Slik reduserer du dataforbruk og internettrafikk på din PC

5 måter å åpne nettsider og holde kontakten mens du bruker så lite nettverksbåndbredde som mulig på en PC

Det er noen situasjoner der det kan være fornuftig spar så mye båndbredde som mulig mens du er koblet til Internett fra PC-en; hvis vi for eksempel bruker en tethering-forbindelse fra telefonen, kan det være lurt å redusere utvekslingen av data fra PC-en til et minimum, gitt at en datamaskin kan utveksle flere GB på en time, spesielt hvis den ofte laster ned oppdateringer og nye versjoner av programmer.

I tillegg kommer behovet for å spare båndbredde når vi ser på strømmeinnhold av høy kvalitet (for eksempel Netflix på Smart TV) og forbindelsen vår ikke har nok hastighet til å håndtere all trafikken (mindre enn 50 megabit per sekund ved nedlasting).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan redusere datatrafikk på PC ved å bruke alternativene integrert i Windows 11 og Windows 10, som skal brukes hver gang vi er koblet til en målt tilkobling (tethering fra mobiltelefonen) eller at vi trenger mer båndbredde mot andre enheter enn datamaskinen (Smart-TV og spillkonsoller).

LES OGSÅ: Bruk mindre gigabyte og internettdata på 4G/5G-trafikk (Android og iPhone)

1) Aktiver målt tilkobling på Windows 11

For umiddelbart å redusere dataforbruket på Windows 11 (etter å ha koblet det til telefonens hotspot) er alt vi trenger å gjøre å trykke WIN+I på tastaturet, gå til menyen Nettverk og Internettåpne menyen Wifiklikk på elementet Egenskaper for (Wi-Fi-nettverksnavn) og aktiver bryteren ved siden av elementet Forbruksforbindelse.

Fra samme meny kan vi trykke på elementet Angi en dataterskel for å kontrollere nettverksdatabrukentrykker vi på Angi terskel og vi bruker de tilstedeværende innstillingene for å lage en effektiv dataterskel, for ikke å avslutte all datatrafikken som er inkludert i vårt tilbud (hvis vi har et 50GB datatilbud kan det være lurt å sette dataterskelen til 20GB).

2) Aktiver målt tilkobling på Windows 10

På Windows 10 er trinnene svært like de som er sett på Windows 11. For å redusere datatilkoblingen, høyreklikk ganske enkelt på nettverksikonet nederst til høyre, trykk på Åpne innstillinger for nettverk og Internettklikk på knappen Eiendom under nettverkstilkoblingen som er i bruk og aktiver bryteren under elementet Sett som målt tilkobling.

Selv på Windows 10 kan vi sette en dataterskel ved å trykke på elementet Angi en dataterskel for å kontrollere nettverksdatabrukenved å klikke på Dataforbruktrykker vi Enter-terskel og justerer terskelen basert på dataene som er inkludert i datatilkoblingen vår.

3) Deaktiver P2P- og VPN-klienter

Hvis vi bruker P2P-klienter på PC-en som f.eks qBittorrent eller VPN-klienter, vil PC-datatrafikken være høyere, gitt den store mengden data som utveksles med P2P-forbindelser og behovet for å lage en alltid aktiv kryptert tunnel.

Hvis vi akkurat i det øyeblikket ikke trenger å laste ned filer eller beskytte Internett-tilkoblingen, kan det være en god idé å deaktivere alt, også lukke applikasjonsikonene nederst til venstre. Hvis vi bruker en manuelt opprettet VPN-tilkobling, kan vi deaktivere den direkte fra Windows-innstillingene ved å trykke VINN+I på tastaturet og tar oss langs stien Nettverk og Internett -> VPN og deaktivering av aktive VPN-tilkoblinger.

For å lære mer kan vi lese våre guider til beste premium VPN-er med delt tunnelering kom igjen Hva er de sikreste og raskeste VPN-ene?.

4) Sett Windows-oppdateringer på pause

Windows-oppdateringer kan laste ned flere Gigabyte i løpet av dagen, spesielt hvis en større oppdatering lastes ned (for versjonsendringen på Windows).

Hvis tilkoblingen vår er treg og vi har mange PC-er å oppdatere, er det verdt å suspendere oppdateringer i 1 uke, for å ha mer tid til presserende nedlastinger og la den aktive båndbredden kun være for streaming av filmer og online spill.

For å suspendere oppdateringer på Windows 11, trykk WIN+I på tastaturet, klikk på Windows-oppdatering og trykk på rullegardinmenyen ved siden av Suspend updates-elementet, og pass på at det er valgt Suspensjon i 1 uke; vi kan også bruke en lengre suspensjon, men vi anbefaler ikke dette av sikkerhetsgrunner (det skal ikke mye til for å finne PC-en din infisert).

På Windows 10 kan vi gjøre den samme endringen ved å høyreklikke på Start-menyen, klikke på Innstillingeråpner vi menyen Oppdatering og sikkerhet og vi presser på Sett oppdateringer på pause i 7 dager å bruke midlertidig suspensjon av oppdateringer.

Alternativt kan vi alltid planlegge oppdateringer om natten, som vist i vår guide på hvordan planlegge oppdateringer i Windows 10 og 11.

5) Åpne mobilversjonen av nettsidene

De fleste nettsteder (inkludert Navigaweb.net) har en normal versjon og en versjon optimalisert for mobiltelefoner som kun viser innholdet på nettstedet uten konturer, med færre annonser og færre bilder.

Å tvinge et nettsted til å vise mobilversjonen av et nettsted vi kan bruke utvidelsen som Bruker-agent-bytter, tilgjengelig for Google Chrome. Ved å installere denne utvidelsen kan vi lansere nettsteder i mobilversjon ved å klikke på utvidelsen og velge Android eller iPhone i kategorien Mobile enheter, reduserer også nettleservinduet til en størrelse som ligner på en telefonskjerm; ved å gjøre det vil sidene åpnes raskere og med mindre innhold, noe som gjør dem lettere.

Vi kan også lese artikkelen vår om endring av brukeragenter og andre metoder for å effektivt gjennomføre denne typen endringer hvordan endre User Agent på PC.

Konklusjoner

Selv om vi nå har veldig raske internettforbindelser, er det alltid lurt å ha noen for hånden metoder for å redusere dataforbruk på PCslik at vi kan bruke dem hver gang vi bruker telefonens hotspot eller har andre enheter permanent koblet til Internett og med stor datatrafikk (bare tenk på smart-TVer eller spillkonsoller).

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan begrense internetttrafikk for prosesser og nettverksbåndbredde for programmer og på scenarier for å bruke målt tilkobling i Windows.

Index
  1. 1) Aktiver målt tilkobling på Windows 11
  2. 2) Aktiver målt tilkobling på Windows 10
  3. 3) Deaktiver P2P- og VPN-klienter
  4. 4) Sett Windows-oppdateringer på pause
  5. 5) Åpne mobilversjonen av nettsidene
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up