Lad smarttelefonen din på minutter med hurtiglading

Hvis telefonen din går tom for batteri raskt, la oss se hvordan du får mest mulig ut av hurtigladingen av moderne smarttelefoner

Moderne smarttelefoner har virkelig banebrytende tekniske spesifikasjoner og veldig fine skjermer å se på, men batteriet varer fortsatt for lite sammenlignet med deres "forfedre". For å kompensere for det lave ladenivået har smarttelefonprodusentene bestemt seg for å fokusere på raske ladetiderprøver å øke hastigheten til det punktet hvor de kan Lad en telefon med lavt batterinivå på mindre enn 15 minutter: brukeren trenger bare å lade oftere, med en lader som er kompatibel med hurtiglading.

I denne guiden vil vi vise deg i detalj hva rask telefonlading er og hvordan det fungereren funksjon som i økende grad etterspørres av brukere, men som kommer med forskjellige svært forskjellige teknologier og med høy spesifisitet til typen USB-lader som brukes til formålet.

1) Hva er hurtiglading

Hurtiglading lar telefonen motta andre strømstyrker enn tradisjonelle som brukes på ladere. En standard USB-lader gir opptil 5 Volt ved 2,4 Ampere, men denne ladestrømmen er ikke tilstrekkelig for telefoner med mer enn 4000 mAh, som effektivt vil ta timer å lade.

Med en hurtigladende smarttelefon og en hurtigladekompatibel USB-lader vi vil kunne utnytte ulike spenninger og strømstyrkerfor å oppnå virkelig høye ladetider.

En av de mest brukte teknologiene for hurtiglading er Qualcomm Quick Chargebrukt på enheter som har en Qualcomm Snapdragon-prosessor, men det er andre proprietære teknologier utgitt av forskjellige telefonprodusenter på markedet (for eksempel Xiaomi, OnePlus og Samsung bruker teknologiene deres under forskjellige navn).

Hurtigladeteknologier er ikke alltid "utskiftbare" (vi vil ikke alltid kunne lade en hurtigladende Samsung med en Xiaomi-lader og omvendt), men for å oppnå maksimalt resultat, Vi anbefaler at du alltid kun bruker produsentens originale ladere og USB-kablerellers risikerer vi ikke å kunne dra nytte av hurtiglading.

2) Har telefonen min hurtiglading?

På iPhone har vi alltid hurtiglading, gitt at denne funksjonen ble lagt til fra og med iPhone 8 og er tilstede på etterfølgende modeller (alle støttes fortsatt av Apple).

På Android-smarttelefoner kan vi ta en titt på telefonens funksjoner på Google eller bruke en app som amperetilgjengelig gratis på Google Play Butikk.

Ved å starte denne appen under ladeprosessen vil vi umiddelbart kunne sjekke hastigheten på prosessen øverst i appen. Hvis telefonen vår er sertifisert for hurtiglading, men med appen la vi merke til at ladingen er treg eller normal, kanskje vi har et problem med laderen eller USB-kabelen: det skal ikke mye til for å få problemer med denne teknologien, bedre derfor utstyre oss med riktige ladere og kabler.

3) Hvordan dra nytte av hurtiglading

Hvis hurtiglading ikke aktiveres eller vi har ødelagt/mistet telefonens originale USB-lader og kabel vi kan alltid kjøpe originale ladeenheter.

Hvis vi i stedet ønsker å lade telefonen med en uoriginal hurtiglader (vi vil aldri få samme ladehastighet, men vi vil gå raskere enn standardladere) vi kan se ett av følgende produkter:

For mer informasjon kan vi også lese vår guide Mål telefonens batterikapasitet (Android).

Slå på flymodus mens du lader

Dette er nok et av de mest banale rådene, men det forblir enda år senere den mest effektive for rask opplading av batterietbåde hvis telefonen er hurtiglading og hvis telefonen vår ikke har hurtiglading: La oss stille inn flymodus umiddelbart etter at du har satt inn USB-kabelen.

Vi kan raskt aktivere denne modusen fra hurtigmenyen (sveip fra topplinjen nedover på Android, sveip fra underkanten mot midten på iPhone 8 Plus eller tidligere eller fra øverste høyre hjørne på iPhone Innstillinger av telefonen.
Flymodus deaktiverer alle Wi-Fi-, Bluetooth- og datatilkoblinger, og fremskynder ladeprosessen så mye som mulig: alt vi trenger å gjøre er å slå av skjermen og vente den tiden som er nødvendig for å lade opp minst 20 % av batteriet. Smarttelefonen eller iPhonen i denne modusen kan gjøre veldig lite (å være frakoblet), men den kan fortsatt fungere som en vekkerklokke eller for å få tilgang til offline-applikasjoner, selv om det er å foretrekke å ikke berøre skjermen i minst 10-20 minutter.
Vi kan selvsagt ikke motta telefonsamtaler, meldinger eller varsler med flymodus slått på: vi kan bare delvis rette på dette ved å bruke de tilgjengelige meldingsappene på PC, som f.eks. Telegram Web Og Facebook Messenger.
WhatsApp fungerer dessverre ikke uten at telefonen er koblet til Internett, så vi vil ikke kunne bruke den under ladeprosessen.

Konklusjoner

Å dra nytte av hurtiglading kan være en god måte å kompensere for den dårlige batterilevetiden som er inkludert i moderne smarttelefoner: alt vi trenger å gjøre er å bære den hurtigladede USB-laderen og den passende USB-kabelen for å lade telefonen så raskt som mulig, for å alltid holde den nær 100 % uavhengig av bruksfrekvensen.

For å lade på farten, selv når vi er langt fra en stikkontakt, anbefaler vi å lese guidene våre Slik lader du telefonen uten lader Og Alle måter å lade en smarttelefon på.

Index
  1. 1) Hva er hurtiglading
  2. 2) Har telefonen min hurtiglading?
  3. 3) Hvordan dra nytte av hurtiglading
  4. Slå på flymodus mens du lader
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up