Installer WhatsApp på nytt uten å miste chatter

Må WhatsApp installeres på nytt? La oss se hvordan du unngår å miste chatter og hvordan du gjenoppretter dem etter en tvungen reinstallasjon.

Når WhatsApp ikke fungerer eller bremser ned til et punkt hvor det er umulig å lese eller sende nye meldinger, er den mest åpenbare løsningen å avinstallere appen og installere den på nytt. Men det brukere frykter er tapet av alle chattene vi hadde åpnet til det tidspunktetmed tilhørende tap av bilder, talenotater og alt innhold utvekslet med venner, bekjente, kolleger og slektninger.

I den følgende guiden vil vi vise deg hva du skal gjøre installer og gjenopprett WhatsApp på nytt uten å miste chatterved hjelp av alternative metoder for sikkerhetskopiering via Google Drive og iClouddet vil si de offisielle sikkerhetskopieringssystemene levert av WhatsApp selv og som vi allerede har snakket om i veiledningen ovenfor hvordan WhatsApp backup fungerer.

1) Kopier WhatsApp-chat manuelt til Android

Den første metoden vi anbefaler at du prøver innebærer å koble Android-telefonen til PC-en, navigere gjennom mappene fra den integrerte filbehandleren på datamaskinen og kopiere WhatsApp-mappen på telefonen.

For å bruke denne enkle metoden kobler vi til Android-enheten til PC-en via USB-kabelventer vi på installasjonen av riktig driver (i tilfelle problemer eller feil, les vår dedikert guide), aktiverer vi modusen Multimedieenhet, MTP eller Filoverføring på telefonen og åpne appen Filutforsker på datamaskinen vår med Windows (eller vi åpner appen Finnerselv vi bruker en Mac).

La oss gå opp etter å ha åpnet filbehandleren Denne PC-en (på Windows) og klikk på navnet på telefonen vår; vi vil dermed ha tilgang til internminnet til enheten. Fra minnet, la oss ta oss med på reisen Android\media\com.whatsapp\WhatsApp/Media og vi kopierer alt innholdet i mappen (dvs. bilder, bilder, talenotater og videoer).

Faktiske chatter kan lagres ved å ta oss langs stien Android\media\com.whatsapp\WhatsApp\Databaser: Chatreferansefilen er msgstore.db.crypt14, som skal lagres separat for å unngå å miste chatter; for større sikkerhet anbefaler vi at du også kopierer eventuelle sikkerhetskopier som finnes i mappen, slik at du har flere gjenopprettingsforsøk.

Etter å ha lagret alle chattene kan du avinstallere appen på telefonen vår og fortsette med reinstalleringen.

Så snart gjenopprettingen av WhatsApp-appen er fullført, starter vi appen, logger på med det samme telefonnummeret som ble brukt tidligere, omgår gjenopprettingen via Google Drive (ubrukelig hvis online-sikkerhetskopien er gammel) og så snart vi kommer til WhatsApp startskjerm, koble telefonen til PC-en på nytt og kopier alle mappene og filene som vi hadde kopiert etter skjermen nedenfor:

  • Mappe med alt multimedieinnhold -> Android\media\com.whatsapp\WhatsApp/Media
  • Mappe med chattefiler -> Android\media\com.whatsapp\WhatsApp\Databaser.

Når kopieringen er fullført, åpner vi appen på nytt for å få alle chatte- og multimediefilene gjenopprettet. For å finne andre metoder for å koble telefonen til PC-en, foreslår vi at du leser vår veiledning om hvordan koble Android-smarttelefonen til PC-en.

Hvis Android-telefonen ikke gjenkjennes, kan vi lese guiden vår om hva du skal gjøre hvis Android ikke gjenkjennes av PC-en med USB-tilkobling.

2) Kopier WhatsApp-chat manuelt til iPhone

Hvis vi bruker WhatsApp på iPhone, er det ikke mulig å få tilgang til mappene som er reservert for meldingsappen: vi må nødvendigvis lage en hel sikkerhetskopi av iPhone på en PC eller Mac og gjenopprette WhatsApp-filene med en dedikert app.

For å fortsette installerer vi iTunes på din Windows-PC, for også å få med oss ​​de nødvendige sjåførene; på Mac trenger vi ikke å installere noe, siden iPhone er tilgjengelig (umiddelbart etter tilkobling) direkte fra appen Finner.

Når installasjonen er fullført vi kobler iPhone til PC eller Mac via USB-kabelvi venter på anerkjennelse av systemet, vi åpner iTunes eller Findertrykker vi på ikonet eller navnet på iPhone som er i bruk i det øyeblikket, og på skjermen Sammendragvelger vi alternativet Denne datamaskinen og klikk på knappen Lag sikkerhetskopier nå for å lagre sikkerhetskopien som en fil lagret på datamaskinen din.

Med den manuelle sikkerhetskopieringen kan vi gjenopprette WhatsApp-chatter ved å bruke metoden som vi vil beskrive i neste kapittel, også gyldig for å gjenopprette sikkerhetskopifiler lagret for Android og sikkerhetskopier som finnes i skyen.

3) Lagre chatter med iMyFone ChatsBack

Hvis vi har lagret iPhone-sikkerhetskopien på iTunes eller Finder, eller vi ønsker å gjenopprette WhatsApp-chatter fra sky-sikkerhetskopien (fra Drive eller fra iTunes), er den beste appen vi kan bruke iMyFone ChatsBacktilgjengelig gratis for PC.

Etter å ha lastet ned og installert dette programmet, trykk på Enhet for å gjenopprette filene fra den lokale sikkerhetskopien (hvis det ikke fungerer, kan vi også koble til iPhone direkte og prøve direkte gjenoppretting), og på skjermen som åpnes velger du å lagre chattene og multimedieinnhold av WhatsApp i en ny separat sikkerhetskopi.

Alternativt kan vi trykke på Google Disk eller opp iTunes når programmet begynner å gjenopprette chatter fra online-sikkerhetskopien (for Android og iPhone) eller fra den lokale sikkerhetskopien som er lagret med iTunes (kun for iPhone).

For å gjenopprette, gjenta ganske enkelt prosedyren ved å velge Enhet (etter å ha installert WhatsApp på nytt), og trykk på på skjermen for innholdsvalg Gjenopprett til PC.

Andre programmer som vi kan bruke til å trekke ut chatter og lagre dem i datamaskinens minne er:

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan overføre Whatsapp fra en telefon til en annen eller til et annet nummer.

Konklusjoner

I noen få enkle trinn vi kan installere og gjenopprette WhatsApp på nytt uten å miste chatter, ved hjelp av manuelle sikkerhetskopieringsmetoder (mest effektive på Android). De som bruker en iPhone kan lagre chatter med en komplett iTunes- eller Finder-sikkerhetskopi og deretter bruke et effektivt chat-utvinningsprogram; de samme programmene er nyttige hvis vi ønsker å gjenopprette chatter fra en sky-sikkerhetskopi.

Vi kan lese andre guider om WhatsApp og datagjenoppretting i artiklene om hvordan gjenopprette filer og bilder som ikke lenger er tilgjengelig på WhatsApp kom igjen hvordan gjenopprette slettede meldinger fra WhatsApp.

Index
  1. 1) Kopier WhatsApp-chat manuelt til Android
  2. 2) Kopier WhatsApp-chat manuelt til iPhone
  3. 3) Lagre chatter med iMyFone ChatsBack
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up