Koble iPad og iPhone til TV-en via Wi-Fi eller kabel

Hvordan koble iPad eller iPhone til TV-en for å se videoer på TV-skjermen, via kabler, adaptere eller via Wi-Fi

Hvis iPhone- eller iPad-skjermen er for liten til å se filmer eller TV-serier, kan det være en god idé koble dem til TV-en og dra nytte av maksimal bildekvalitet på den store TV-skjermenog la den mobile enheten bare være en fjernkontroll for å velge innhold og sette det på pause når det er nødvendig.

I denne guiden har vi samlet alle metoder for å koble iPad eller iPhone til TV-en hjemme, ved å bruke både Wi-Fi-tilkoblingen og gjøre tilkoblingen via en dedikert kabel. Bruken av en eller annen metode avhenger av TV-en du har hjemme. Derfor, før du velger metode og kanskje kjøper en gjenstand blant de som er beskrevet i veiledningen, er det lurt å finne ut og finne ut hva de er til og om de er rett for oss.

1) Smart TV med AirPlay-støtte

Flere og flere Smart TV-er har innebygd AirPlay-støtte og kan derfor motta video- og lydstrømmer uten å måtte bruke andre enheter koblet til TV-kontaktene.

Hvis TV-en vår er blant de med innebygd AirPlay-støtte, kan vi bruke den umiddelbart til å se videoer fra iPhone eller iPad ved å koble TV-en til det samme Wi-Fi-nettverket (der de andre Apple-enhetene er til stede), åpne ønsket app på bærbar enhet og trykke på knappen AirPlayslik at du kan trykke på navnet på TV-en og se innholdet på den større skjermen.

For å finne TV-modellene som er kompatible med AirPlay, anbefaler vi å lese Apples offisielle side eller sjekk dedikert Amazon-side.

2) Apple TV

Den beste løsningen for å koble en iPad eller iPhone til TV-en er definitivt Apple TV 4K.

For å bruke den, koble ganske enkelt enhetens HDMI-kabel til en av HDMI-portene på TV-en, koble Apple TV til Wi-Fi-nettverket som også brukes for iPhone og iPad og fortsett med tilknytningen av den personlige Apple-kontoen ( Apple ID ).

Med Apple TV Box slått på og koblet til TV-en starter vi videoen eller streamingen vi vil se på iPhone eller iPad, trykk på knappen øverst AirPlay (formet som en TV med en trekant) og velg Apple TV for se videoen på TV.

Videostrømmen vil bli administrert direkte fra Apple TV med maksimal kvalitet og vi vil kunne bruke den bærbare Apple-enheten som en slags fjernkontroll for å stoppe, pause eller videresende avspilling.

AirPlay-funksjonaliteten kan også brukes til lytte til musikk fra streaming-apper og se bildene og videoene som er lagret i internminnet på iPhone eller iPad, bare bruk Filer-appen og del innholdet via AirPlay.

3) Google Chromecast

Som et gyldig alternativ til Apple TV kan vi fokusere på Google Chromecast med Google TV å legge til teknologien som trengs for trådløst å se iPhone- og iPad-innhold.

For å bruke denne metoden kobler vi Chromecasten til en HDMI-port på TV-en, kobler til strømforsyningen og følger deretter trinnene som er nødvendige for å konfigurere den på Wi-Fi-hjemmenettverket, som vist i guiden vår Gjør hvilken som helst TV til en Smart TV med Chromecast.

Så snart Chromecasten er tilkoblet, sørg for at iPad eller iPhone er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket, åpne deretter strømmeinnholdet som skal vises fra nettbrettet eller telefonen og trykk på knappen Google Cast, som vises øverst til høyre i de fleste støttede streaming-apper; i det nye vinduet velger vi navnet på Chromecasten for å starte strømmen direkte på TV-en, og lar avspillingskontrollene ligge på Apple-enheten (som en slags fjernkontroll).

