Hvordan frigjøre plass hvis iPhone krasjer på grunn av fullt minne

Hvordan frigjøre plass, manuelt eller automatisk, på iPhone når lagringen på enheten ikke er tilstrekkelig til å bruke apper og ta bilder

Selv om du kjøper en iPhone med mye internminne (128 eller 256 GB), kommer dagen da advarselen vises Arkivet er nesten fulltspesielt hvis vi tar mange bilder, skyter mange videoer og lagrer i minnet alt som deles i WhatsApp-chatter.

Når iPhone er full vi må handle raskt før det er så lite plass at vi ikke kan installere nye apper eller nye oppdateringer for telefonen. I denne guiden vil vi vise deg alle triksene vi kan bruke for å gjenopprette plass på iPhone og kunne installere nye apper eller ta nye bilder eller videoer.

LES OGSÅ -> Hvilken iPhone er best å kjøpe i dag? versjoner og modeller tilgjengelig

1) Frigjør plass på iPhone manuelt

Den enkleste metoden for å frigjøre plass på iPhone kan brukes manuelt med jevne mellomrom ved å åpne appen Innstillingervelge menyen Generell og trykke på stemmen iPhone plass.

En liste over de "tyngste" appene på enheten vår åpnes; etter å ha identifisert en ubrukelig eller altfor tung app, trykker du bare på den og trykker på Slett apperog dermed frigjøre lagringsplassen som opptas av appen.

Den samme operasjonen kan også utføres fra telefonens startskjerm, ved å holde nede en hvilken som helst app i noen sekunder og trykke på Endre startskjermenved å trykke på den "-"-formede knappen på hjørnet av appene og til slutt trykke på Slett apper.

2) Frigjør plass på iPhone automatisk

Hvis vi ikke har mye tid til å rense ubrukelige eller tunge apper, kan vi sørge for at den er deriPhone renser seg selv ved å slette unødvendige apper men ikke dataene knyttet til dem (vi vil ikke miste data eller dokumenter fra slettede apper).

For å gjøre dette, la oss ta turen Innstillinger -> Generelt -> iPhone-lagringtrykker vi på elementet Evnen ved siden av oppføringen Fjern apper du ikke bruker.

Etter en viss tid vil iPhone slette appene vi ikke lenger bruker, og dermed frigjøre lagringsplass. Den samme oppføringen kan aktiveres ved å åpne appen Innstillingerved å trykke opp iTunes Store og App Store og aktivere knappen ved siden av elementet Fjern apper du ikke bruker.

3) Tøm Safari-cache

For å tømme bufferen til standardnettleseren på iPhones (dvs. Safari) åpner vi appen Innstillingerla oss trykke på stemmen Safaribla gjennom skjermen til vi finner elementet Tøm nettsidedata og historikktrykk på den og bekreft slettingen ved å trykke på Tøm data og historikk.

Vi vil fri som dette all plass okkupert av nettstedene som besøkessom kan bli veldig store hvis vi ofte surfer på nettet eller åpner mange lenker fra sosiale medier eller WhatsApp-chatter.

På Safari kan vi også lese vår flyguide Safari-triks og bedre iPhone- og iPad-nettleserfunksjoner.

4) Slett multimedieinnhold mottatt med WhatsApp

En av applikasjonene som tar opp mest internminne er WhatsAppfordi hvert bilde og hver video som mottas i de ulike chattene lagres i det interne arkivet.

For å frigjøre mye plass på iPhone, la oss åpne WhatsApp-appen og ta oss langs stien Innstillinger > Lagring og datatrykker vi på Administrer plass og vi sjekker hvilket innhold (video, lyd eller bilder) som tar mest plass på iPhone.

Etter skanning velger vi individuelt elementene som skal slettes, for å gjenopprette plass på iPhone; vi kan også utvide hver seksjon og sjekke hvilken chat som bruker mest plass, for å slette bare multimedieinnholdet.

For å lære mer om emnet, anbefaler vi å lese vår veiledning om hvordan slett Whatsapp-bilder fra grupper og chatter for å frigjøre minne.

5) Frigjør minne ved å slette bilder og videoer

Mesteparten av plassen vil bli okkupert av bildene og videoene vi tar med iPhone-kameraene eller av de forskjellige appene som er installert på telefonen (som nevnte WhatsApp).

