakkameraer (minimum 3). For å behandle et bilde av høy kvalitet, fanger hvert kamera det samme motivet på forskjellige måter: for eksempel tar ett kamera bildet i farger, et annet i svart-hvitt, mens andre kombinerer HDR og forskjellige forbedringer. Smarttelefonen samler alle bildene automatisk, og skaper (på noen få brøkdeler av sekunder) bilder med lysere farger og virkelig eksepsjonelle kontraster.
 • Fotografisk sensor: Kvaliteten på det endelige bildet avhenger også av typen sensor som brukes. Om mulig velger vi modeller med 32 MP eller høyere sensor for alltid å få bilder fulle av detaljer.
 • Optisk zoom: flere og flere smarttelefoner tilbyr en optisk zoom, som skiller seg fra den digitale fordi den genereres av bevegelsen til linsen (som beveger seg nærmere og lenger unna basert på vår kommando). Den er overlegen digital zoom, fordi den ikke ødelegger bildekvaliteten (selv om optisk zoom på smarttelefoner sjelden har mer enn 3X forstørrelse).
 • Bildestabilisator: for å hindre at bildene ristes, må den optiske bildestabilisatoren (OIS) være tilstede, slik at man fullt ut kan kompensere for enhver håndbevegelse.
 • Kunstig intelligens: Takket være spesielle dedikerte brikker er telefonen i stand til å gjenkjenne scenariet der vi tar bildet, og endrer automatisk parametrene til kameraet bak og foran for alltid å få et perfekt bilde. Virkelig viktig for å kunne fylle eventuelle hull under skuddet.
 • Lukkerhastighet: en annen svært viktig parameter er lukkerhastigheten, det vil si øyeblikket som går fra du trykker på knappen på skjermen til selve bildet tas. Tider under ett sekund er alltid et sterkt punkt.
 • Kamera app: Selv standardappen som brukes til fotografering kan utgjøre forskjellen mellom to sensorer som er identiske på alle måter. Vi prøver å fokusere på modeller som tilbyr alle de grunnleggende justerbare innstillingene, men som også kan vise mer avanserte innstillinger som hvitbalanse, metning, ISO og eksponering om nødvendig.
 • Autofokus: den siste oppdagelsen i denne forstand er laserautofokus, som lar deg fokusere bildet ved hjelp av laserpeketeknologi.
 • Fargespektrumsensor (HDR): hvis bildet er for lyst eller for mørkt, vil fargespektersensoren kunne gjøre fargene på alle bilder realistiske, slik at du alltid får perfekte bilder under alle lysforhold.

Ved å sjekke alle de foreslåtte parameterne vil vi kunne kontrollere smarttelefonen med det beste kameraet selv.

2) Redmi Note 12 Pro 5G

Den billigste telefonen med et kamera av utmerket kvalitet er uten tvil Redmi Note 12 Pro 5Gutstyrt med en 6,67-tommers Flow AMOLED-skjerm, 120 Hz oppdateringsfrekvens, MediaTek Dimensity 1080-prosessor, 6 GB RAM, 128 GB internminne, 50 MP trippelt bakkamera med Sony IMX766-sensor, støtte for optisk OIS-stabilisering, 67W rask lading, støtte for 5G-nettverk og MIUI-operativsystem (basert på Android 13).

3) Motorola Edge 30 Ultra

En annen gyldig fotografisk smarttelefon som vi kan ta i betraktning er Motorola Edge 30 Ultrautstyrt med 6,7 tommers OLED FHD+-skjerm, 144Hz oppdateringsfrekvens, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-prosessor, 12 GB RAM, 256 GB internminne, 200 MP trippelt bakkamera, Ultra Pixel-teknologi og optisk stabilisering, frontkamera 60 MP, 4600 mAh-batteri, støtte for hurtiglading, støtte for 5G-teknologi og Android 13-operativsystem.

