Lag en Stop Motion eller Step One animasjonsvideo

Apper og programmer for å lage stop-motion- eller stop-motion-videoer, for eksempel en videosekvens av bilder tatt til forskjellige tider

Dokumentarer som sendes på TV er veldig ofte ikke ekte videoer, de er bare fotosekvenser redigert med en spesiell teknikk som kalles Time Lapse-film eller stoppe bevegelse eller

LES OGSÅ -> App for å lage Slow Motion-videoer

1) Clipchamp

Det beste PC-programmet for å lage stop-motion-animasjonsvideoer (fra sekvensielle bilder) er Clipchampsom har blitt den offisielle videoredigereren på Windows 11 og kan lastes ned direkte fra Microsoft Store.

For umiddelbart å lage stop motion-videoen, åpne appen, logg på med din personlige Microsoft-konto, trykk på knappen øverst til venstre Lag en ny videotrykker vi på Importer multimedieelementerlast inn alle de fangede bildene og dra dem en etter en inn på tidslinjen nederst.

Når alle bildene (eller videorammer) er lastet opp, trykker du på knappen øverst til høyre Eksport for å eksportere videoen, slik at vi kan nyte vår stop motion-kortfilm.

2) Clideo (online)

Hvis vi allerede har laget en video og ønsker å forvandle den til stop motion, kan vi stole på nettapplikasjonen Clideusi stand til å gjenskape effekten av trinn én på hvilken som helst video ved normal hastighet (bestående av både bilder og faktiske opptak).

For å fortsette med transformasjonen, trykk på knappen Velg Filvi laster inn videoen ved å velge den fra datamaskinens minne, vi venter på slutten av innlastingen og i redigeringsskjermen velger vi hastigheten som videoen skal ha i Stop Motion og frekvensen per klipp.

Etter å ha gjort alle nødvendige justeringer, begynner vi å spille av forhåndsvisningen (bare trykk på Play-knappen under videoskjermen), og hvis vi er fornøyd med resultatet, trykker vi på Eksport nederst til høyre for å lagre den nye Stop Motion-videoen på din PC.

3) Dragonframe

Et av de beste programmene for å lage stop motion-filmer og tegneserier er Dragonframeet referansepunkt i sektoren også brukt på kinematografisk nivå.

Bruken er ikke enkel, men den lar deg lage nye stop motion-videoer med absolutt presisjon fra live kameraopptak, modifisering av videoer som allerede er laget eller sette inn en serie bilder.

Programmet tilbyr en rekke verktøy for å endre hastigheten, rammestilen og stop motion-effekten for en hvilken som helst ramme, slik at vi kan slippe løs det fulle potensialet til den animerte videoen vi lager.

4) Formørkelse

Et annet profesjonelt program for å lage stop motion-videoer er Formørkelsetilgjengelig for gratis prøveversjon.

Som allerede sett for Dragonframe, kan vi bruke Eclipse til å lage stop motion under fotografering (koble videokameraet til PCen og lage stop motion videoen på grunn av skytingen), laste opp en video som skal deles inn i mange bilder eller laste opp en serie av bilder i rekkefølge, og deretter bruke de mange filtrene og verktøyene for å endre hastigheten på videoen eller sekvensen per klipp.

5) qstopmotion

Det første gratis programmet vi kan bruke til å lage stop motion-videoer er qstopmotion.

Ved å bruke dette videoredigeringsprogrammet kan vi raskt lage stop-motion-videoer ved å bruke kameraet eller webkameraet som er koblet til datamaskinen eller ved å laste inn serien med bilder i rekkefølge, slik at vi kan plassere dem på den nedre tidslinjen og se effekten det har med stoppet. bevegelse, sørg for å sette Enkel fangstramme som en stemme for fangst.

Når videoen er opprettet, start den ved å trykke på knappen Spille og hvis vi er fornøyd med resultatet, klikker vi videre Lagre for å lagre stop motion-videoen.

6) Lag stop-motion-videoer fra telefonen eller nettbrettet

Har vi en gruppe bilder tatt med smarttelefonen ved hjelp av stop motion-teknikken? Ønsker vi å dynamisk lage stop motion-videoer direkte ved å bruke kameraet? I dette tilfellet anbefaler vi å bruke appen Stop Motion Studiotilgjengelig gratis for Android og for iPhone/iPad.

Ved å starte denne appen vil vi i sanntid kunne fange opp rammene som vi vil generere stop motion-videoen med, og passe på å flytte motivet vi fotograferer med en rykkvis bevegelse (vi må flytte det hvert sekund med en liten rykk), for å dynamisk generere rammene eller rammene som vil utgjøre den endelige videoen.

En annen app som vi kan bruke på Android-enheter er PicPac Stop Motion og TimeLapsetilgjengelig for nedlasting fra Google Play Butikk. Med denne appen kan vi umiddelbart fange stop motion-filmer, bruke det bakre kameraet til å ramme inn motivet og bruke appalternativene til å velge intervalltid, autofokusaktivering og tilstedeværelse eller fravær av lyd.

Hvis vi bruker en iPad og ønsker å lage stop motion animasjonsvideoer, kan vi stole på en app som Animasjonsskaper HDtilgjengelig påApple App Store. Ved å bruke denne appen vil vi umiddelbart kunne tegne animasjoner for hver ramme av videoen ved å bruke tegninger som allerede er laget i den første rammen eller ved å laste opp vår egen samling av stop motion-bilder, slik at vi kan ordne dem i tidslinjen nedenfor og animere dem med trinn én-teknikken. Denne appen er sannsynligvis det beste verktøyet for å lage en stop motion eller trinn-for-trinn animasjonsvideo.

For å finne andre nyttige apper for videoredigering kan vi lese guiden vår 30 apper for å redigere videoer og redigere filmer (Android og iPhone).

Konklusjoner

Step One eller stop motion-teknikken er veldig gammel, gitt at kino faktisk ble født med det og først senere ble raskere scener lagt til for å skape en desidert mer flytende videoeffekt. Denne skyteteknikken men det er fortsatt veldig vakkert for å lage tegneserier eller lage hjemmeanimerte videoerkanskje ved å bruke et av programmene eller appene som vises i veiledningen.

For å fortsette og se etter andre alternativer kan vi prøve bl.a beste programmer for å redigere videoer gratis eller jeg online videoredigeringssider og for å redigere videoer med remikser og spesialeffekter.

Fortsatt om temaet gratis videoredigerere kan vi lese guidene våre Funksjoner i Windows Video Editor, appen for å lage tilpassede videoer.

Index
  1. 1) Clipchamp
  2. 2) Clideo (online)
  3. 3) Dragonframe
  4. 4) Formørkelse
    1. 5) qstopmotion
  5. 6) Lag stop-motion-videoer fra telefonen eller nettbrettet
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up