I denne forbindelse kan vi også lese forslagene og anbefalte appene i veiledningen ovenfor hvordan caste video med Chromecast.

4) Kabeltilkobling

I tillegg til trådløse tilkoblinger er det mulig å dra nytte av kabeltilkoblinger, for å kunne overføre skjerminnholdet fra iPhone eller iPad til fjernsynet uten avbrudd og med høyest tilgjengelig kvalitet (som ikke alltid er garantert med Wi -Fi-tilkoblinger).

Lightning/HDMI-kabel

Hvis vi ønsker å bruke en enkel HDMI-kabel for å koble iPad eller iPhone til TV-en, anbefaler vi å bruke en HDMI-kabel for iPhone iPad for mindre enn €20.

Ved å koble Lightning-kontakten til Apple-enheten, USB-kontakten til en vegglader og HDMI-kontakten til fjernsynet, vil vi kunne sende skjermen på vår iPhone eller iPad til fjernsynet i høy kvalitet. Full HDsamtidig lader den tilkoblede enheten.

For overføring må vi være nær nok TV-en eller velge en veldig lang HDMI-kabel, ellers må vi reise oss hver gang vi vil pause eller endre strømmingsinnhold, og dermed være ganske upraktisk å bruke.

Type-C/HDMI-kabel

Hvis vi eier en moderne iPad Pro vil vi ikke lenger ha Lightning-porten, men en ny USB Type-C-port, som vi kan bruke til å koble iPad eller iPhone til TV-en via USB-C HDMI-kabel.

Ved å koble Type-C-kontakten på iPad Pro og HDMI-kontakten til fjernsynet vil vi kunne sende innholdet i streaming selv i 4K UHD-kvalitetslik at du kan se Netflix og Amazon Prime Video-innhold som sendes i denne kvaliteten uten bruk av apper eller andre dyre enheter.

Sammenlignet med kabelen som er sett tidligere, er det ikke mulig å lade opp under bruk, så vi må nødvendigvis ha en 100 % ladet iPad for å kunne se en film i streaming.

SCART-adapter

Har vi en veldig gammel TV uten HDMI-port? I dette tilfellet kan vi stole på en HDMI til SCART adapter.

Selv om prosedyren kan virke arbeidskrevende, er det veldig enkelt å bruke denne adapteren: vi kobler iPad eller iPhone via Lighting-HDMI-kabel til adapteren (kontakten) INNGANG), så kobler vi til en SCART-kabel mellom adapteren (kontakt PRODUKSJON) og TV-en, og sørg for å levere strøm til adapteren via veggladeren. Så snart vi er klare, trykk på Makt og slå på TV-en til kilden KASTEslik at du kan se streaming videoer fra iPhone og iPad selv på svært gamle TV-er.

Konklusjoner

Å koble en iPad eller iPhone til TV-en din er veldig enkelt, spesielt hvis vi bruker Wi-Fi-tilkoblinger (definitivt mer behagelig og praktisk i dag). For de som ønsker maksimal kvalitet eller bestemmer seg for å bruke en kabel, kan vi fortsatt finne gyldige løsninger for å koble til Apple-enheter både nye Smart-TV-er og gamle TV-er uten HDMI-uttak.

I en annen artikkel fortalte vi deg hvordan koble den bærbare datamaskinen til TV-ensom fortsatt er veldig nyttig i dag til tross for den utbredte spredningen av smarttelefoner og nettbrett.

Hvis vi derimot ønsket å se videoer over Wi-Fi eller fra Internett på iPhone eller iPad, anbefaler vi å lese artikkelen vår om hvordan se videoer via Wi-Fi-nettverk eller fra Internett på iPhone og iPad.

Index
 1. 1) Smart TV med AirPlay-støtte
 2. 2) Apple TV
 3. 3) Google Chromecast
 4. 4) Kabeltilkobling
  1. Lightning/HDMI-kabel
  2. Type-C/HDMI-kabel
  3. SCART-adapter
  4. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up