Å unngå minnet blir mettet med bilder som allerede er lagret i skyen vi kan fortsette å slette bildene og videoene som allerede er synkronisert ved å ta oss langs stien Innstillinger -> Bilder og aktivere stemmen din Optimaliser plass på iPhone.

Ved å gjøre dette vil alle bildene og videoene i høy oppløsning automatisk komprimeres så snart plassen på iPhone begynner å bli lite, for å gjenopprette mye plass uten å gjøre praktisk talt noe (iPhone vil ta seg av å optimalisere alt ).

Hvis vi derimot ønsker å slette bildene som allerede finnes i skyen fra enheten, må vi bruke appen Google Fotoogså tilgjengelig på iPhone.

Når du har lastet ned appen, sørg for at du aktiverer den synkronisering via skyentrykk deretter på ikonet med de tre horisontale linjene øverst til venstre og trykk på elementet Frigjør plass og vi bekrefter sletting av bilder og videoer som allerede finnes på Google-skyen.

Synkroniserte bilder kan også sees via nettet, som vist i vår guide Slik bruker du Google Foto og alle dens automatiske og manuelle funksjoner.

6) Hindre nedlasting av innhold på WhatsApp

Som vi har bemerket i tidligere kapitler De fleste plassproblemer skyldes meldingsappersom lagrer et stort antall multimedieelementer i minnet.

På WhatsApp for eksempel kan vi forhindre at det fyller minnet ved å åpne chatten eller gruppen der det er mange multimedieelementer, trykke på navnet på chatten eller gruppen øverst, trykke på Lagre i kamerarull og velg elementet Aldri.

Hvis vi vil bruke denne endringen på alle chattene og gruppene vi har på WhatsApp, bare gå til banen Innstillinger -> Chatter og slå av stemmen Lagre i kamerarull.

Fortsatt på temaet WhatsApp som tar opp mye plass vi kan lese guiden vår for frigjør plass i Whatsapp og slett bilder og videoer fra arkivet.

7) Hindre nedlasting av innhold på Telegram

På Telegram i stedet kan vi velge å automatisk slette bildene vi ikke har åpnet og som vi ikke har sett på lenge, for å automatisk gjenopprette plass. For å aktivere denne funksjonen åpner vi Telegram-appen, trykk nederst til høyre Innstillingerla oss gå på banen Data og arkiv -> Arkivbruk og til slutt i seksjonen Fjern hurtigbufrede medier automatisk.

Vi kan justere nedlastingstiden for hvert enkelt element (Private chatter, Grupper eller Kanaler), velge om du vil beholde medieinnholdet i en måned, en uke eller en dag.

8) Flytt dokumenter til skyen

Hvis vi lagrer mange PDF- eller Office-dokumenter på vår iPhonekan vi flytte dem til skyen, slik at de alltid er tilgjengelige uten å ta opp lagringsplass på telefonen.

For å gjøre dette laster vi ned appen Google Disk og logg på med en Google- eller Gmail-konto for å lagre dokumenter, PDF-er og andre store filtyper på nettplass, for ikke å ta opp intern lagringsplass.

Vi kan slette filene som er synkronisert på skyen fra iPhones Filer-app, for å gjenopprette mye plass i internminnet.

Hvis vi ønsker å gå dypere inn i denne metoden, anbefaler vi deg å fortsette å lese artikkelen vår på Beste Cloud-apper for Android og iPhone for å lagre filer uten å ta opp minne.

Konklusjoner

Selv en iPhone fra noen år tilbake (med mindre enn 128 GB lagringsplass) kan ha problemer med alle appene og multimedieinnholdet som brukes på moderne sosiale nettverk. Med triksene som vi har samlet i denne guiden vil vi alltid kunne frigjør plass på iPhone og fortsett å bruke den uten advarsler om fullt minne.

Til disse triksene legger vi også til det tredje, som viser deg hvordan få tilgang til Facebook fra nettstedet ved å slette Facebook-appen som er den største og den som lager de mest midlertidige og ubrukelige filene av alle.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan overføre bilder fra iPhone til PC.

Index
  1. 1) Frigjør plass på iPhone manuelt
  2. 2) Frigjør plass på iPhone automatisk
  3. 3) Tøm Safari-cache
  4. 4) Slett multimedieinnhold mottatt med WhatsApp
  5. 5) Frigjør minne ved å slette bilder og videoer
  6. 6) Hindre nedlasting av innhold på WhatsApp
  7. 7) Hindre nedlasting av innhold på Telegram
  8. 8) Flytt dokumenter til skyen
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up