Endre skjermens lysstyrke på PC, selv automatisk

Hvordan endre lysstyrken på skjermen/skjermen manuelt på stasjonære og bærbare PC-er og hvordan den automatisk kan justeres basert på batteri eller lys

Alle som bruker PC-en til å jobbe eller leke Endre lysstyrken på dataskjermen ofte: alt avhenger av aktiviteten du utfører og til hvilken tid, avhengig av om det er mye lys rundt eller om du jobber i et mørkt rom. I dette andre tilfellet er det aldri tilrådelig å holde lysstyrken høy for ikke å bli sliten eller få øynene til å renne.

Å redusere skjermens lysstyrke kan også være svært nyttig for å spare energi og øke batterilevetiden til den bærbare datamaskinen. Videre, i tillegg til muligheten for endre skjermens lysstyrke manueltkan du stille inn lysstyrken til å være automatisk endret basert på visse faktorer: om den bærbare datamaskinen er koblet til strømuttaket eller ikke, om batteriet er ladet eller nesten tomt, om det er en integrert sensor for omgivelseslys som oppdager, som i mobiltelefoner, om miljøet er lyst eller mørkt.

I den følgende guiden vil vi vise deg i detalj Hvordan endre lysstyrken på PC-skjermenhvordan stille inn automatisk lysstyrke på Windows 11 og hvilke programmer vi kan bruke for å administrere ulike typer lysstyrke.

LES OGSÅ -> TV-innstillinger for å se skjermen bedre (farger, kontrast og lysstyrke)

1) Endre lysstyrken manuelt

For å manuelt endre lysstyrken på en bærbar skjerm bare bruk knappene på tastaturet. Vanligvis gjøres denne justeringen med tastene Fn pluss nøklene nøklene F7 eller F8.

På noen bærbare datamaskiner kan tastene være forskjellige: i dette tilfellet vil det være nok å finne solikonet eller noe lignende på tastene fra F1 til F12 øverst, og bruke dem hver gang vi vil senke eller øke lysstyrken.

I denne forbindelse inviterer vi deg til å lese våre guider om hvordan du aktiverer og velger funksjonen til Fn-tastene på en bærbar datamaskin kom igjen hvordan du bruker hovedfunksjonstastene på Windows (F1, F2, F3 osv.).

2) Juster lysstyrken fra Windows 11-innstillingene

I tillegg til tastene på tastaturet kan vi justere lysstyrken ved å bruke Windows 11-innstillingene For å fortsette, trykk VINN+I på tastaturet, la oss gå til menyen Systemtrykker vi på menyen Skjerm og i den nye skjermen endrer vi verdien ved siden av elementet Lysstyrke.

For å justere lysstyrken basert på typen strømforsyning som brukes på bærbare datamaskiner (elektrisk stikkontakt eller batteri), la oss ta en titt på banen Innstillinger -> System -> Strøm og batteriutvider vi batterisparingsmenyen, endrer aktiveringsprosenten (50%) og aktiverer bryteren ved siden av elementet Reduser skjermens lysstyrke når batterisparing er på.

Hvis vi derimot ønsker å justere en presis lysstyrke basert på energiprofilen som er i bruk, inviterer vi deg til å lese vår guide Strømalternativer i Windows 11 og 10 kom igjen hvordan øke batterilevetiden på din PC.

3) Planlegg nattlysstyrke Windows 11

På Windows 11 er det en ny oppføring kalt Nattlysi stand til å modifisere lysstyrken og den kromatiske gjengivelsen av farger om natten, for å forårsake mindre belastning på øynene når vi jobber om kvelden eller sent på kvelden.

For å planlegge aktivering av nattmodus på Windows 11 trykker vi VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen System -> Skjermtrykker vi på menyen Nattlysaktiverer vi bryteren ved siden av varen Planlegg nattlys og vi velger den stemmen som passer oss best:

  • Fra skumring til daggry (automatisk)
  • Angi tider

Det første elementet vil aktivere nattlyset basert på tider for solnedgang og soloppgang (derfor basert på aktiv tidssone for øyeblikket på PC-en), mens det andre elementet lar deg stille inn personlige tider for aktivering av nattlyset.

I alle fall kan den alltid aktiveres manuelt ved å trykke på knappen Slå på nåtil stede i menyen Nattlys.

4) Bruk programmer for å administrere lysstyrken

I tillegg til metodene innebygd i Windows kan vi bruk programmer for å styre lysstyrken riktig og redusere den om natten. En av de beste appene er uten tvil f.luxtilgjengelig gratis for Windows og Mac.

Dette programmet gjengir skjermen med varmere farger om natten og kjøligere farger om dagen, som bidrar til å redusere belastningen på øynene og forbedrer den generelle kvaliteten av det vi ser på skjermen.

Ved å bruke plasseringen til enheten din og gjeldende lysforhold i rommet vi er i, f.lux er i stand til å bestemme tidspunktet for soloppgang og solnedgangogså tatt i betraktning mengden dagslys som forventes i inneværende sesong.

Programmet Reduserer eller øker skjermens lysstyrke automatisk uten brukerinnblanding: vi vil dermed alltid ha riktig mengde lys, uten å måtte fikle manuelt med tastaturtastene eller Windows-innstillingene.

Andre programmer som ligner på f.lux for å administrere skjermens lysstyrke er CareUEyes, RedshiftGUI og Iris, alle designet for å modifisere fargetemperaturen (et annet aspekt som ikke skal undervurderes for belastning av øynene) og lysstyrken på skjermen, basert på klokkeslettet, årstiden eller visse forhold (for eksempel kan vi stille inn et sterkere lys i helg og et "arbeidslys" resten av uken).

Vi foreslår at du leser guidene våre om disse programmene for å håndtere lys hvordan du bruker F.Lux på PC kom igjen hvordan endre skjermens lysstyrke og farger på Android automatisk.

Konklusjoner

Skjermens lysstyrke på PC-er må justeres ofte mens du arbeider eller under de mest intense spilløktene: i de fleste tilfeller vil vi handle personlig for å justere riktig lysstyrke direkte fra eksterne skjerminnstillingermen på bærbare datamaskiner er det bedre å bruke energisparing, nattmodus eller en av applikasjonene som vises i denne veiledningen for å oppnå riktig lysstyrke under alle miljøforhold.

Fortsatt om temaet trøtt syn og hvile for øynene foran PC-en, foreslår vi at du leser våre guider om hvordan du beskytter øynene foran PC-en kom igjen hvordan databriller fungerer.

Index
  1. 1) Endre lysstyrken manuelt
  2. 2) Juster lysstyrken fra Windows 11-innstillingene
  3. 3) Planlegg nattlysstyrke Windows 11
  4. 4) Bruk programmer for å administrere lysstyrken
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up