Beste triks for Android med ROOT

9 ting du kan gjøre på en ulåst (rotet) Android-smarttelefon og triks som krever ROOT-tillatelser

Mange funksjoner og funksjoner til en Android-smarttelefon er kun tilgjengelig på ulåste og rotfestede enheter. Lås opp mobiltelefonen med root-tillatelser det er ikke ulovlig, det er rett og slett et spørsmål om å ta full besittelse av mobiltelefonen og bruke den som administrator (eller superbruker) for å endre systemfilene som for sikkerhets skyld er beskyttet av de som selger mobiltelefonen til offentlig.

I den følgende guiden vil vi vise deg hva kan vi gjøre med android root, for å avgjøre om det er verdt å utføre denne endringen på telefonen vår, eller om vi må bruke telefonen uten endringer. Vi minner deg om at i tilfelle å låse opp root-tillatelser, må vi formatere telefonen fullstendig, så det er bedre å opptre forebyggende med en fin sikkerhetskopiering av personlige data.

LES OGSÅ: Hvordan roote Android

1) Gjenopprett slettede bilder og videoer

Hvis vi ved et uhell har slettet bilder eller videoer fra telefonens minne, kan vi prøve å bruke appen DiskDigger bildegjenopprettingen app designet for å gjenopprette alle slettede bilder og videoer i hemmelige mapper og områder som er utilgjengelige for noen annen gjenopprettingsapp.

Etter å ha åpnet appen og gitt root-tillatelser bare start søket og gjør deg komfortabel: etter noen timer vil vi ha tilgang til alle bildene og videoene som er slettet ved en feiltakelse, med mulighet for å lagre dem i en ny mappe eller dele dem i chat-apper.

For å lære mer kan vi lese vår guide til app for å gjenopprette slettede bilder på Android.

2) Velg hvilket nettverk du vil bruke for hver app

Vi vil at en app bare skal bruke Wi-Fi eller bare mobildatatilkoblingen? Vil vi blokkere "spionerings"-apper helt? Rotappen som er riktig for oss er AFWall+en avansert brannmur for Android.

Denne brannmuren fungerer bare med root og lar deg angi hvilken tilkobling hver enkelt app på telefonen din skal bruke, inkludert systemapper eller apper skjult i bakgrunnen. Hvis vi frykter at telefonen vår blir avlyttet det vil være nok å autorisere bare legitime apperblokkerer alle mistenkelige.

3) Endre Android-fonter

Med root-tillatelser blir det veldig enkelt endre skriftene som er installert på telefonen, siden vi vil ha direkte tilgang til mappen som inneholder alle fontene. For å kunne administrere dem godt anbefaler vi å installere appen iFontsnyttig for å installere nye fonter som ikke er tilgjengelige fra Play Store.

For å lære mer kan vi lese vår guide til app for å endre font og font på Android.

4) Sikkerhetskopier og gjenopprett apper

Ved å bruke en applikasjon som Titanium backup Du kan lagre en sikkerhetskopi av en applikasjons data og deretter gjenopprette den senere. Denne funksjonen krever root-tilgang fordi Android-applikasjoner ikke skal kunne lese data fra andre applikasjoner.

Titanium backup lar deg enkelt sikkerhetskopiere og gjenopprette hver app, inkludert data som vanligvis ikke kunne sikkerhetskopieres.

5) Fjern systemapper og bloatware

Bloatware er de appene som allerede er installert på mobiltelefonen dinsom tar opp plass og som ikke kan fjernes på noen måte bortsett fra ved bruk av root-tillatelser.

En app som Root Uninstaller den lar deg avinstallere hvilken som helst app, men den fungerer bare med root-tilgang på systemet. Dette er imidlertid en delikat operasjon fordi fjerning av et integrert appsøk kan forårsake ustabilitet og funksjonsfeil på hele mobiltelefonen. Det er best å gjøre dette bare hvis du går tom for internminne.

For mer informasjon kan vi lese artikkelen vår om hvordan du avinstallerer apper på Android helt, til og med alt på en gang.

6) Utfør overklokking og telefonoptimalisering

Å rote Android betyr å kunne få tilgang til smarttelefonens maskinvareressurser å utnytte det fullt ut. Med Android root er det mulig å gjøre operasjoner som batterikalibrering, skjermkalibrering og fremfor alt CPU-overklokking.

Du kan øke CPU-kraften til telefonen eller senke den for å spare batteri ved å bruke apper som Kjerneverktøysett.

7) Få full tilgang til filsystemet

Root lar deg få tilgang til systemfilerselv til mappene der Android-filer, systemapper og alle de "skjulte" mappene er tilstede fra brukerens syn.

Bruke en utmerket filbehandler som støtter root-tillatelser (som f.eks X-Plore File Manager) kan du se på disse filene, åpne dem og redigere dem hvis du kan.

8) Flytt apper til SD-kortet

På telefoner med lite internminne er det viktig å flytte alle applikasjonerselv de som ikke ville tillate det, på SD-kortet.

For å gjøre dette bruker du en app som Link2SDsom lurer systemet og ved hjelp av symbolske lenker flytter applikasjonsdata som får Android til å tro at de i stedet er i internminnet.

På denne appen kan vi lese vår dybdeanalyse på hvordan flytte Android-apper til SD-kort.

9) Streaming til Apple-enheter med AirPlay

AirScreen er en applikasjon som gjør Android-enheter kompatible med AirPlay-enheterdet vil si alle iPhone, alle iPad, Mac, MacBook og Apple TV.

Ved å starte appen og gi root-tillatelser, er det mulig å streame lyd og video fra Android-telefonen til en AirPlay-mottaker, uten å måtte bruke skjermoverføringssystemer (som Miracast).

Om samme emne kan vi lese artikkelen vår om hvordan du kobler smarttelefonen til TV-en.

Konklusjoner

Med en forankret mobiltelefon kan vi bruke mange tilleggsfunksjonerselv om Android-systemer i løpet av årene har blitt så fulle av funksjoner at mange av tingene som er oppført ovenfor nå har blitt nesten helt ubrukelige eller bare for noen få brukere (dette forklarer også hvorfor færre og færre rooter telefonene sine).

De som har rootet en gammel telefon og vil prøve nye apper og funksjoner kan fortsette å lese guiden vår beste apper for ulåste rotfestede Android-telefoner.

Index
 1. 1) Gjenopprett slettede bilder og videoer
 2. 2) Velg hvilket nettverk du vil bruke for hver app
 3. 3) Endre Android-fonter
 4. 4) Sikkerhetskopier og gjenopprett apper
 5. 5) Fjern systemapper og bloatware
 6. 6) Utfør overklokking og telefonoptimalisering
 7. 7) Få full tilgang til filsystemet
 8. 8) Flytt apper til SD-kortet
 9. 9) Streaming til Apple-enheter med AirPlay
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up