Er det bedre å ta det medfølgende modemet og er det bedre å erstatte det?

Når du tegner et abonnement hos TIM, Wind eller andre internettoperatører, er det bedre å få modemet/ruteren deres eller kjøpe en bedre?

Mange Internett-leverandører leverer modemene sine i abonnementer; dette modemet er merket med operatørens navn og leveres i gratis lån til bruk eller med en skjult kostnad, fordelt på aktiveringskostnader over 24 måneder (binder brukeren effektivt til kostnaden for modemet og ikke kostnaden for abonnementet).

Men ingen steder står det skrevet at vi nødvendigvis må bruke operatørens modem! I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du alltid skifter ut operatørens medfølgende modem ved å følge to enkle veier: å lage en DMZ-kaskade med et nytt personlig modem (uten å fjerne modemet levert av operatøren) eller å bruke utelukkende det personlige modemet, uten at noe annet merkede modem kommer inn på linjen vår.

LES OGSÅ -> Beste fiberoptikk: sjekk dekning og tilbud

1) Er det medfølgende modemet obligatorisk? Anbefaler du det?

Modemet levert av operatørene er ikke obligatorisk men det anbefales ofte av alle operatører, og lover støtte for maksimal linjehastighet og andre spektakulære funksjoner. I de aller fleste tilfeller er disse utsagnene ikke sanne eller bare delvis sanne:

 • et proprietært modem kan være enda tregere enn et gratis modem;
 • linjen kan bremse ned selv med det proprietære modemet;
 • de mest innovative funksjonene kan ikke alltid utnyttes på proprietære modemer;
 • fra et sikkerhetssynspunkt er det proprietære modemet ikke alltid det beste valget;
 • et gratis modem kan alltid erstattesmens et proprietært modem nesten aldri endres.

Det operatørene ikke sier er det modemene deres er ofte blokkert på DNS-servernivåforhindrer bruk av gratis DNS eller Raskere DNS sammenlignet med de levert av operatøren selv (ofte blokkert for tilgang til utenlandske eller uautoriserte nettsteder).

I tillegg til dette er at proprietære modemer, fra et sikkerhetssynspunkt, ikke oppdateres regelmessig (forblir utsatt for hackerangrep) og de kan gi ekstern tilgang uten brukertilsyn (nødvendig funksjon for telefonassistanse, men også nyttig for potensielle hackere).

Så endelig den eneste fordelen vi kan ha ved å bruke et proprietært modem det er knyttet nøyaktig til assistansestøtte: hvis vi bruker et gratis modem, vil assistanse ofte "vaske hendene" når vi har problemer med Internett eller har redusert linjehastighet.

2) Bytt ut det proprietære modemet med en DMZ-kaskade

Det første trikset vi kan bruke for å opprettholde assistansestøtte uten å gi opp friheten til et gratis modem er DMZ-kaskadekonfigurerbar på alle proprietære modemer som gir DMZ-funksjonen innenfor innstillingene.

Først kobler vi vårt nye gratis modem til operatørens modem via en Ethernet-kabel, deretter bruker vi innstillingspanelet av sistnevnte for konfigurer IP-adressen til det ledige modemet i DMZ.

Der DMZ lar en enkelt IP-adresse være helt gjennomsiktig for modeminnstillingene, og får dermed direkte tilgang til Internett uten aktive innstillinger eller filtre; dette oppsettet er flott for fossensiden det effektivt forvandler operatørens modem til et "gjennomsiktig" modem (som ikke forstyrrer driften av det ledige modemet vi har valgt).

Etter innstilling av ledig modem i DMZ på operatørens modem la oss sørge for at han har tilgang til Internett ved å logge på kontrollpanelet og sørge for at han bruker IP-adressen til det proprietære modemet som Porter og at den er konfigurert i samme subnett (Nettverksmaske); DNS-serveren kan også endres, siden det gratis modemet vil få tilgang til DNS-en uten noen gang å bruke den som er inkludert i det proprietære modemet.

Etter konfigurasjon kan vi også slå av Wi-Fi til det proprietære modemet og bruk kun Wi-Fi til vårt nye gratis modem.

Hvis vi ikke vet hvordan vi skal bygge fossen kan vi lese guidene våre på hvordan koble en ny ruter til modemet uten å bytte nettverk kom igjen hvordan bruke FRITZ!Box-modemet på et FTTH fiberoptisk nettverk.

3) Bytt ut det proprietære modemet med et personlig

Hvis vi ikke bryr oss om fjernhjelp e vi vil bare ha vårt gratis modem for Internett-tilgang vi må kontakte operatøren på telefon (ved å bruke numrenehjelpelinje) og be om å bruke vårt personlige modem eller bruk et gratis modem; Vi anbefaler at du bare starter prosedyren når det nye modemet allerede er i vår besittelse.

På dette tidspunktet vil operatøren starte prosedyre for å endre det proprietære modemet med det gratis modemet: en teknisk operatør vil spørre oss omMac-adresse av det nye modemet (nødvendig for betinget tilgang til nettverket) og vil også gi oss internettilkoblingsparametere og for VoIP-tale (hvis vi har et tilbud som inkluderer anrop til fasttelefon).

Om noen minutter vil vi ha tilgang til Internett igjen fra vårt nye modem, uten noen begrensninger; hvis vi i fremtiden ønsker å bytte gratis modem, må vi alltid kontakte telefonstøtte for å konfigurere betinget tilgang (via Mac-adresse).

Hvis vi ønsker å prøve å konfigurere FTTH fibertilgang selv kan vi også lese veiledningen konfigurasjon for ONT og fiberoptiske tilkoblingsparametere.

4) Beste modemer å bruke i Italia

Uansett hvilken prosedyre som brukes for å erstatte det medfølgende modemet vi anbefaler deg å kun bruke kvalitetsmodem, konstant oppdatert og med alle de nyeste funksjonene klare til bruk. De beste modemene for FTTC- og FTTH-linjer i Italia er:

"Router" eller "Wi-Fi Mesh"-enheter er flotte for DMZ-kaskade (selv om ingenting hindrer oss i å bruke en modem-ruter som en enkel ruter), mens jeg enhet "modem ruter" de kan fullstendig erstatte det proprietære modemet.

Konklusjoner

Til slutt avhenger alt av hvor mye du vil være komfortabel med eventuelle problemer og hvor mye du vil tilpasse hjemmenettverket ditt. Modemet levert av operatørene er klart til bruk (ingenting må konfigureres)men kan by på problemer eller blokkeringer som er vanskelige å overvinne.

Hvis vi i stedet alltid ønsker å ha et moderne modem fullt av funksjoner vi anbefaler på det sterkeste å bruke DMZ-kaskade på ditt proprietære modem (praktisk og desidert enkel å bruke løsning) eller, for de mer fryktløse, å fullstendig erstatte operatørens modem med vårt gratis modem.

For å lære mer kan vi lese veiledningene ovenfor hvordan koble et hvilket som helst modem til FTTH-fiber kom igjen hvordan endre fibermodem selv om begrenset av operatøren.

Index
 1. 1) Er det medfølgende modemet obligatorisk? Anbefaler du det?
 2. 2) Bytt ut det proprietære modemet med en DMZ-kaskade
 3. 3) Bytt ut det proprietære modemet med et personlig
 4. 4) Beste modemer å bruke i Italia
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up