4) Xiaomi 12T Pro 5G

Blant de avanserte, men rimelige fototelefonene finner vi Xiaomi 12T Pro 5Gutstyrt med 6,67-tommers AMOLED CrystalRes-skjerm, 120 Hz oppdateringsfrekvens, Snapdragon 8+ Gen 1-prosessor, 12 GB RAM, 256 GB internminne, 200 MP bakkamera, OIS-teknologi og 8P-objektiver, 120W ultrarask lading ( Hypercharge) og MIUI-operativsystem (basert på Android 13).

5) Google Pixel 7 Pro

Android-telefonen med det mest avanserte kameraet fra et programvareperspektiv er definitivt den Google Pixel 7 Pro, telefonen laget av Google; denne telefonen har en 6,7-tommers LTPO OLED-skjerm, 120 Hz oppdateringsfrekvens, Google Tensor G2-prosessor, 12 GB RAM, intern lagring opptil 512 GB, 50 MP + 12 MP + 48 MP trippelkamera, teleobjektiv 5x med 30x høy definisjonszoom og et nytt ultravidt objektiv, Makrofokus, 5G-nettverksstøtte, Wi-Fi 6E-tilkobling og Android 13-operativsystem.

6) OnePlus 11 5G

Blant de beste fototelefonene fremhever vi OnePlus 11 5Gen veldig kraftig og superutstyrt telefon utstyrt med en 6,7-tommers 2K Super Fluid AMOLED-skjerm, 120 Hz oppdateringsfrekvens, Snapdragon 8 Gen 2-prosessor, 16 GB RAM, 256 GB internminne, 50 MP hovedkamera med OIS, 48 MP vidvinkel, 32 MP portrettkamera, naturlig fargekalibrering med Hasselblad, TurboRAW HDR-teknologi, 5000 mAh batteri, Battery Health Engine og Charge Avaldrende batterisparingsteknologier, SUPERVOOC ultrarask lading på 100 W og Android 13 operativsystem.

7) Apple iPhone 14 Pro

Tydeligvis blant fotografiske smarttelefonerApple iPhone 14 Pro, Apple-telefonen laget med kvalitetskameraer og en av de beste kameraappene på markedet. iPhone har 6,1-tommers Super Retina-bilder, støtte for 5G-nettverk og iOS-operativsystem.

8) Samsung Galaxy S23 Ultra

Topptelefonen med det beste kameraet er uten tvil Samsung Galaxy S23 Ultraden eneste som virkelig er i stand til å få oss til å ikke angre på en iPhone takket være den 6,8-tommers dynamiske AMOLED 2X-skjermen, Snapdragon 8 Gen 2-prosessor, 8 GB RAM, 256 GB internminne, 5 bakkameraer på 200 MP med avansert sensor kamera (automatisk nattoptimalisering og dagsensor for lys), 5000 mAh batteri, støtte for hurtiglading, støtte for S-Pen stylus, støtte for 5G-nettverk og Android 13 operativsystem.

Konklusjoner

Som vi har sett i denne guiden, for å ta bilder av høy kvalitet kan vi bruke mindre enn €300 for den billigste smarttelefonen i kategorien og gå opp til over €1200 for de mest komplette smarttelefonene, det vil si de som tar de vakreste og mest stemningsfulle bildene; vi bør ikke bli overrasket over de høye prisene, gitt at kvalitet fra et fotografisk synspunkt (og ikke bare) har en pris.

Hvis du vil endre kameraappen som følger med smarttelefonen din med en høyere kvalitet, anbefaler vi at du leser vår guide beste kameraappene for Android for å ta bilder med mobiltelefonen din.

Hvis vi derimot ønsket å spare noe på kjøp av en smarttelefon, kan vi alltid undersøke produktene som er anbefalt i artikkelen vår for beste smarttelefoner for 200 euro.

Index
 1. 1) Funksjoner for smarttelefonkamera
 2. 2) Redmi Note 12 Pro 5G
 3. 3) Motorola Edge 30 Ultra
 4. 4) Xiaomi 12T Pro 5G
 5. 5) Google Pixel 7 Pro
 6. 6) OnePlus 11 5G
 7. 7) Apple iPhone 14 Pro
 8. 8) Samsung Galaxy S23 Ultra
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up